Ο Κωστής Γκιμοσούλης στον ΙΑΝΟ - Free Sunday
Ο Κωστής Γκιμοσούλης στον ΙΑΝΟ

Ο Κωστής Γκιμοσούλης στον ΙΑΝΟ

Οι εκδόσεις Καστανιώτη και ο ΙΑΝΟS παρουσιάζουν το βιβλίο Όλες μία τουΚωστή Γκιμοσούλη.

Παρουσιάζουν:

Γάτες, πολλές γάτες και η Μάτα Κούρτη (τραγουδάει και βοηθάει).

Μαζί τους και ο συγγραφέας.

Λίγα λόγια για το βιβλίο:

Όλα τα ποτάμια καταλήγουν στη θάλασσα και εσύ στη γυναίκα που έφτιαξες μέσα στο κεφάλι σου. Δεν «απατάς» κανέναν. Μονάχα τον εαυτό σου. Όλες είναι μία. Ή καμία, όπως λέει ένας πειρατής.

Γυναίκες πολλές. Από ερωμένες μέχρι τη μάνα σου. Πρόσωπα κάθε ηλικίας και απόχρωσης που πέρασαν ξυστά δίπλα σου ή ήταν νταλίκες σε μετωπική. Άμα συγχωρήσεις την ψυχή σου, τότε έχεις μια πιθανότητα να σε συγχωρήσουν κι αυτές. Φτάνει να μην ξεχνάς το ποιηματάκι: «Φρούτο περίεργο η γυναίκα / είτε μία έχεις είτε δέκα».

Από τη μια έχει ηδονή το κρύψιμο από αυτές, αδρεναλίνη το κυνήγι του θηλυκού (παρότι δεν έχει απομείνει ούτε θήραμα ούτε καραμπίνα ζωντανή), μια γαργαλιστική συνήθεια δίχως τέλος. Απ’ την άλλη γεννάει μπελάδες αυτή η ειλικρίνεια. Δεν είναι λάθος ο άλλος. Απλώς είναι διαφορετικός. Άλλοι το νιώθουν στα είκοσι. Εμένα μου πήρε πάνω από μισό αιώνα. Αλλά δεν βαριέσαι… (Όχι, δεν βαριέμαι ποτέ, γιατί ποτέ δεν είναι αργά.) Μερικοί πεθαίνουν αγνοώντας τη γεύση αυτού του κόσμου. Κανείς δεν μου χρωστάει τίποτα – όταν το σκέφτομαι αυτό χαλαρώνω.

Λίγα λόγια για τον συγγραφέα:

Ο Κωστής Γκιμοσούλης γεννήθηκε στην Αθήνα. Γράφει διηγήματα, όπως Η κραυγή της πεταλούδας. Καμιά φορά αυτά τα διηγήματα μεγαλώνουν και γίνονται νουβέλες ή μυθιστορήματα, όπως το Μια νύχτα με την Κόκκινη, Ανατολή, Χέρι στη φωτιά, Βρέχει φως, Το θηρίο είναι παντού, η ταξιδιωτική νουβέλα Εξομολόγηση σ’ έναν κολομβιανό σκύλο, Το φάντασμά της, Το αηδόνι στο πόδι της, Ο Μέσα και ο Έξω.

Γράφει και ποιήματα (O ξυλοκόπος πυρετός, Αγία μελάνη, Το στόμα κλέφτης, Επικίνδυνα παιδιά, Αγάπη από ζήλια). Το 2001 εκδόθηκε ένα βιβλίο του που περιέχει ποιήματα, διηγήματα και ζωγραφιές με νερομπογιές και ονομάζεται Μαύρος χρυσός, ενώ το 2011 κυκλοφόρησε το βιβλίο με τίτλο Για να μάθεις να πετάς, με ιστορίες-παραμύθια για μικρούς και για μεγάλους, και με εννέα ζωγραφιές του Γιάννη Ψυχοπαίδη εμπνευσμένες ειδικά γι’ αυτές. Το 2013 εκδόθηκε το Δυο μήνες στην αποθήκη, μια προσωπική μαρτυρία από την παραμονή του σε νοσοκομείο. Το 2014 κυκλοφόρησε το βιβλίο του με τίτλο Τα παράξενα που δεν ξεχνάμε, που περιλαμβάνει μικρά πεζά, ποιήματα και σχέδια του ίδιου. Έργα του έχουν μεταφραστεί σε διάφορες γλώσσες. Για το βιβλίο του Ο ξυλοκόπος πυρετός πήρε το βραβείο Μαρίας Ράλλη για πρωτοεμφανιζόμενους συγγραφείς.

Από τις Εκδόσεις Καστανιώτη κυκλοφορούν:

    Όλες μία, 2018 (υπό έκδοση)

    Όλες μία (ePUB), 2018 (υπό έκδοση)

    Ο Μέσα και ο Έξω, 2016

    Μια νύχτα με την Κόκκινη, 2016

    Μια νύχτα με την Κόκκινη (ePUB), 2016

    Τα παράξενα που δεν ξεχνάμε, 2014

    Τα παράξενα που δεν ξεχνάμε (ePUB), 2014

    Δυο μήνες στην αποθήκη, 2013

    Δύο μήνες στην αποθήκη (ePUB), 2013

    Το αηδόνι στο πόδι της, 2012

    Το αηδόνι στο πόδι της (ePUB), 2012

    Τέλος καλό, όλα καλά, 2012

    Τέλος καλό, όλα καλά (ePUB), 2012