O Arne Dahl στην Αθήνα - Free Sunday
O Arne Dahl στην Αθήνα

O Arne Dahl στην Αθήνα

Ο Σουηδός Arne Dahlένας από τους σπουδαιότερους συγγραφείς αστυνομικού στην Ευρώπη, επισκέπτεται την Αθήνα και συναντά τους αναγνώστες του, συζητώντας με επίκεντρο τα βιβλία του για τη ζωή και το έργο του.
Ένας συγγραφέας που χρησιμοποιεί τη φόρμα του αστυνομικού μυθιστορήματος με σκοπό να ανοίξει διάλογο με τις εγκάρσιες πληγές της σουηδικής και ευρωπαϊκής κοινωνίας.

Ο Arne Dahl θα συνομιλήσει, την Πέμπτη, 1 Νοεμβρίου 2018, στις 8:30 μ.μ.στο βιβλιοπωλείο IANOS (Σταδίου 24, Αθήνα), με τον συγγραφέα Πέτρο Μάρκαρη,
και την Παρασκευή, 2 Νοεμβρίου 2018, στις 7 μ.μ.στο βιβλιοπωλείο ΕΥΡΙΠΙΔΗΣ στην Κηφισιά (Λ. Κηφισίας 310), με τον συγγραφέα Γρηγόρη Αζαριάδη.
Θα απαντήσει στις ερωτήσεις του κοινού και θα υπογράψει αντίτυπα των βιβλίων του.

Μια μοναδική ευκαιρία να γνωρίσετε από κοντά έναν από τους καλύτερους στιλίστες του ευρωπαϊκού νουάρ!

Οι εκδηλώσεις εντάσσονται στον κύκλο εκδηλώσεων «Οι Βόρειες Χώρες αφηγούνται, Η αστυνομική λογοτεχνία των Βορείων Χωρών: Μυθοπλασία ή καθρέφτης της κοινωνίας τους» στο πλαίσιο της ΑΘΗΝΑ 2018 – ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΠΡΩΤΕΥΟΥΣΑ ΒΙΒΛΙΟΥμια διεθνή διάκριση που έλαβε ο δήμος της Αθήνας από την UNESCO
(23 Απριλίου 2018 – 22 Απριλίου 2019).

Από τις εκδόσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ μόλις κυκλοφόρησε το νέο του βιβλίο με τίτλο Επτά μείον ένα, που του χάρισε τη μεγάλη διεθνή αναγνώριση και το οποίο εγκαινιάζει μια νέα σειρά που διαφέρει από τα προηγούμενα έργα του, με πρωταγωνιστές αυτή τη φορά ένα πρωταγωνιστικό δίδυμο (τον επιθεωρητή Σαμ Μπέργερ και τη μυστική αστυνομικό Μόλι Μπλουμ). Με γραφή πιο μεστή, πιο στιβαρή, πιο φιλόδοξη, σαν να γράφει αστυνομικό μυθιστόρημα που τείνει να απεκδυθεί τον μανδύα του αστυνομικού, ο Dahl θα μας εκπλήξει και από άποψη πλοκής. Για άλλη μια φορά ο Dahl αποδεικνύει πως παίρνει το είδος στα σοβαρά και συνθέτει ένα πανέξυπνο θρίλερ πάνω από τα συνηθισμένα πρότυπα της αστυνομικής λογοτεχνίας με εκπληκτικές ανατροπές και ψυχολογική διορατικότητα.
Παρακολουθήστε ΕΔΩ βίντεο με τον συγγραφέα στο οποίο μας συστήνει τη νέα του σειρά.
 
Από τις εκδόσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ κυκλοφορούν επίσης τα βιβλία του (όλα σε μετάφραση Γρηγόρη Κονδύλη): MisteriosoΜίσος και αίμαΤυχαίο θύμαΤα μπλουζ της ΕυρώπηςΠρελούδιο θανάτουΌνειρο καλοκαιρινής νύχταςΚινέζικοι ψίθυροι, Μουσικές καρέκλες.