Public Events Go Social: Οι διαδικτυακές εκδηλώσεις συνεχίζονται τον Φεβρουάριο - Free Sunday
Public Events Go Social: Οι διαδικτυακές εκδηλώσεις συνεχίζονται τον Φεβρουάριο

Public Events Go Social: Οι διαδικτυακές εκδηλώσεις συνεχίζονται τον Φεβρουάριο

O μικρότερος μήνας της χρονιάς είναι εδώ και τα social media του Public γεμίζουν εκδηλώσεις! Ο θεσμός #PublicEventsGoSocial επιστρέφει και το Νο1 βιβλιοπωλείο στην Ελλάδα φέρνει και πάλι στο σαλόνι μας κορυφαίες προσωπικότητες του πολιτισμού και του πνεύματος. Όλες οι παρουσιάσεις θα προβληθούν ζωντανά, μέσω της σελίδας του Public στο Facebook.

Στις οθόνες μας θα δούμε τον Βασίλη Χαραλαμπόπουλο με το παιδικό του βιβλίο «Ο Ροδομάγουλος», τον αστροφυσικό και επίτιμο διευθυντή του Ευγενιδείου Πλανηταρίου, Διονύση Σιμόπουλο με το βιβλίο του «Η Μεγάλη Περιπέτεια στο Διάστημα: Από τον Ίκαρο στις Διαστημικές Αποικίες», τη Λένα Διβάνη με το βιβλίο «Πικρό ποτήρι: Ο Καποδίστριας, η Ρωξάνδρα και η Ελλάδα», την Αγγελική Νικολούλη με το βιβλίο της «Θα γίνω σκιά σου» την Κατερίνα Κρις με το βιβλίο «Η φαντασία», τον Φώτη Παπαναστασίου με το βιβλίο «Dyslexia Box»., την Κική Τσιλιγγερίδου με το βιβλίο «Κρύο δέρμα» και τον Κυριάκο Αθανασιάδη με το βιβλίο «Πήραμε σκύλο».

 

Διαχρονικά, το βιβλιοφιλικό κοινό μπορεί να μοιράζεται τα σχόλιά του για τα βιβλία που διάβασε, ή να αναζητήσει κριτικές για νέους τίτλους βιβλίων στο bookfriends.gr, το μεγαλύτερο site με βιβλιοκριτικές αναγνωστών στην Ελλάδα, που πλέον συγκεντρώνει περισσότερες από 50.000 κριτικές.

Παρακάτω αναλυτικά οι διαδικτυακές εκδηλώσεις του Public για τον Φεβρουάριο:

«Ο Ροδομάγουλος»

Βασίλης Χαραλαμπόπουλος (Εκδόσεις Κάκτος)

Παρασκευή 5/2 και ώρα 19:00 | @Public FB

Ο αγαπημένος ηθοποιός Βασίλης Χαραλαμπόπουλος μέσα από πρώτο του παιδικό βιβλίο «Ο Ροδομάγουλος» που κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Κάκτος, θα μας ταξιδέψει στ’ αστέρια, την Παρασκευή 5 Φεβρουαρίου στις 19.00.

Μαζί του σε αυτή την περιπλάνηση θα είναι οι Δέσποινα Βανδή, Χρήστος Θηβαίος, Μαρία Ναυπλιώτου.

 

Θες και εσύ να πάρεις μέρος στο ταξίδι του Ροδομάγουλου; Μπες στις  σελίδες του Public στο FacebookYouTube και blog και φύγαμε!

«Αν σου χαρίσω μια στιγμή, πού προλαβαίνεις να με πας;». Ο Ροδομάγουλος την κοιτά γεμάτος λαχτάρα. «Θα σε ταξιδέψω σε όλους τους γαλαξίες και τη στιγμή θα την κάνω να φανεί αιώνας!». Η Γη χαμογελά και, ενώ καταλαβαίνει την υπερβολή στα λόγια του, υποκύπτει στα καλοκάγαθα μάτια του. Μάτια τόσο εκφραστικά, που σαν αυτά δεν έχει ξαναδεί ποτέ της! «Αυτή η στιγμή είναι όταν η Σελήνη με κρύβει από τον Ήλιο», του λέει. «Και αυτή η στιγμή είναι πολύ κοντά. Θα προλάβεις;». «Άσ’ το πάνω μου!» σαν να της απαντά με το πονηρό του χαμόγελο. Και μεμιάς, χάνονται κι οι δύο στα βάθη του διαστήματος... 

