Ο Τζουντ Λο ως The Young Pope έρχεται στον ΟΤΕ ΤV - Free Sunday
Ο Τζουντ Λο ως The Young Pope έρχεται στον ΟΤΕ ΤV

Ο Τζουντ Λο ως The Young Pope έρχεται στον ΟΤΕ ΤV

  • TV
Στην Ιταλία η πρεμιέρα έκανε ρεκόρ τηλεθέασης – ο Πάπας του Τζουντ Λο καθήλωσε στις τηλεοπτικές τους οθόνες περίπου 1 εκατομμύριο τηλεθεατές, σχεδόν 50% περισσότερους απ’ όσους είχε προσελκύσει το Gomorra, η σειρά που είχε το προηγούμενο ρεκόρ. 

«Ξεχάσαμε να αυνανιζόμαστε, να χρησιμοποιούμε προφυλακτικά, να κάνουμε άμβλωση, να ευλογούμε τους γάμους των γκέι, να δίνουμε τη δυνατότητα στους ιερείς μας να αγαπιούνται και να παντρεύονται, ξεχάσαμε να έχουμε σχέσεις χωρίς τον σκοπό της αναπαραγωγής και χωρίς να αισθανόμαστε ένοχοι, να χωρίζουμε, να επιτρέπουμε και στις μοναχές να ιερουργούν, να κάνουμε παιδιά με όλους τους τρόπους που έχει ανακαλύψει η επιστήμη. Ξεχάσαμε ότι ο θάνατος είναι δική μας επιλογή όταν αποστρεφόμαστε τη ζωή. Τελικά ξεχάσαμε να είμαστε ευτυχισμένοι», λέει ο Πάπας του Πάολο Σορεντίνο. Μόνο που όλα είναι ένα όνειρο.

Στην πραγματικότητα  Πάπα Πίος ΧΙΙΙ είναι ένας σκοταδιστής που κηρύττει το φόβο αντί την αγάπη, αναγκάζει τον εξομολογητή του Βατικανού να μοιραστεί μαζί του τα μυστικά των Καρδιναλίων, δεν προαγάγει έναν ικανό συνεργάτη επειδή είναι ομοφυλόφιλος και είναι μάλλον άθεος.

Καπνίζει, συνωμοτεί, κρατά το πρόσωπο τους στην σκιά. Ο Πάπας είναι ένα ορφανό παιδί από την Αμερική, που μεγαλώνοντας σε καθολικό ορφανοτροφείο κατάφερε να αναρριχηθεί στον κλήρο και να γινει Πάπας. Ένας αμερικανός Πάπας. Αυτό από μόνο του είναι σοκαριστικό. 

«Οταν διάβασα ότι ο τίτλος της σειράς, που περιγράφει και τον δικό μου ρόλο, θα είναι “The Young Pope”, ένας Πάπας νεαρός στην ηλικία και Αμερικανός στην εθνικότητα, υπέθεσα ότι θα είναι φιλελεύθερος, μοντέρνος, γεμάτος σκάνδαλα ή ότι θα φέρει νέα πνοή σε μια παλιά και μουχλιασμένη θρησκεία. Είναι όμως εντελώς διαφορετικός και αυτή είναι η μαγεία του μύθου που δημιουργεί ο Πάολο». Είπε ο Τζουντ Λο για τον ήρωα που υποδύεται. Τον Ο Λένι Μπελάρντο ή Πάπα Πίος ΧΙΙΙ.

Το μόνο σίγουρο πως τα δέκα επεισόδια της σειρά, αν κρίνουμε από τα δύο πρώτα, θα μας κρατήσουν αμείωτο το ενδιαφέρον μας.