Ολοκληρώθηκε η κατασκευή του Κέντρου Ανάπτυξης Προσχολικής Αγωγής στη Ρουάντα - Free Sunday
Ολοκληρώθηκε η κατασκευή του Κέντρου Ανάπτυξης Προσχολικής Αγωγής στη Ρουάντα

Ολοκληρώθηκε η κατασκευή του Κέντρου Ανάπτυξης Προσχολικής Αγωγής στη Ρουάντα

Μια σημαντική πρωτοβουλία εταιρικής κοινωνικής ευθύνης με στόχο την καταπολέμηση της φτώχειας και του κοινωνικού αποκλεισμού στέφθηκε με επιτυχία. Το Φυσικό Μεταλλικό Νερό ΘΕΟΝΗ ανακοινώνει με υπερηφάνεια την ολοκλήρωση της κατασκευής του Κέντρου Ανάπτυξης Προσχολικής Αγωγής στη Ρουάντα στο πλαίσιο του προγράμματος «Για Τα Παιδιά Όλου του Κόσμου» σε συνεργασία με την ActionAid.

«Μετά από 545 ημέρες εντατικών εργασιών και παρά τις αντίξοες συνθήκες, το κέντρο προσχολικής ηλικίας στο Μούκο είναι πλέον γεγονός! Παρακολουθούσαμε στενά όλο αυτόν τον χρόνο τις εξελίξεις στη Ρουάντα και δεν σταματήσαμε ποτέ να ενισχύουμε τη δέσμευσή μας για την υλοποίηση του κέντρου προσχολικής αγωγής. Είμαστε υπερήφανοι που λάβαμε μέρος σε ένα τόσο σπουδαίο κοινωνικό έργο και νιώθουμε εξαιρετικά ευγνώμονες που καταφέραμε το ΘΕΟΝΗ να κάνει πραγματικότητα τα όνειρα των παιδιών της κοινότητας, εστιάζοντας στην παιδεία ως την απαραίτητη βάση για την εξάλειψη των διαφορών και των ανισοτήτων για ένα καλύτερο μέλλον» δηλώνει ο Δημήτρης Τσέλιος, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της ΘΕΟΝΗ Α.Ε.

«Το νέο κέντρο ανάπτυξης προσχολικής αγωγής στο Μούκο θα βελτιώσει δραστικά την καθημερινότητα μικρών και μεγάλων στην κοινότητα και είναι μεγάλη μας χαρά που η υλοποίησή του πραγματοποιήθηκε με την υποστήριξη της ΘΕΟΝΗ Α.Ε.  Το αποτέλεσμα της σύμπραξής μάς γεμίζει αισιοδοξία για τα όσα μπορούμε από κοινού να καταφέρουμε, υποστηρίζοντας συνανθρώπους μας στην Ελλάδα και σε όλο τον κόσμο» αναφέρει ο  Γεράσιμος Κουβαράς, Γενικός Διευθυντής της ActionAid.

Το πρόγραμμα ανακοινώθηκε τον Δεκέμβριο 2019 και παρά τις αντιξοότητες της διεθνούς πανδημίας μετά από ενάμιση χρόνο η κοινότητα Μούκο διαθέτει πλέον ένα πλήρως επιπλωμένο κέντρο προσχολικής ηλικίας, με τρεις διαμπερείς αίθουσες διδασκαλίας. Τα συγκεκριμένα κέντρα (Early childhood development- ECD- centres) αποτελούν δομές με επαγγελματίες όπου τα παιδιά παίζουν, μαθαίνουν και αναπτύσσουν δεξιότητες σε ένα προστατευμένο περιβάλλον. Έτσι οι μητέρες τους μπορούν να νιώθουν ότι το παιδί τους βρίσκεται σε ένα ασφαλές περιβάλλον, όσο οι ίδιες εργάζονται. Στην ευρύτερη περιοχή της κοινότητας Μούκο στη Ρουάντα δεν υπάρχουν επιλογές και οι γονείς αναγκάζονται να παίρνουν τα μικρά παιδιά στα χωράφια για να είναι μαζί τους όση ώρα δουλεύουν. Η ύπαρξη του Κέντρου σηματοδοτεί την έναρξη μίας νέας σελίδας στη ζωή των οικογενειών της Αφρικανικής κοινότητας καθώς τα παιδιά ηλικίας 2-6 ετών θα έχουν πρόσβαση στην προσχολική εκπαίδευση.

Λίγα Λόγια για το Έργο

Για την κατασκευή του κέντρου, η συνεργαζόμενη κατασκευαστική εταιρεία προσέλαβε εργαζόμενους από την τοπική κοινότητα, δίνοντας εργασία σε 34 (22 άνδρες και 12 γυναίκες) ανθρώπους. Το έργο αναμένεται να αλλάξει τη ζωή των παιδιών και των γονιών τους, ωστόσο ήδη το όφελος είναι πολλαπλασιαστικό, δίνοντας ζωή στην κοινότητα αφού γυναίκες και άνδρες αποκτούν εισόδημα και συμμετέχουν ενεργά στο έργο, νιώθοντας ότι είναι κάτι δικό τους.

Μαρτυρίες

«Είμαι η Lea Nishimwe, 25 χρονών, παντρεμένη με ένα παιδί. Μένω στη Songa στην περιοχή Muko. Εργάζομαι στην κατασκευή του κέντρου προσχολικής ηλικίας και είναι τα πρώτα χρήματα που έχω ποτέ κερδίσει! Κατάφερα ήδη να αγοράσω με αυτά λιπάσματα για τη γη μας και το κράτος μας έδωσε σπόρους. Με τα επόμενα χρήματα, σκοπεύω να αγοράσω ένα πρόβατο!»

ΘΕΟΝΗ Α.Ε.

Η εταιρεία ΘΕΟΝΗ Α.Ε. εισέρχεται δυναμικά στην αγορά του εμφιαλωμένου νερού το 2013 με το Φυσικό Μεταλλικό Νερό ΘΕΟΝΗ, το οποίο εμφιαλώνεται σε μια υπερσύγχρονη μονάδα εμφιάλωσης, με έδρα το χωριό Βατσουνιά, στο Μουζάκι του νομού Καρδίτσας. Με γνώμονα την παροχή ενός ποιοτικού προϊόντος, με σεβασμό στον άνθρωπο και το περιβάλλον, βασικός στόχος και σταθερή επιδίωξή της είναι η βιώσιμη ανάπτυξη, η επίτευξη αειφορίας  και η δημιουργία νέων θέσεων εργασίας. Νέες επενδύσεις έχουν αυξήσει την παραγωγική δυνατότητα της εταιρείας, ώστε να ανταποκρίνεται άμεσα στη συνεχώς αυξανόμενη ζήτηση και έχουν δημιουργήσει νέες προοπτικές για την επέκταση του προϊοντικού της χαρτοφυλακίου. Το Φυσικό Μεταλλικό Νερό ΘΕΟΝΗ είναι το πιο βραβευμένο Ελληνικό Νερό στον Κόσμο, έχοντας συγκεντρώσει 28 Διεθνή Βραβεία Ποιότητας & Γεύσης.