Οι διαδικτυακές εκδηλώσεις συνεχίζονται την τελευταία εβδομάδα του Φεβρουαρίου στο Public - Free Sunday
Οι διαδικτυακές εκδηλώσεις συνεχίζονται την τελευταία εβδομάδα του Φεβρουαρίου στο Public

Οι διαδικτυακές εκδηλώσεις συνεχίζονται την τελευταία εβδομάδα του Φεβρουαρίου στο Public

Ο Φεβρουάριος συνεχίζεται στα social media του Public, με συναρπαστικές διαδικτυακές εκδηλώσεις από τον θεσμό #PublicEventsGoSocial. Με λίγα μόνο κλικ, Το Νο1 βιβλιοπωλείο στην Ελλάδα φέρνει ζωντανά στην οθόνη μας κορυφαίες προσωπικότητες του λόγου και της τέχνης, μέσα από τη σελίδα του Public στο Facebook και το κανάλι του Public στο YouTube.

Ήταν και είναι την ευκαιρία να ακούσουμε τη συγγραφέα της σειράς βιβλίων «Οικογένεια Μπρίτζερτον» Julia Quinn, τον Γιάννη Ξανθούλη με το βιβλίο του «Ζωή μέχρι χθες», την Αγγελική Νικολούλη με το βιβλίο της «Θα γίνω σκιά σου», τις Σώτη Τριανταφύλλου και Ζηνοβία Λαλιούτη σε συζήτηση με τον Κωνσταντίνο Φίλη για τον Αντιαμερικανισμό, τον Φώτη Παπαναστασίου με το βιβλίο «Dyslexia Box», την Κική Τσιλιγγερίδου με το βιβλίο «Κρύο δέρμα» και τον Κυριάκο Αθανασιάδη με το βιβλίο «Πήραμε σκύλο».

 

Το βιβλιοφιλικό κοινό μπορεί να συνεχίσει τα σχόλιά του για τα βιβλία που διάβασε, ή να αναζητήσει κριτικές για νέους τίτλους βιβλίων στο bookfriends.gr, το μεγαλύτερο site με βιβλιοκριτικές αναγνωστών στην Ελλάδα, που πλέον συγκεντρώνει περισσότερες από 50.000 κριτικές.

Παρακάτω αναλυτικά οι διαδικτυακές εκδηλώσεις του Public  του Φεβρουαρίου, τόσο αυτές που έγιναν, όσο και  αυτές της τελευταίας εβδομάδας

«Ζωή μέχρι χθες» 

Γιάννης Ξανθούλης (Εκδόσεις Διόπτρα)

Τετάρτη 17/2 και ώρα 19:00 | @Public FB

Την Τετάρτη 17 Φεβρουαρίου στις 19:00 μέσα από τις σελίδες του Public στο FacebookYouTube και blog θα έχουμε τη χαρά να μιλήσουμε διαδικτυακά και ζωντανά με τον βραβευμένο συγγραφέα Γιάννη Ξανθούλη. Μαζί του ο δημοσιογράφος Γιάννης Πανταζόπουλος σε μια εφ’ όλης της ύλης συζήτηση με αφορμή το τελευταίο του best-seller βιβλίο «Ζωή μέχρι χθες».

Ο Γιάννης Ξανθούλης γεννήθηκε το 1947 στην Αλεξανδρούπολη, από γονείς πρόσφυγες της Ανατολικής Θράκης. Εκτός από μυθιστορήματα, έγραψε βιβλία και θεατρικά έργα για παιδιά, καθώς και θέατρο. Εργάστηκε ως δημοσιογράφος (είναι μέλος της ΕΣΗΕΑ) σε εφημερίδες και στο ραδιό­φωνο. Οι πωλήσεις των βιβλίων του, υπερβαίνουν τα 1,5 εκ. αντίτυπα και τα βιβλία του έχουν μεταφερθεί στη μεγάλη και τη μικρή οθόνη και έχουν μεταφραστεί σε πολλές γλώσσες.

Λίγα λόγια για την υπόθεση του βιβλίου

Κάποτε, λοιπόν, γεννήθηκε εν Αθήναις η Αμφιτρίτη Βράνη του Κυρίλλου… Διαισθητικά, χρειαζόταν την αλήθεια, όπως αυτή ξεπηδούσε από ασκημένες ζωές και επικίνδυνα πάθη. Όμως, δεν ήταν έτοιμη για κάτι τόσο τολμηρό. Παρ’ όλα αυτά, το ένστικτό της –φορτισμένο με ρομαντικά λάθη και έναν αισθησιασμό που την ξεπερνούσε– την έκανε να περιφρονεί το αστικό αμπαλάζ μιας συνηθισμένης ζωής εξ ονόματος του έρωτα. Κι επειδή ερωτεύτηκε τον έρωτα, πίστεψε πως ανέβαινε στα υψίπεδα μιας αιρετικής αγιοσύνης...