«Η Μεγάλη Περιπέτεια στο Διάστημα»

Διονύσης Σιμόπουλος (Εκδόσεις Οξύ)

Τρίτη 9/2 και ώρα 19:00 | @Public FB

 

Το Public και οι εκδόσεις Οξύ σας προσκαλούν σε μια συναρπαστική εξερεύνηση, της απέραντης «θάλασσας» του διαστήματος με κυβερνήτη τον αστροφυσικό και επίτιμο διευθυντή του Ευγενιδείου Πλανηταρίου, Διονύσης Σιμόπουλος μέσα από το νέο του βιβλίο «Η Μεγάλη Περιπέτεια στο Διάστημα: Από τον Ίκαρο στις Διαστημικές Αποικίες», την Τρίτη 9 Φεβρουαρίου στις 19.00.

Μαζί του:

  • Σταμάτης Κριμίζης – Εξερευνητής πλανητών για τη NASA, ακαδημαϊκός
  • Κωνσταντίνος Μαρκουλάκης – Ηθοποιός, σκηνοθέτης

Συντονιστής:

  • Μάκης Προβατάς – Δημοσιογράφος, συγγραφέας

Το πρώτο βιβλίο της νέας σειράς «Τα Μυστικά του Σύμπαντος» αποτελεί μια συναρπαστική εξερεύνηση, μέσα από όλες τις αποστολές και τα βήματα του ανθρώπινου είδους, της απέραντης «θάλασσας» του διαστήματος.

«Πάντες οι άνθρωποι του ειδέναι φύσει ορέγονται» - Αριστοτέλης

Ξεκινώντας με δυο μύθους, αυτόν του Δαίδαλου και του Ίκαρου, αλλά και εκείνον του μανδαρίνου Γουάν Χου και την πρώτη –ανεπιτυχή- προσπάθεια πτήσης προς το άγνωστο του διαστήματος, ο Διονύσης Σιμόπουλος ξεναγεί τον αναγνώστη στα μονοπάτια της διαστημικής εξερεύνησης. 

Από τον πρώτο μακάκο, τον Albert II και την πασίγνωστη σκυλίτσα Laika, μέχρι τη δημιουργία της NASA, τους Ρώσους κοσμοναύτες, τον Κένεντι και το πρόγραμμα Apollo, τα μετέωρα πρώτα βήματα στην επιφάνεια της Σελήνης, τον ανταγωνισμό στην κούρσα του διαστήματος και τις πολιτικές αποφάσεις, την αγωνία για επιβίωση, τις αποτυχίες και τους σύγχρονους αστροναύτες. Ένα εικονικό, συναρπαστικό ταξίδι σε όλες εκείνες τις συγκινήσεις που μας χάρισε ο αιώνας που πέρασε, πραγματοποιείται με σαφή και επεξηγηματικό τρόπο και μέσα από την πλούσια εικονογράφηση του βιβλίου.    

Ο Διονύσης Σιμόπουλος συγκεντρώνει υλικό 50 και πλέον χρόνων, μέσα από προσωπικές του ανταποκρίσεις στον τύπο για διαστημικές αποστολές, την εκτενή του αρθρογραφία και φωτογραφίες και παρουσιάζει στο ελληνικό κοινό το magnum opus του.  

 

«Πικρό ποτήρι: Ο Καποδίστριας, η Ρωξάνδρα και η Ελλάδα»

Λένα Διβάνη (Εκδόσεις Πατάκη)

Τετάρτη 10/2 και ώρα 19:00 | @Public FB

 

Όταν η ιστορία συναντά τον έρωτα!

Η Λένα Διβάνη περιγράφει μέσα από το νέο της βιβλίο, «Το πικρό ποτήρι: Ο Καποδίστριας, η Ρωξάνδρα και η Ελλάδα», από τις εκδόσεις Πατάκη, την διαδρομή του Ιωάννη Καποδίστρια προς τη δόξα και τον θάνατο - από τη γέννησή του στα ενετοκρατούμενα Επτάνησα ως το τραγικό του τέλος στο Ναύπλιο.

