9 βιβλία για τον Ιούνιο - Free Sunday
9 βιβλία για τον Ιούνιο

9 βιβλία για τον Ιούνιο

1

ELIZABETH HAYNES

Στην πιο σκοτεινή γωνιά

Μετάφραση: Αλέξανδρος Χονδρός

ΕΚΔΟΣΕΙΣ GEMA


Η Κάθριν απόλαυσε την εργένικη ζωή για αρκετό καιρό, ώστε να ξέρει ότι ήρθε η ώρα να μην είναι πια μόνη μόλις αντίκρισε τον Λη για πρώτη φορά.  Η ασταθής συμπεριφορά του Λη, όμως, και ο έλεγχος που της ασκεί την απομονώνουν από τους δικούς της. Οδηγείται στην πιο σκοτεινή γωνιά του κόσμου της, δεν εμπιστεύεται κανέναν, σχεδιάζει σχολαστικά τη διαφυγή της. Τέσσερα χρόνια μετά, και παλεύοντας να ξεπεράσει τους δαίμονες της, η Κάθριν τολμάει να σκεφτεί ότι μπορεί να είναι ασφαλής και τίποτα δεν μπορεί να τη βλάψει. Μέχρι τη στιγμή που ένα τηλεφώνημα θα τα αλλάξει όλα. Το «Στην πιο σκοτεινή γωνιά» ήταν για αρκετούς μήνες στη λίστα με τα ευπώλητα των New York Times, ενώ το 2011 κέρδισε το βραβείο για το βιβλίο της χρονιάς, καθώς και το βραβείο που απονέμεται σε πρωτοεμφανιζόμενους συγγραφείς (Rising Star Award) από το Amazon UK. 

2

Χρήστος Γιανναράς

Αλφαβητάρι της πίστης

Εκδόσεις Ίκαρος

Ένα φιλοσοφικό κείμενο που προσπαθεί με τρόπο προσιτό να ξεχωρίσει αυτό που είναι η χριστιανική πίστη απ' ό,τι δεν είναι.

3


Stephen King

Ό,τι βρεις, δικό σου

Mετάφραση Έφη Τσιρώνη

Εκδόσεις ΒΕLL

Ο μεγάλος Στίβεν Κινγκ παρουσιάζει το δεύτερο βιβλίο της τριλογίας που ξεκίνησε με τον κύριο Μερσέντες (και θα ολοκληρωθεί με το End of Watch), και υπόσχεται να σας κρατήσει σε αγωνία μέχρι και την τελευταία του σελίδα. «Αυτό το μυθιστόρημα είναι αποτελεσματικό, άψογα κατασκευασμένο, συγκλονιστικά αιματηρό και γεμάτο αγωνία» (The Times) –απλά «εξαίσιο» (The New York Times Book Review). 1978: Η εμμονή του Μόρις Μπέλαμι με τον διάσημο συγγραφέα Τζον Ρόθστιν είναι τόσο μεγάλη, που δε θα διστάσει να σκοτώσει για ν’ αποκτήσει τα πολύτιμα σημειωματάριά του που περιέχουν τουλάχιστον ένα ανέκδοτο μυθιστόρημα. 2009: Ο Πιτ Σάουμπερς, ένα αγόρι του οποίου ο πατέρας επέζησε από το μακελειό που προκάλεσε ο διαβόητος Δολοφόνος με τη Μερσέντες, ανακαλύπτει κοντά στο σπίτι του ένα θαμμένο μπαούλο που περιέχει πολλά χρήματα και τα σημειωματάρια του Ρόθστιν. 2014 Μετά από τριάντα πέντε χρόνια στη φυλακή, ο Μόρις είναι ελεύθερος. Τώρα ήρθε η ώρα να βρει το θησαυρό του. Και όποιος μπει στο δρόμο του, θα το μετανιώσει. 


4

Μαρία Εκμεκτσίογλου 

Με Άρωμα Κανέλας

Εκδόσεις Μίνωας

Στο βιβλίο της η Μαρία Εκμεκτσίογλου περιλαμβάνει 63 συνταγές μαγειρικής που ανασύρουν μνήμες και αρώματα από το παρελθόν. Σε αυτές τις συνταγές θα βρείτε την ξελογιάστρα κανέλα, το μαγευτικό μοσχοκάρυδο, το ανακουφιστικό μοσχοκάρφι, τον βασιλικό αστεροειδή γλυκάνισο, το σαφράν, τον θεραπευτικό κουρκουμά, την ευγενική ρίγανη, το πικάντικο κύμινο και την αριστοκράτισσα λεβάντα. Δεκάδες μπαχαρικά, φρέσκα και αποξηραμένα, ομορφαίνουν και δίνουν γεύση και χρώμα στη ζωή και τον ουρανίσκο μας. Το βιβλίο της Μαρίας Εκμεκτσίογλου Με Άρωμα Κανέλας απέσπασε το 3ο βραβείο στα Gourmand World Cookbook Awards 2016 στην κατηγορία «Mediterranean - Dun Gifford Award».

