Η Public Βιβλιοθήκη «ανοίγει» για απαιτητικούς αναγνώστες - Free Sunday
Η Public Βιβλιοθήκη «ανοίγει» για απαιτητικούς αναγνώστες

Η Public Βιβλιοθήκη «ανοίγει» για απαιτητικούς αναγνώστες

 

Με στόχο τη συνεχή προσφορά νέων εμπειριών ανάγνωσης, τα καταστήματα Public, το Νο 1 σύγχρονο βιβλιοπωλείο, με 54 καταστήματα σε Ελλάδα και Κύπρο, παρουσιάζει την Public Βιβλιοθήκη, μια νέα εκδοτική πρωτοβουλία που υπογραμμίζει το πάθος των Public για τη λογοτεχνία. Έργα Ελλήνων και Ξένων συγγραφέων, που έχουν αγαπηθεί από το κοινό ανά τα χρόνια αλλά δεν είναι απαραίτητα διαθέσιμα ή ακόμα και λογοτεχνήματα που δεν έχουν εκδοθεί ποτέ στη χώρα μας, συνθέτουν την Public Βιβλιοθήκη και συστήνονται εκ νέου με πρωτότυπες μεταφράσεις, φιλολογικές επιμέλειες και καλαίσθητα εξώφυλλα!

Την Public Βιβλιοθήκη εγκαινιάζει η σειρά Public Classics, με έναν και μοναδικό στόχο: να συστήσει στο ευρύ κοινό βιβλία που, αν και δεν είναι πολύ γνωστά, ωστόσο την εποχή που γράφτηκαν κατέθεσαν κάτι ιδιαίτερο. Τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά τους όχι μόνον δεν έχασαν την αξία τους με το πέρασμα του χρόνου, αλλά έγιναν ακόμα πιο συναρπαστικά και ελκυστικά. Ένα βιβλίο που γράφτηκε πριν από εκατό χρόνια και παραπάνω και διαβάζεται άνετα σήμερα από τον αναγνώστη του 21ου αιώνα σίγουρα μπορεί να χαρακτηριστεί «διαχρονικό». Δεν είναι οι προσδιορισμοί το ζητούμενο της σειράς όμως, αλλά η απόλαυση της ανάγνωσης.

Την πρώτη γνωριμία του κοινού με τη Public Βιβλιοθήκη, εγκαινιάζει στο πλαίσιο αυτής της σειράς, το βιβλίο «Ο άνθρωπος που λεγόταν Πέμπτη», του Βρετανού Γκίλμπερτ Κιθ Τσέστερον, έργο που πρωτοδημοσιεύτηκε το 1908 και αψηφά μέχρι σήμερα κάθε είδους λογοτεχνική σύμβαση. Το, αν μη τι άλλο πρωτοποριακό, λοιπόν, σε σύλληψη «Ο άνθρωπος που λεγόταν Πέμπτη» είναι ενδεικτικό των τίτλων που θα ακολουθήσουν και που διανέμονται αποκλειστικά από τα βιβλιοπωλεία Public στην Ελλάδα και την Κύπρο.