Μαζί της σε αυτό το ταξίδι η η Κατερίνα Ευαγγελάκου, σκηνοθέτις της σειράς «Ζευγάρια που έγραψαν ιστορία» του Cosmote History, την Τετάρτη 10 Φεβρουαρίου στις 19.00

Η ιστορία του πρώτου Έλληνα κυβερνήτη, ενός μοναχικού ήρωα, που χάρισε χωρίς δεύτερη σκέψη τον εαυτό του στην Ελλάδα και στέγνωσε ακόμα και την καρδιά του για να ζήσει η πατρίδα του. Το πικρό ποτήρι το ήπιε συνειδητά μέχρι τέλους μόνος του, αφήνοντας «ορφανή» τη μοναδική γυναίκα που αγάπησε, τη Ρωξάνδρα Στούρτζα. Ο Ιωάννης, σταυροφόρος της μόρφωσης, γιατρός των φτωχών, κοσμοπολίτης κοσμοκαλόγερος, ταμένος στην πατρίδα του, βάδιζε πάντα οδηγημένος αποκλειστικά και μόνον από τις Αρχές του, με Α κεφαλαίο, όπως εκείνος τις έγραφε. Γι’ αυτό και έπραττε τα «δέοντα» από τη στιγμή που γεννήθηκε μέχρι τη στιγμή που ξεψύχησε, δολοφονημένος από χέρι ελληνικό. Η Ρωξάνδρα τον παρακάλεσε να τον συντροφέψει καθώς ανέβαινε τον Γολγοθά του - αλλά οι Αρχές του τον ανάγκασαν να αρνηθεί... Δυο ερωτευμένοι που δεν ήταν γραφτό να γίνουν ζευγάρι, αλλά σφράγισαν την ιστορία της Ελλάδας.

 

«Η Φαντασία»

Κατερίνα Κρις (Εκδόσεις Πατάκη)

Παρασκευή 12/2 και ώρα 19:00 | @Public FB

Tο ξέρατε ότι καμία φαντασία δεν πρέπει να μένει φυλακισμένη;

Η αγαπημένη συγγραφέας και βραβευμένη εικονογράφος παιδικών και εφηβικών βιβλίων Κατερίνα Κρις, αποκαλύπτει το μυστικό και με το μαγικό της κλειδί απελευθερώνει την φαντασία μας, την Παρασκευή 12 Φεβρουαρίου στις 19.00. Το νέο της βιβλίο "Η φαντασία" κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Πατάκη.

«Είμαι αρκετά καλλιτέχνης και σχεδιάζω ελεύθερα με τη φαντασία μου. Η φαντασία είναι πιο σημαντική από τη γνώση. Η γνώση είναι περιορισμένη. Η φαντασία περικυκλώνει τον κόσμο». Α. Αϊνστάιν

H συγγραφέας και βραβευμένη εικονογράφος Κατερίνα Κρις επιλέγει αυτή τη φορά να μιλήσει στις μικρότερες ηλικίες, εκεί που η φαντασία των παιδιών καλείται να υποχωρήσει για να δώσει χώρο στη –βαλμένη σε καλούπια– παιδική καθημερινότητα. Το νέο της βιβλίο, «Η φαντασία» που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Πατάκη, είναι ένα βιβλίο-επανάσταση, φτιαγμένο ειδικά για να ενισχύσει τη φαντασία των μικρών παιδιών και να διατηρήσει ζωντανή τη δημιουργική τους σκέψη για περισσότερο καιρό! Εικονογραφικά, το βιβλίο έχει μια ιδιαίτερα έντονη παλέτα χρωμάτων, εμπνευσμένη από τον τρόπο που τα ίδια τα παιδιά χρησιμοποιούν τα χρώματα, κάτι που παρατήρησε η ίδια η δημιουργός στις ζωγραφιές που της έστελναν τα παιδιά μέσα από το κανάλι της στο YouTube «Μαμά, ζωγραφίζω με την Κρις!». Το βιβλίο είναι γραμμένο σε κατανοητή γλώσσα, που όμως πλάθει νέους κόσμους στο μυαλό των παιδιών με έναν «φανταστικό» ήρωα που θα κάνει τα παιδιά όχι μόνο να ταυτιστούν μαζί του, αλλά και να θέλουν να τον… σώσουν! Την ιστορία διηγούνται με χιούμορ τα «μισοτελειωμένα» δημιουργήματα της φαντασίας, που –δυστυχώς– βρέθηκε με τα χρόνια κλεισμένη σε μια ντουλάπα, «το μόνο πράγμα που θα έπρεπε να είναι πραγματικά ελεύθερο σε έναν άνθρωπο», όπως λέει σε μια συνέντευξή της η συγγραφέας. Το βιβλίο είναι διαδραστικό, μιας και σε κάποιες από τις σελίδες του τα παιδιά καλούνται να βοηθήσουν την κλειδωμένη φαντασία χρησιμοποιώντας τη δική τους και ζωγραφίζοντας το μαγικό κλειδί που θα την ελευθερώσει.

