Οι Ξένοι Συγγραφείς έρχονται στα Public - Free Sunday
Οι Ξένοι Συγγραφείς έρχονται στα Public

Οι Ξένοι Συγγραφείς έρχονται στα Public

Στο Public, το Νο1 βιβλιοπωλείο, οι ξένοι συγγραφείς έχουν την τιμητική τους για τους επόμενους μήνες. Σημαντικοί συγγραφείς και καλλιτέχνες από το εξωτερικό, όπως ο Γάλλος Pascal Bruckner, ο Ρώσος Dmitry Glukhovsky ο Γερμανός Norman Ohler, ο Αμερικανός Brad Birkenfeld, και η Ισλανδή Ίρσα Σιγκουρδαρντότιρ έρχονται στo Public Συντάγματος για ενδιαφέρουσες συζητήσεις και παρουσιάσεις βιβλίων.

Συγκεκριμένα, στo Public Συντάγματος θα βρεθούν τους επόμενους μήνες:

 

Ο Πασκάλ Μπρυκνέρ, μια από τις πιο δραστήριες και διεθνώς αναγνωρισμένες μορφές του σύγχρονου γαλλικού πνεύματος, έρχεται στο Public Συντάγματος την Πέμπτη 20 Σεπτεμβρίου στις 21:00 για μια συζήτηση με τον συγγραφέα, δημοσιογράφο (Le Point) και ραδιοφωνικό παραγωγό ντοκιμαντέρ τέχνης και πολιτισμού (France Culture), Γιώργο Αρχιμανδρίτη. Ο Γάλλος φιλόσοφος, δοκιμιογράφος και μυθιστοριογράφος, ο οποίος έχει τιμηθεί με μερικά από τα μεγαλύτερα γαλλικά λογοτεχνικά βραβεία (Médicis Δοκιμίου, Renaudot κ.α.) είναι ιδιαίτερα γνωστός στην χώρα μας από το φημισμένο μυθιστόρημά του «Τα μαύρα φεγγάρια του έρωτα», που μετέφερε στη μεγάλη οθόνη ο Roman Polanski, καθώς και από δοκίμια όπως «Ο πειρασμός της αθωότητας», «Η τυραννία της μεταμέλειας», «Το παράδοξο του έρωτα» ή το αυτοβιογραφικό «Ένας καλός γιος». Τον Οκτώβριο θα κυκλοφορήσει από τις Εκδόσεις Πατάκη το νέο του δοκίμιο «Η σοφία του χρήματος».

Τη σκυτάλη παίρνει ο βραβευμένος συγγραφέας επιστημονικής φαντασίας Ντμίτρι Αλεξέγιεβιτς Γκλουχόφσκι που αναδείχτηκε ως ένας από τους δημοφιλέστερους νέους συγγραφείς του χώρου με την επιτυχημένη σειρά βιβλίων του «Metro». Ο Ν. Γκλουχόφσκι έρχεται στο Public Συντάγματος τη Δευτέρα 8 Οκτωβρίου στις 19.00 σε μια συνάντηση με το κοινό του και υπογραφή αντιτύπων  στο τμήμα βιβλίου (3ος όροφος).  

Ο διάσημος συγγραφέας Νόρμαν Όχλερ έρχεται στο Public Συντάγματος στις 22 Οκτωβρίου. Ο Όχλερ γεννήθηκε στο Zweibrucken το 1970 και είναι συγγραφέας τριών μυθιστορημάτων, του Die Quotenmaschine, του Mitte και του Stadt des Goldes. Το νέο βιβλίο «Υπερδιέγερση, Τα ναρκωτικά στο Τρίτο Ράιχ» θα εκδοθεί στις 18 Οκτωβρίου από τις εκδόσεις Πατάκη. Στο βιβλίο οι ναζί παρουσιάζονται ως πολέμιοι του ηθικού εκφυλισμού. Κι όμως, όπως αποκαλύπτεται στο συναρπαστικό αυτό μπεστ σέλερ, η χρήση ναρκωτικών στο Τρίτο Ράιχ ήταν ευρέως διαδεδομένη. Παρότι τα ναρκωτικά από μόνα τους δεν μπορούν να εξηγήσουν τα γεγονότα του Β’ Παγκόσμιου πολέμου ή την έκβασή του, η έρευνα του Ohler αλλάζει την αντίληψή μας επ’ αυτών.

 

Την Πέμπτη 1η Νοεμβρίου στο Public Συντάγματος θα βρεθεί ο Αμερικανός συγγραφέας, πρώην τραπεζίτης, ακτιβιστής και whistleblower. Μπραντ Μπίρκενφελντ. To νέο του βιβλίο «Ο τραπεζίτης του διαβόλου: Για πρώτη φορά στο φως οι λεπτομέρειες για το πως διέρρηξα τη μυστικότητα των Ελβετικών τραπεζών» θα εκδοθεί αρχές Οκτώβρη από τις εκδόσεις Πατάκη. 

Στο Public Συντάγματος, στις 4 Δεκεμβρίου θα παρευρεθεί η Ίρσα Σιγκουρδαρντότιρ. Η Ισλανδή γεννημένη το 1963, μηχανικός στο επάγγελμα, θεωρείται από τα νέα μεγάλα ονόματα του θρίλερ. Η πρωτότυπη γραφή της, που συνδυάζει τη σύγχρονη πραγματικότητα µε την έρευνα της γεμάτης μυστήριο αρχαίας ιστορίας της χώρας της, δίνει µια μοναδικότητα στην πλοκή των μυθιστορημάτων της. Τα βιβλία της γνωρίζουν τεράστια επιτυχία διεθνώς, ενώ αρκετά από αυτά μεταφέρονται στον κινηματογράφο. Η Εκδίκηση τιμήθηκε με το Icelandic Crime Fiction Award, ενώ ήταν μεταξύ των υποψήφιων τίτλων για το Glass key, την υψηλότερη διάκριση για βιβλίο σκανδιναβικής αστυνομικής λογοτεχνίας. Το νέο της βιβλίο «Το μήνυμα» θα εκδοθεί στις 18 Οκτωβρίου από τις εκδόσεις Μεταίχμιο.

 

Η είσοδος είναι ελεύθερη και για τις 5 εκδηλώσεις.