5_1

Μπρίτα Μπέλερ

Τόμας Μαν. Οι τρεις κρίσιμες μέρες

Μετάφραση Μαργαρίτα Μπονάτσου

Εκδόσεις ΚΑΠΟΝ

Στις 6 Ιουνίου 1875 γεννήθηκε ο βραβευμένος με Νόμπελ συγγραφέας των συμβολικών, ειρωνικών και επικών μυθιστορημάτων, Τόμας Μαν. Η Μπρίτα Μπέλερ, βασισμένη σε πραγματικά γεγονότα, αναπλάθει όσα εύγλωττα αποσιωπά ο συγγραφέας στα προσωπικά του ημερολόγια και κυρίως το γεγονός ότι επί τρεις μέρες ταλαντευόταν αν θα έπρεπε να πάρει ανοιχτά θέση κατά των ναζί. 

6

ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΟΥΛΙΩΤΗΣ

Το χρυσό στάρι

καρπός ζωής

Κάπα Εκδοτική

Με πρωταγωνιστή το στάρι, το λεύκωμα που φέρει την υπογραφή του Γιάννη Σουλιώτη φιλοδοξεί, αποτυπώνοντας την κεντρική θέση του στην ελληνική παράδοση, να αναδείξει την αξία του πολύτιμου αυτού καρπού ζωής και να συμβάλει στη διατήρηση των ελληνικών εθίμων. Με βάση την πρώτη έκδοση που επικεντρωνόταν στην ιστορία των κόλλυβων, ο συγγραφέας εμπλουτίζει το περιεχόμενό του με νέα θέματα και φωτογραφίες που συνδέονται με το σιτάρι και τα προϊόντα του ως αναπόσπαστο κομμάτι της λαϊκής μας παράδοσης.  

7

Νίκος Παναγιωτόπουλος

Γραφικος χαρακτήρας

Εκδόσεις Μεταίχμιο

Μια συλλογή από 67 μικρές –έως μικροσκοπικές– ιστορίες, από εκείνες που ξεπηδούν απρόσκλητες καθώς ξεφυλλίζεις, ας πούμε, το άλμπουμ με τις οικογενειακές φωτογραφίες.Ιστορίες ασπρόμαυρες, αφού φαντάζουν κιόλας μακρινές, αν και ο απόηχός τους βρίσκει τρόπο να επιβιώνει, παρηγορητικός, μέσα στη βουή και την αντάρα. Ιστορίες αληθινές, αν και αυτό έχει ίσως τη μικρότερη σημασία˙  το προσωπικό βίωμα δεν είναι παρά η αφορμή αυτών των ακαριαίων αφηγήσεων που ψηλαφούν το αποτύπωμα μιας εποχής, με αφετηρία τα μέσα της δεκαετίας του ’60. 

8_1

Μάρτυ Λάμπρου 

Ενοικιάζεται το παρόν 

Εκδόσεις Κέδρος

Ζουν στην καρδιά ενός αποσαθρωμένου κοινωνικού ιστού. Στη σύγχρονη Αθήνα, όπου όλοι βιάζονται, θέλουν, καταναλώνουν. Είναι ο συμβιβασμός. Άνθρωποι αθέατοι πίσω απ’ τις κλειστές πόρτες. Αθέατο και το αίμα τους που χύνουν για τους άλλους, αυτούς που τους νοικιάζουν το παρόν με πρόφαση τους νόμους της αγοράς και την τεχνοκρατική υπεροχή. Οι ζωές τους ιστορούνται με αφηγηματική ένταση. Μπροστά στο θάνατο και στο πεπρωμένο, ο φόβος τους γίνεται λαχτάρα για τον έρωτα, την αγάπη, το πατρικό σπίτι. Δέκα διηγήματα της Μάρτυ Λάμπρου.

9

Óscar Pantoja, Miguel Bustos, 

Felipe Camargo Rojas, Tatiana Córdoba

ΓΚΑΜΠΟ

Γκαμπριέλ Γκαρσία Μάρκες, αναμνήσεις μιας μαγικής ζωής

Μετάφραση Κλαίτη Σωτηριάδου.

Εκδόσεις Ίκαρος 


Ο Luis Harss στο βιβλίο του Los Nuestros (Οι δικοί μας), όπου παρουσιάζει τη γέννηση του κινήματος του γνωστού ως το Λατινοαμερικανικό Μπουμ, περιγράφει τον Γκαμπριέλ Γκαρσία Μάρκες  ως «έναν άνθρωπο που μπορεί να ναυαγήσει χωρίς να πνιγεί».  Αυτό το βιβλίο, το πρώτο graphic novel για τη ζωή του Γκαμπριέλ Γκαρσία Μάρκες,  θέλει να φέρει τον αναγνώστη πιο κοντά στη ζωή και το έργο του Μάρκες με τη μορφή ενός μυθιστορήματος με εικόνες και να παρακολουθήσει την εποποιία που μετέτρεψε τον νεαρό από την Αρακατάκα σε μύθο της λογοτεχνίας. Το βιβλίο θα μας ταξιδέψει σε διαφορετικές περιόδους της ζωής του συγγραφέα, το γάμο του με τη Μερσέδες, την απονομή του βραβείου Νόμπελ Λογοτεχνίας στην Στοκχόλμη και την καθιέρωσή του ως συγγραφέα παγκόσμιας αναγνώρισης από αναγνώστες και κριτικούς με το μυθιστόρημα 100 χρόνια μοναξιά.