Καμία φαντασία δεν πρέπει να μένει φυλακισμένη. Και τα παιδιά το ξέρουν αυτό καλύτερα απ’ τον καθένα. Το θέμα είναι να μην το ξεχάσουν.

 

«Dyslexia Box»

Φώτης Παπαναστασίου (Εκδόσεις Πεδίο)

Παρασκευή 19/2 και ώρα 19:00 | @Public FB

Τι είναι τελικά η Δυσλεξία; Πώς μπορούν να την αναγνωρίσουν γονείς κι εκπαιδευτικοί; Και κυρίως πώς μπορούν να υποστηρίξουν τα παιδιά τους;

Σε αυτά και πολλά ακόμα ερωτήματα μας απαντά ο Ειδικός Παιδαγωγός και Συγγραφέας Φώτης Παπαναστασίου, την Παρασκευή 19/2 στις 19:00, σε μία online συζήτηση μέσα από τις σελίδες του Public στο FacebookYouTube και blog.

Μετά τα best sellers «Μαθησιακές Ευκολίες» και «ΔΕΠΥράζει», ο κος Παπαναστασίου επιστρέφει και μας παρουσιάζει το νέο του best seller, «Dyslexia Box», και μας εξηγεί μέσα από παραδείγματα πώς βοηθά γονείς και εκπαιδευτικούς και απαντά στις ερωτήσεις σας live.

Σκοπός του Dyslexia Box είναι να βοηθήσει τους μαθητές με δυσλεξία να κατακτήσουν δεξιότητες απαραίτητες για την ακαδημαϊκή τους πορεία, να τους υποστηρίξει στην προσπάθειά τους να αντιμετωπίσουν τις δυσκολίες που παρεμποδίζουν τη συμμετοχή τους στη μαθησιακή διαδικασία, να αναπτύξουν πλήρως τη φωνολογική επίγνωση και να κατακτήσουν επαρκώς την αναγνωστική ικανότητα και τη γραφή. Δεν απευθύνεται αποκλειστικά σε παιδιά με δυσλεξία, αλλά σε όλα τα παιδιά του νηπιαγωγείου και των πρώτων τάξεων του Δημοτικού. Υποστηρίζει ουσιαστικά την ομαλή μετάβαση του παιδιού από τον προφορικό λόγο στον γραπτό λόγο. Το Dyslexia Box είναι ένα απαραίτητο εργαλείο για ειδικούς παιδαγωγούς, λογοθεραπευτές, ειδικούς θεραπευτές, νηπιαγωγούς, δασκάλους και γονείς που επιθυμούν να υποστηρίξουν τα παιδιά στην προσπάθειά τους να κατακτήσουν την ανάγνωση και τη γραφή.

Ο Φώτης Παπαναστασίου είναι Ειδικός Παιδαγωγός, απόφοιτος του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, με μεταπτυχιακό στη Σχολική Ψυχολογία. Από το 2006 εργάζεται ως ειδικός παιδαγωγός σε τμήματα ένταξης και σε ειδικά δημοτικά σχολεία. Έχει δουλέψει με τα παιδιά σε διαγνωστικό και θεραπευτικό πλαίσιο σε ένα ευρύ φάσμα δυσκολιών, όπως μαθησιακές δυσκολίες, ΔΕΠ-Υ, αυτισμός κτλ. Έχει συμμετάσχει ως ομιλητής σε συνέδρια και ημερίδες παρουσιάζοντας θέματα σχετικά με την Ειδική Αγωγή και Εκπαίδευση, καθώς και τη Σχολική Ψυχολογία. Είναι ο διαχειριστής της ιστοσελίδας www.eidikospaidagogos.gr & Επιστημονικός Σύμβουλος του Τομέα Ειδικής Αγωγής του Εκπαιδευτικού Ομίλου D GROUP. Άρθρα και συνεντεύξεις του έχουν δημοσιευτεί σε πλήθος εφημερίδων, περιοδικών, ιστοσελίδων και τηλεοπτικών εκπομπών. Στο πλαίσιο της συνεχούς κατάρτισης και της παρακολούθησης των εξελίξεων στον επιστημονικό χώρο της Ειδικής Αγωγής, έχει παρακολουθήσει εξειδικευμένα εργαστήρια, συνέδρια και ημερίδες.