Δεν τη συγχώρησαν για την τόλμη της και δεν συγχώρησε κανέναν. Ούτε καν τον εαυτό της. Εκπαιδεύτηκε να επιζεί και να διαιωνίζει μια νοσταλγία πέρα από το χθες όπου στοίβαζε τα πάθη της. Δεν έμενε τώρα παρά να αποδείξει ότι η φάλτσα ζωή της όφειλε να τη δικαιώσει, αν και κάλπαζε στην όγδοη δεκαετία της. Όμως, είχε κι ένα αξόδευτο στοκ νεότητας – κι αυτό ακριβώς ήταν το διαβατήριο που την έκανε προσβάσιμη στο ερεθιστικό ντόμινο των συμπτώσεων. Συμπτώσεις που θα τις έλεγες και εκκρεμότητες... Όλα αυτά σε μια τωρινή Αθήνα, ασυγχρόνιστη με την αισθητική ηθική της, γεμάτη από ίχνη απόντων. Θα ψάξει τελικά τις αφορμές της απελπισίας της με επιείκεια, υπερασπιζόμενη όμως και τους θυμούς της.

Έτσι ήταν η Αμφιτρίτη-Ρίτα Βράνη. Μια γυναίκα που μπορούσε να διαπρέψει ως γιατρός, ως ηθοποιός, ως νεκρή και ως αστέρι σε έναν γαλαξία συμβάσεων. Προτίμησε την ανατροπή, αυτοσαρκάζοντας την αδια­πραγμάτευτη μοναξιά της και τις ήττες της, που τις έκανε να δείχνουν νικηφόρες. Κι έτσι συνεχίζει…

 

«Dyslexia Box»

Φώτης Παπαναστασίου (Εκδόσεις Πεδίο)

Παρασκευή 19/2 και ώρα 19:00 | @Public FB

 

Τι είναι τελικά η Δυσλεξία; Πώς μπορούν να την αναγνωρίσουν γονείς κι εκπαιδευτικοί; Και κυρίως πώς μπορούν να υποστηρίξουν τα παιδιά τους;

Σε αυτά και πολλά ακόμα ερωτήματα μας απαντά ο Ειδικός Παιδαγωγός και Συγγραφέας Φώτης Παπαναστασίου, την Παρασκευή 19/2 στις 19:00, σε μία online συζήτηση μέσα από τις σελίδες του Public στο FacebookYouTube και blog.

Μετά τα best sellers «Μαθησιακές Ευκολίες» και «ΔΕΠΥράζει», ο κος Παπαναστασίου επιστρέφει και μας παρουσιάζει το νέο του best seller, «Dyslexia Box», και μας εξηγεί μέσα από παραδείγματα πώς βοηθά γονείς και εκπαιδευτικούς και απαντά στις ερωτήσεις σας live.

Σκοπός του Dyslexia Box είναι να βοηθήσει τους μαθητές με δυσλεξία να κατακτήσουν δεξιότητες απαραίτητες για την ακαδημαϊκή τους πορεία, να τους υποστηρίξει στην προσπάθειά τους να αντιμετωπίσουν τις δυσκολίες που παρεμποδίζουν τη συμμετοχή τους στη μαθησιακή διαδικασία, να αναπτύξουν πλήρως τη φωνολογική επίγνωση και να κατακτήσουν επαρκώς την αναγνωστική ικανότητα και τη γραφή. Δεν απευθύνεται αποκλειστικά σε παιδιά με δυσλεξία, αλλά σε όλα τα παιδιά του νηπιαγωγείου και των πρώτων τάξεων του Δημοτικού. Υποστηρίζει ουσιαστικά την ομαλή μετάβαση του παιδιού από τον προφορικό λόγο στον γραπτό λόγο. Το Dyslexia Box είναι ένα απαραίτητο εργαλείο για ειδικούς παιδαγωγούς, λογοθεραπευτές, ειδικούς θεραπευτές, νηπιαγωγούς, δασκάλους και γονείς που επιθυμούν να υποστηρίξουν τα παιδιά στην προσπάθειά τους να κατακτήσουν την ανάγνωση και τη γραφή.

