Πολιτικό κόμικ για την κρίση - Free Sunday
Πολιτικό κόμικ για την κρίση

Πολιτικό κόμικ για την κρίση

Οι εκδόσεις Πατάκη και ο ΙΑΝΟS παρουσιάζουν το πρώτο σύγχρονο ελληνικό πολιτικό κόμικ με τίτλο WOW (V for V) της Χρύσας Ariadni Κουσελά (σχέδιο, σενάριο, χρώμα), του Ari Παπαδόπουλου (σενάριο), του Δημήτρη Jimko Σωτηράκη (σχέδιο) και του Δήμου Κωτσόπουλου (χρώμα). Θα μιλήσουν οι:
Βλάσης Αγτζίδης ιστορικός-συγγραφέας, Ντέπυ Βρεττού διεθνείς συμπαραγωγές ΕΡΤ, ραδιοφωνική παραγωγός, Βλάσης Μισσός οικονομολόγος, Άρτεμις Μοσχολέα, από τον κινηματικό χώρο, Σπύρος Ορνεράκης σκιτσογράφος εικονογράφος.

Την εκδήλωση θα συντονίσουν η Νιόβη Μπεκρή Κριτικός Τέχνης και ο Μάκης Ρουσομάνης συγγραφέας.

Τέλος οι δημιουργοί του έργου θα είναι κοντά μας και θα απαντήσουν σε ερωτήσεις του κοινού.

WOW (V for V)

WOW: Το πρώτο σύγχρονο ελληνικό πολιτικό κόμικ, μια εικαστική αποτύπωση στο αδιαμφισβήτητο πρώτο κεφάλαιο του ευρωπαϊκού δράματος που συνεχίζει ακάθεκτο να εκτυλίσσεται και να επηρεάζει τις τύχες των ευρωπαϊκών λαών. Μια προσέγγιση όπως την αντιλήφθηκαν και  τη σκηνοθέτησαν οι δημιουργοί του WOW, αξιοποιώντας στοιχεία από τον πραγματικό και φανταστικό κόσμο, με πυρήνα τα σημαντικότερα γεγονότα της μνημονιακής Ελλάδας και με αποκορύφωμα το ελληνικό δημοψήφισμα της 5ης Ιουλίου 2015 και την υπογραφή του τρίτου μνημονίου.

Μια επική μάχη ανάμεσα σε έναν Έλληνα «ήρωα» της Ευρώπης, που μαζί με τους πολύτιμους συμμάχους του αγωνίζεται για την ελευθερία και τη δημοκρατία, ενάντια στα «τέρατα» της ευρωπαϊκής πολιτικής σκηνής. Μια μάχη στην αρένα της διαπραγμάτευσης του υπουργού Οικονομικών της Ελλάδας Γιάνη Βαρουφάκη με το κωδικό όνομα V απέναντι στην απολυταρχική ελίτ της Ευρώπης, τον στρατό των Τροϊκανών και τον Ευρωπαϊκό Μινώταυρο.

Ήρωες και γνωστοί χαρακτήρες πυροδοτούν  μια  σύγχρονη εποχή επαναστάσεων  όπου η παλιά Ευρώπη απειλείται, ενώ ο ερχομός της νέας κυοφορεί θαύματα. Μια εποχή όπου οι οικονομολόγοι καλούνται να γίνουν ήρωες  και οι ήρωες οικονομολόγοι.


Σενάριο: Χρύσα Ariadni Κουσελά, Aris Παπαδόπουλος
Σχέδιο: Δημήτρης Jimkos Σωτηράκης, Χρύσα Ariadni Κουσελά
Χρώμα: Χρύσα Ariadni Κουσελά, Δήμος Κωτσόπουλος

IANOS: Σταδίου 24, Τ. 210 3217917, www.ianos.gr