«Θα γίνω σκιά σου»
Αγγελική Νικολούλη (Εκδόσεις Καστανιώτη)
Δευτέρα 22/2 και ώρα 19:00 | @Public FB

Η αγαπημένη δημοσιογράφος και συγγραφέας Αγγελική Νικολούλη έρχεται στο Public με αφορμή το νέο της αστυνομικό μυθιστόρημα που φαίνεται να έχει πολλά στοιχεία από το αστυνομικό ρεπορτάζ που η ίδια υπηρετεί πιστά εδώ και χρόνια. Μαζί της συνομιλεί η δημοσιογράφος Μαρία Λεμονιά.

Αθήνα, μέρες Αποκριάς. Η Κατερίνα Ασλάνη –μια κοπέλα με μεγάλα όνειρα και πάθος για ζωή– εξαφανίζεται μυστηριωδώς.

Τα ερωτήματα για τους δικούς της βασανιστικά. Εγκατέλειψε τα πάντα κι έφυγε σε άλλη χώρα; Είδε κάτι τρομερό, την απειλούν και κρύβεται; Έπεσε θύμα δολοφονικής ενέργειας; Για τη ρεπόρτερ που αναλαμβάνει την έρευνα αρχίζει ένα ταξίδι υψηλού ρίσκου, από την Πλάκα και το Κολωνάκι ως το Παρίσι και από την Πάρο μέχρι τα Γιάννενα και τη Θεσσαλονίκη. Η αναζήτηση ξεκινά από τα νεανικά στέκια, περνά από ατελιέ καλλιτεχνών και καταλήγει στα σαλόνια της υψηλής κοινωνίας.

Τρία πρόσωπα που εμπλέκονται δυσκολεύουν την έρευνα. Υπόθεση νεφελώδης, σε αχαρτογράφητα νερά. Επτασφράγιστα μυστικά και σβησμένα ίχνη. Μοιραία πάθη, επιπόλαια λάθη, οικογενειακά και κοινωνικά τραύματα έρχονται σταδιακά στην επιφάνεια.

Μια επικίνδυνη αναμέτρηση με τις σκιές. Μια άγρια μάχη στο σκοτάδι μέχρι να φανεί το φως. Ένα τέλος απρόβλεπτο...

Χορηγός επικοινωνίας.

«Κρύο δέρμα»

Κική Τσιλιγγερίδου (Εκδόσεις Bell)

Τρίτη 23/2 και ώρα 19:00 | @Public FB

Η Κική Τσιλιγγερίδου ολοκληρώνει την τριλογία της Στέλλας Άνταμς με τον πιο συναρπαστικά αναπάντεχο τρόπο στο νέο της βιβλίο «Κρύο δέρμα» που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Bell. Ποιος είναι ο μεγαλύτερος εφιάλτης της Στέλλας Άνταμς; Θα μπορέσει να τον αντιμετωπίσει; Και αν ναι, με ποιον τρόπο;

Σε αυτά τα ερωτήματα και άλλα πολλά θα απαντήσει η συγγραφέας την Τρίτη 23 Φεβρουαρίου στις 19.00 στην συζήτηση που θα γίνει μέσα από τις σελίδες του Public στο fb, you tube μαζί με τον δημοσιογράφο Στέφανο Τσιτσόπουλο και θα συντονίσει η δημοσιογράφος Ελεωνόρα Ορφανίδου.

Αποσπάσματα θα διαβάσει ο ηθοποιός Κωνσταντίνος Μαρκουλάκης.

