Αυτό το βιβλίο για την Θεσσαλονίκη πρέπει να το διαβάσεις - Free Sunday

Οι εκδόσεις ΙΑΝΟS παρουσιάζουν το πρώτο βιβλίο του Γιάννη Καραμήτσιου, Θεσσαλονίκη. 100 Μικρές Ιστορίες.

Μέσα από αυτές τις εκατό μικρές ιστορίες -με μεγάλο βάθος- ο αναγνώστης θα γνωρίσει καλύτερα μερικά από τα γεγονότα, τις προσωπικότητες, τα μνημεία και τις τοποθεσίες της Θεσσαλονίκης. Τον Ποζέλι, τους ντονμέδες και τον Χαρίλαο. Τους Ζηλωτές, την εβραϊκή κουζίνα και τα άγρια άλογα του Αξιού, το μυστηριώδες νεκροταφείο της Χαλκηδόνας, το βυζαντινό λουτρό της Άνω Πόλης και πολλά άλλα.

Περιγραφή βιβλίου
To βιβλίο περιέχει 100 μονοσέλιδα ή δισέλιδα αφιερώματα σε ιστορικά γεγονότα, μνημεία, προσωπικότητες, συνοικίες, τοποθεσίες, εδέσματα, ποτά, στέκια, θέατρα ή κινηματογράφους της πόλης και του νομού Θεσσαλονίκης.
Οι ιστορίες καλύπτουν μία διαδρομή που αρχίζει από τη νεολιθική εποχή, περνάει μέσα από τα ρωμαϊκά, βυζαντινά και οθωμανικά χρόνια, και καταλήγει στο σήμερα. Δεν αποτελούν έναν εξαντλητικό κατάλογο μνημείων ή περιοχών, αλλά μια προσωπική ματιά σε σημεία και αναμνήσεις της περιοχής της Θεσσαλονίκης που αξίζει να γνωρίσουμε κάπως καλύτερα.
Το βιβλίο προσφέρει στους αναγνώστες τη δυνατότητα να περιηγηθούν στους ίδιους γεωγραφικούς και πνευματικούς τόπους. Απευθύνεται σε όσους επιθυμούν να ανακαλύψουν τις δικές τους ιστορίες στο ιδιαίτερο αυτό κομμάτι της Ελλάδας και, ευρύτερα, των Βαλκανίων.

Βιογραφικό
Ο Γιάννης Καραμήτσιος γεννήθηκε το 1970 στη Θεσσαλονίκη και μεγάλωσε εκεί. Φοίτησε στη Γερμανική Σχολή Θεσσαλονίκης και στη Νομική Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου. Στη συνέχεια εργάστηκε σε διεθνείς οργανισμούς. Από το 2006 ζει στις Βρυξέλλες, όπου εργάζεται ως υπάλληλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Αυτό είναι το πρώτο του βιβλίο.