Ο Φώτης Παπαναστασίου είναι Ειδικός Παιδαγωγός, απόφοιτος του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, με μεταπτυχιακό στη Σχολική Ψυχολογία. Από το 2006 εργάζεται ως ειδικός παιδαγωγός σε τμήματα ένταξης και σε ειδικά δημοτικά σχολεία. Έχει δουλέψει με τα παιδιά σε διαγνωστικό και θεραπευτικό πλαίσιο σε ένα ευρύ φάσμα δυσκολιών, όπως μαθησιακές δυσκολίες, ΔΕΠ-Υ, αυτισμός κτλ. Έχει συμμετάσχει ως ομιλητής σε συνέδρια και ημερίδες παρουσιάζοντας θέματα σχετικά με την Ειδική Αγωγή και Εκπαίδευση, καθώς και τη Σχολική Ψυχολογία. Είναι ο διαχειριστής της ιστοσελίδας www.eidikospaidagogos.gr & Επιστημονικός Σύμβουλος του Τομέα Ειδικής Αγωγής του Εκπαιδευτικού Ομίλου D GROUP. Άρθρα και συνεντεύξεις του έχουν δημοσιευτεί σε πλήθος εφημερίδων, περιοδικών, ιστοσελίδων και τηλεοπτικών εκπομπών. Στο πλαίσιο της συνεχούς κατάρτισης και της παρακολούθησης των εξελίξεων στον επιστημονικό χώρο της Ειδικής Αγωγής, έχει παρακολουθήσει εξειδικευμένα εργαστήρια, συνέδρια και ημερίδες.

«Θα γίνω σκιά σου»
Αγγελική Νικολούλη (Εκδόσεις Καστανιώτη)
Δευτέρα 22/2 και ώρα 19:00 | @Public FB

Η αγαπημένη δημοσιογράφος και συγγραφέας Αγγελική Νικολούλη έρχεται στο Public στις σελίδες στο FacebookYouTube και blog, με αφορμή το νέο της αστυνομικό μυθιστόρημα που φαίνεται να έχει πολλά στοιχεία από το αστυνομικό ρεπορτάζ που η ίδια υπηρετεί πιστά εδώ και χρόνια. Μαζί της συνομιλεί η δημοσιογράφος Μαρία Λεμονιά.

Αθήνα, μέρες Αποκριάς. Η Κατερίνα Ασλάνη –μια κοπέλα με μεγάλα όνειρα και πάθος για ζωή, εξαφανίζεται μυστηριωδώς.

Τα ερωτήματα για τους δικούς της βασανιστικά. Εγκατέλειψε τα πάντα κι έφυγε σε άλλη χώρα; Είδε κάτι τρομερό, την απειλούν και κρύβεται; Έπεσε θύμα δολοφονικής ενέργειας; Για τη ρεπόρτερ που αναλαμβάνει την έρευνα αρχίζει ένα ταξίδι υψηλού ρίσκου, από την Πλάκα και το Κολωνάκι ως το Παρίσι και από την Πάρο μέχρι τα Γιάννενα και τη Θεσσαλονίκη. Η αναζήτηση ξεκινά από τα νεανικά στέκια, περνά από ατελιέ καλλιτεχνών και καταλήγει στα σαλόνια της υψηλής κοινωνίας.

Τρία πρόσωπα που εμπλέκονται δυσκολεύουν την έρευνα. Υπόθεση νεφελώδης, σε αχαρτογράφητα νερά. Επτασφράγιστα μυστικά και σβησμένα ίχνη. Μοιραία πάθη, επιπόλαια λάθη, οικογενειακά και κοινωνικά τραύματα έρχονται σταδιακά στην επιφάνεια.

Μια επικίνδυνη αναμέτρηση με τις σκιές. Μια άγρια μάχη στο σκοτάδι μέχρι να φανεί το φως. Ένα τέλος απρόβλεπτο...

