Το Public μάς συστήνει την πρωτοβουλία «Public Book Society» - Free Sunday
Το Public μάς συστήνει την πρωτοβουλία «Public Book Society»

Το Public μάς συστήνει την πρωτοβουλία «Public Book Society»

Το Public παρουσιάζει την πρωτοβουλία «Public Book Society», μία διαφορετική λέσχη ανάγνωσης που έρχεται να δώσει στη βιβλιοφιλική κοινότητα ουσιαστικές ευκαιρίες αλληλεπίδρασης, με κοινό σημείο αναφοράς το βιβλίο.

Δύο φορές τον μήνα, στην αίθουσα εκδηλώσεων του Public στο Σύνταγμα, για τρεις ώρες, οι λάτρεις του βιβλίου θα γνωρίζουν και θα συζητούν για σημαντικά βιβλία με την καθοδήγηση του Βαγγέλη Προβιά, συγγραφέα και εισηγητή σεμιναρίων δημιουργικής γραφής.

Το «Public Book Society» φιλοδοξεί να ενθαρρύνει την επικοινωνία των αναγνωστών, και την ανταλλαγή μεταξύ τους νέων τρόπων ανάγνωσης, ιδεών, απόψεων, και προσεγγίσεων. Οι συναντήσεις του Public Book Society θα είναι θεματικές, με τον κάθε κύκλο συναντήσεων να εξερευνά διαφορετικά είδη λογοτεχνίας: αστυνομικά μυθιστορήματα, κλασικά και σύγχρονα έργα της LGBTQ+ λογοτεχνίας, βιβλία που εξετάζουν τη σχέση μας με το περιβάλλον, καθώς και συζητήσεις αφιερωμένες σε συγκεκριμένους συγγραφείς.

Το «Public Book Society» ανοίγει έναν δίαυλο επικοινωνίας μεταξύ αυτών που μοιράζονται το πάθος της ανάγνωσης, σε ένα περιβάλλον που αγαπά το βιβλίο και το αντιμετωπίζει ως θεμελιώδη φορέα ιδεών και πολιτισμού.

Ο πρώτος κύκλος του Public Book Society, θα ξεκινήσει στα τέλη Φεβρουαρίου. Για περισσότερες πληροφορίες και δηλώσεις ενδιαφέροντος, επισκεφθείτε το https://blog.public.gr/.

 

Λίγα λόγια για τον συντονιστή

Οι συλλογές διηγημάτων του Βαγγέλη Προβιά «Τα Μαύρα Παπούτσια της Παρέλασης» και «Πλατεία Μεσολογγίου» κυκλοφορούν από τις εκδόσεις Ολκός. Έχει μεταφράσει τα βιβλία «Ξάγρυπνη πόλη» του Bill Hayes, «Ψευδαισθήσεις» του Όλιβερ Σακς, και «Πλησιάζοντας τον Θάνατο» της Elizabeth Kubler – Ross. Διηγήματά του περιλαμβάνονται σε συλλογικούς τόμους. Από το 2013 είναι συντονιστής των ομάδων συγγραφής πεζογραφίας του British Council, ενώ υπήρξε εισηγητής του διαδικτυακού προγράμματος δημιουργικής γραφής στο Πανεπιστήμιο Πειραιώς. Είναι υπότροφος του προγράμματος «Study of the U.S. Institute on Contemporary American Literature» που πραγματοποιήθηκε το καλοκαίρι του 2016 στο University of Louisville στο Κεντάκι των Η.Π.Α. Μαζί με τον συγγραφέα Θεόδωρο Γρηγοριάδη ήταν εισηγητές στο πρόγραμμα American Literature @ Athens American Center, που πραγματοποιήθηκε με την στήριξη της Αμερικανικής Πρεσβείας στην Αθήνα, από τον Σεπτέμβρη μέχρι τον Νοέμβρη του 2019.