O Aλβέρτος Μπουρλά στις Εκδόσεις Ψυχογιός - Free Sunday
O Aλβέρτος Μπουρλά στις Εκδόσεις Ψυχογιός

O Aλβέρτος Μπουρλά στις Εκδόσεις Ψυχογιός

Μια καθηλωτική ιστορία που διαβάζεται απνευστί για ένα από τα μεγαλύτερα επιτεύγματα του ιδιωτικού τομέα, το Moonshot (ο πρωτότυπος τίτλος είναι δανεισμένος από το όνομα που είχε δώσει ο πρόεδρος Κένεντι στο πρόγραμμα κατάκτησης της Σελήνης) αφηγείται τον συναρπαστικό αγώνα δρόμου εννέα μηνών που έκανε το επιστημονικό επιτελείο της Pfizer υπό την εμπνευσμένη ηγεσία του δρα Αλβέρτου Μπουρλά κάνοντας το αδύνατο δυνατό.

Ο δρ Μπουρλά καταγράφει πώς τα λαμπρά και αφοσιωμένα μυαλά της Pfizer, υπό την τεράστια πίεση της πανδημίας, κατάφεραν να υπερβούν μια σειρά από κρίσεις, καθώς και την κοινωνική και πολιτική αναταραχή στις ΗΠΑ, και αποκαλύπτει τις αμφιβολίες, τα εμπόδια και τις αποτυχίες στη διάρκεια αυτής της διαδρομής. Μέσα από την αφήγησή του γίνεται απόλυτα σαφές πως η επιτυχία της Pfizer δεν οφείλεται στην τύχη, αλλά στην προετοιμασία της με βάση τέσσερις απλές αρχές: Θάρρος, Αριστεία, Ισότητα και Χαρά.
To Moonshot είναι μια ιστορία εμπνευσμένης ηγεσίας υπό πρωτόγνωρες συνθήκες – πώς ο δρ Μπουρλά, Έλληνας μετανάστης στις ΗΠΑ, παιδί επιζώντων του Ολοκαυτώματος, έγινε επικεφαλής μιας από τις μεγαλύτερες εταιρείες στον κόσμο και εισήγαγε μια δραματική μεταμόρφωση αυτού του οργανισμού λίγο πριν από το ξέσπασμα μιας παγκόσμιας υγειονομικής κρίσης που θα δοκίμαζε τα όρια του οργανισμού, των επιστημόνων του και του επικεφαλής του.

Το Moonshot περιγράφει επίσης πώς οι βέλτιστες πρακτικές μπορούν να αξιοποιηθούν προκειμένου να αντιμετωπιστούν οι πρωτόγνωρες προκλήσεις της εποχής μας, πώς οι επιστημονικές ανακαλύψεις εφαρμόστηκαν στην Pfizer σε χρόνο ρεκόρ και προσφέρει μαθήματα ηγεσίας που μπορούν να βοηθήσουν όλους μας να διαχειριστούμε επιτυχώς προβλήματα που κατ' αρχάς μοιάζουν ανυπέρβλητα.

«Μοιράζομαι την ιστορία δημιουργίας του εμβολίου με τον κόσμο -τις προκλήσεις που αντιμετωπίσαμε, όσα διδαχτήκαμε στην πορεία και τις αξίες που μας επέτρεψαν να φτάσουμε σε αυτή την επιτυχία- με την ελπίδα ότι μπορεί να εμπνεύσει και να σας βοηθήσει στην πραγματοποίηση του υψηλότερου στόχου σας, όποιος κι αν είναι αυτός». Αλβέρτος Μπουρλά

 

Ο δρ Μπουρλά σκοπεύει να προσφέρει τα έσοδα από την έκδοση του βιβλίου σε φιλανθρωπικούς σκοπούς.

Το βιβλίο έχει προγραμματιστεί να κυκλοφορήσει στις 11/11/2021, ακριβώς έναν χρόνο από τη χορήγηση της πρώτης δόσης του εμβολίου. Η ελληνική έκδοση θα κυκλοφορήσει ταυτόχρονα με την έκδοση του βιβλίου στην αγγλόφωνη αγορά.