Χορηγός επικοινωνίας:

«Κρύο δέρμα»

Κική Τσιλιγγερίδου (Εκδόσεις Bell)

Τρίτη 23/2 και ώρα 19:00 | @Public FB

 

Η Κική Τσιλιγγερίδου ολοκληρώνει την τριλογία της Στέλλας Άνταμς με τον πιο συναρπαστικά αναπάντεχο τρόπο στο νέο της βιβλίο «Κρύο δέρμα» που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Bell. Ποιος είναι ο μεγαλύτερος εφιάλτης της Στέλλας Άνταμς; Θα μπορέσει να τον αντιμετωπίσει; Και αν ναι, με ποιον τρόπο;

Σε αυτά τα ερωτήματα και άλλα πολλά θα απαντήσει η συγγραφέας την Τρίτη 23 Φεβρουαρίου στις 19.00 στην συζήτηση που θα γίνει μέσα από τις σελίδες του Public στο fb, you tube μαζί με τον δημοσιογράφο Στέφανο Τσιτσόπουλο και θα συντονίσει η δημοσιογράφος Ελεωνόρα Ορφανίδου.

Αποσπάσματα θα διαβάσει ο ηθοποιός Κωνσταντίνος Μαρκουλάκης.

Έχει ασυνήθιστα λευκό δέρμα, κόκκινα μαλλιά και τα γυαλιά ηλίου δεν βγαίνουν στιγμή από τα μάτια της. Από την πρώτη στιγμή, στο Βυθισμένος Ουρανός, καταλάβαμε ότι εδώ –σε καμιά περίπτωση– δεν έχουμε να κάνουμε με μια συνηθισμένη ηρωίδα. Είναι ασυμβίβαστη, πολλές φορές σκληρή, αλλά και ευάλωτη… Στο δεύτερο βιβλίο, Πύρινη Κόλαση, μάς πήρε από το χέρι και μας παρέσυρε σε μια ιστορία φόνων, εκδίκησης και ανατροπών. Μια ιστορία απ’ αυτές που δύσκολα ξεχνάει κανείς. Τώρα, η Στέλλα Άνταμς επιστρέφει για τρίτη και τελευταία φορά και Πίσω από το Κρύο Δέρμα κρύβεται ο μεγαλύτερος εφιάλτης της. Ένας αμείλικτος εχθρός που όλο αυτόν τον καιρό σχεδίαζε προσεκτικά και με κάθε λεπτομέρεια την πιο ψυχρή εκδίκηση…

 

Η τρίτη περιπέτεια της πιο μοντέρνας, αντισυμβατικής και ξεχωριστής εκπροσώπου της ελληνικής αστυνομικής λογοτεχνίας δεν θα φύγει ποτέ από το μυαλό σας.

 

Συζήτηση για τον Αντιαμερικανισμό

Τετάρτη 24/2 και ώρα 19:00 | @Public FB

 

Το Public σας προσκαλεί, την Τετάρτη 24 Φεβρουαρίου στις 19:00, στις σελίδες του στο FacebookYouTube και blog σε μια διαδικτυακή συζήτηση με θέμα τον Αντιαμερικανισμό με αφορμή τα βιβλία:

  • της Σώτης Τριανταφύλλου με τίτλο: «Μόνοι στον κόσμο: Ευρωπαίοι συγγραφείς, αντιαμερικανισμός και αμερικανική μοναξιά», εκδόσεις Πατάκη.
  • και της Ζηνοβίας Λιαλιούτη με τίτλους: «Ο «άλλος» Ψυχρός Πόλεμος», Πανεπιστημιακές Εκδόσεις Κρήτης και «Ο αντιαμερικανισμός στην Ελλάδα 1947-1989», εκδόσεις Ασίνη.

Με τις συγγραφείς συνομιλεί ο Δρ. Κωνσταντίνος Φίλης, Εκτελεστικός Διευθυντής του ΙΔΙΣ στο Πάντειο Πανεπιστήμιο.

 

Σειρά βιβλίων Οικογένεια Μπρίτζερτον «Ο Δούκας κι Εκείνη»

Julia Quinn (Εκδόσεις Elxis)

Πέμπτη 25/2 και ώρα 19:00 | @Public FB

 

Την Πέμπτη 25 Φεβρουαρίου στις 19:00 θα έχουμε την χαρά να γνωρίσουμε διαδικτυακά και ζωντανά στις σελίδες του Public στο FacebookYouTube και blog την παγκοσμίου φήμης συγγραφέα Julia Quinn. Μαζί της η Δανάη Μπάρκα και η Ελιάνα Χρυσικοπούλου σε μια εφ’ όλης της ύλης συζήτηση για την παγκόσμια επιτυχία της σειράς «Bridgerton» (Μπρίτζερτον) στο Netflix αλλά και για την συνεχόμενη πρωτιά στις best seller λίστες των New York Times.