Έχει ασυνήθιστα λευκό δέρμα, κόκκινα μαλλιά και τα γυαλιά ηλίου δεν βγαίνουν στιγμή από τα μάτια της. Από την πρώτη στιγμή, στο Βυθισμένος Ουρανός, καταλάβαμε ότι εδώ –σε καμιά περίπτωση– δεν έχουμε να κάνουμε με μια συνηθισμένη ηρωίδα. Είναι ασυμβίβαστη, πολλές φορές σκληρή, αλλά και ευάλωτη… Στο δεύτερο βιβλίο, Πύρινη Κόλαση, μάς πήρε από το χέρι και μας παρέσυρε σε μια ιστορία φόνων, εκδίκησης και ανατροπών. Μια ιστορία απ’ αυτές που δύσκολα ξεχνάει κανείς. Τώρα, η Στέλλα Άνταμς επιστρέφει για τρίτη και τελευταία φορά και Πίσω από το Κρύο Δέρμα κρύβεται ο μεγαλύτερος εφιάλτης της. Ένας αμείλικτος εχθρός που όλο αυτόν τον καιρό σχεδίαζε προσεκτικά και με κάθε λεπτομέρεια την πιο ψυχρή εκδίκηση…

 

Η τρίτη περιπέτεια της πιο μοντέρνας, αντισυμβατικής και ξεχωριστής εκπροσώπου της ελληνικής αστυνομικής λογοτεχνίας δεν θα φύγει ποτέ από το μυαλό σας.

  

«Πήραμε σκύλο»

Κυριάκος Αθανασιάδης (Εκδόσεις Κλειδάριθμος)

Παρασκευή 26/2 και ώρα 19:00 | @Public FB

 

Φίλοι των τετράποδων, συντονιζόμαστε την Παρασκευή 26/2 στις 19.00 στις σελίδες του Public στο fb & you tube γιατί θα μιλήσουμε αποκλειστικά και μόνο για τα αγαπημένα μας τετράποδα παιδιά. Με αφορμή το νέο βιβλίο του Κυριάκου Αθανασιάδη «Πήραμε σκύλο» που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Κλειδάριθμος, ο συγγραφέας θα μας αναλύσει, πώς είναι να ζεις στο ίδιο σπίτι με ένα τετράποδο παιδί.

Μαζί του ο εκπαιδευτής σκύλων Βασίλης Μπορομπόκας που έχει κάνει και τον πρόλογο του βιβλίου,  θα μας  ενημερώσει για την εκπαίδευση 

Η Σεραφίνα Αβραμίδου, Υπεύθυνη της Αστικής Πανίδας του Δήμου Αθηναίων  - θα μας πει πως να υιοθετήσουμε ένα σκυλάκι.

Παρέμβαση για το εκσυγχρονισμένο νομοθετικό πλαίσιο θα κάνει η δημοσιογράφος Σταματίνα Σταματάκου 
Υπέροχα, πανέμορφα, αφοσιωμένα και αξιαγάπητα, τα σκυλιά δεν είναι μόνο «ο καλύτερος φίλος του ανθρώπου». Είναι κάτι πολύ παραπάνω από αυτό. Ρωτήστε όποιον έχει σκύλο και θα σας πει!


Αν αγαπάτε τα σκυλιά, αυτό το βιβλίο είναι για εσάς. Κι αν πάλι δεν έχετε σκύλο, αλλά σκέφτεστε να αποκτήσετε, διαβάστε το ξανά και ξανά. Θα μάθετε, με τον πιο απλό και παραστατικό τρόπο, και με πολλά παραδείγματα από την καθημερινότητα:

–Ποιος τύπος σκύλου ταιριάζει περισσότερο με το στιλ της ζωής σας.
–Τι προετοιμασίες πρέπει να κάνετε πριν έρθει στο σπίτι σας.
–Πώς θα περάσουν οι πρώτοι δύσκολοι, αλλά τόσο ευχάριστοι, μήνες.
–Ποιες είναι οι υποχρεώσεις σας απέναντί του από εκεί και πέρα.


Μέσα από είκοσι ανεξάρτητα κεφάλαια, ενημερωθείτε –από κάποιον που τα έμαθε όλα από… πρώτο χέρι, με πολλά παραδείγματα από την καθημερινή τριβή με τα δικά του σκυλιά– για όλα όσα είναι απαραίτητο να ξέρετε πριν ενώσετε τη ζωή σας με το κουτάβι ή τον ενήλικο σκύλο που ονειρεύεστε.