Το «Bridgerton» έκανε πρεμιέρα τον Δεκέμβριο στο Netflix και κατάφερε σχεδόν αμέσως να γίνει #1 trend στις προτιμήσεις του ελληνικού κοινού και όχι μόνο! Μέχρι αυτή τη στιγμή έχει προσεγγίσει παγκοσμίως 65 εκατ. νοικοκυριά, κατάφερε να ξεπεράσει σε τηλεθέαση το «The Queen’s Gambit» (που ήταν στα φαβορί του 2020) και βρέθηκε να είναι η #1 σειρά του Netflix σε 76 χώρες.

Η σειρά είναι βασισμένη στο πρώτο από τα οκτώ βιβλία της σειράς «Οικογένεια Μπρίτζερτον» της Julia Quinn (εκδόσεις Elxis) με τίτλο «Ο Δούκας κι Εκείνη». Η πολυβραβευμένη συγγραφέας μας μεταφέρει στην εποχή της Αντιβασιλείας στη Βρετανία, σε ένα ταξίδι γεμάτο ίντριγκες, πάθη και δυναμικές ηρωίδες, που παίρνουν την κατάσταση στα χέρια τους χωρίς να περιμένουν έναν όμορφο πρίγκιπα να τις σώσει. Η σειρά έχει όλα τα χαρακτηριστικά που συναντάμε και στα μυθιστορήματα της Julia Quinn - ρομαντισμό, πάθος, χιούμορ - και όλα αυτά με μια σύγχρονη ματιά, που σπάει κοινωνικά στερεότυπα και προκαλεί συζητήσεις.

 

«Πήραμε σκύλο»

Κυριάκος Αθανασιάδης (Εκδόσεις Κλειδάριθμος)

Παρασκευή 26/2 και ώρα 19:00 | @Public FB

 

Φίλοι των τετράποδων, συντονιζόμαστε την Παρασκευή 26/2 στις 19.00 στις σελίδες του Public στο fb & you tube γιατί θα μιλήσουμε αποκλειστικά και μόνο για τα αγαπημένα μας τετράποδα παιδιά. Με αφορμή το νέο βιβλίο του Κυριάκου Αθανασιάδη «Πήραμε σκύλο» που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Κλειδάριθμος, ο συγγραφέας θα μας αναλύσει, πώς είναι να ζεις στο ίδιο σπίτι με ένα τετράποδο παιδί.

Μαζί του ο εκπαιδευτής σκύλων Βασίλης Μπορομπόκας που έχει κάνει και τον πρόλογο του βιβλίου,  θα μας  ενημερώσει για την εκπαίδευση 

Η Σεραφίνα Αβραμίδου, Υπεύθυνη της Αστικής Πανίδας του Δήμου Αθηναίων  - θα μας πει πως να υιοθετήσουμε ένα σκυλάκι.

Παρέμβαση για το εκσυγχρονισμένο νομοθετικό πλαίσιο θα κάνει η δημοσιογράφος Σταματίνα Σταματάκου.

Υπέροχα, πανέμορφα, αφοσιωμένα και αξιαγάπητα, τα σκυλιά δεν είναι μόνο «ο καλύτερος φίλος του ανθρώπου». Είναι κάτι πολύ παραπάνω από αυτό. Ρωτήστε όποιον έχει σκύλο και θα σας πει!


Αν αγαπάτε τα σκυλιά, αυτό το βιβλίο είναι για εσάς. Κι αν πάλι δεν έχετε σκύλο, αλλά σκέφτεστε να αποκτήσετε, διαβάστε το ξανά και ξανά. Θα μάθετε, με τον πιο απλό και παραστατικό τρόπο, και με πολλά παραδείγματα από την καθημερινότητα:

–Ποιος τύπος σκύλου ταιριάζει περισσότερο με το στιλ της ζωής σας.
–Τι προετοιμασίες πρέπει να κάνετε πριν έρθει στο σπίτι σας.
–Πώς θα περάσουν οι πρώτοι δύσκολοι, αλλά τόσο ευχάριστοι, μήνες.
–Ποιες είναι οι υποχρεώσεις σας απέναντί του από εκεί και πέρα.


Μέσα από είκοσι ανεξάρτητα κεφάλαια, ενημερωθείτε –από κάποιον που τα έμαθε όλα από… πρώτο χέρι, με πολλά παραδείγματα από την καθημερινή τριβή με τα δικά του σκυλιά– για όλα όσα είναι απαραίτητο να ξέρετε πριν ενώσετε τη ζωή σας με το κουτάβι ή τον ενήλικο σκύλο που ονειρεύεστε.