Επιλογές βιβλίων - Free Sunday
Επιλογές βιβλίων

Επιλογές βιβλίων

Η Κατερίνα Χατζηκυριάκου, αν και μόλις 25 ετών, έγραψε πριν από λίγους μήνες το πρώτο της βιβλίο, με τίτλο «Κάποτε μαζί με τον απόντα», ένα ποιητικό παραμύθι για μεγάλους. Ένα παιδί που μόλις γεννήθηκε, αθώο, δίχως ακόμη να γνωρίζει τι σημαίνει διαφθορά και καχυποψία, εκφράζει τις ιδέες του και τα ιδανικά του. Καθώς τα χρόνια περνούν, μπερδεύεται, αγωνιά να κατανοήσει τον κόσμο γύρω του, που συνειδητοποιεί ότι αλλάζει, αρνείται να αποδεχτεί ότι οι άνθρωποι είναι ρατσιστές, αμφισβητεί τις ιδέες και τις συμπεριφορές των μεγάλων, ασφυκτιά βλέποντας γύρω του μια καθολική απώλεια, απώλεια ελεύθερης βούλησης, αμοιβαίου σεβασμού, δημοκρατίας και παιδείας. Μας εξιστορεί είκοσι τέσσερις ιστορίες από τη ζωή του σκιαγραφώντας έναν κόσμο διαφορετικό από αυτόν στον οποίο κάποτε πίστεψε. Το βιβλίο κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Σοκόλη, ενώ την εικονογράφηση αυτού του ονειρικού παραμυθιού έχει επιμεληθεί ο εικαστικός Δημήτρης Αστερίου.


Δεκαοκτώ μικρά κείμενα, δημοσιευμένα τα περισσότερα σε διάφορα περιοδικά και εφημερίδες, αποτυπώνουν τη βαθιά αίσθηση και συναίσθηση της ποιητικής συνάφειας του Γιάννη Ψυχοπαίδη με τον ευρωπαϊκό πολιτισμό, την ελληνική καλλιτεχνική παράδοση και το ελληνικό τοπίο. Και αναδεικνύουν με γνώση και ευαισθησία τη βαθύτερη ευθύνη του δημιουργού-ανθρώπου απέναντι στην κοινωνία και στο περιβάλλον που τον ενέπνευσαν. Δεκαοκτώ μικρά κείμενα καλλιτεχνικού ήθους και συλλογικής μνήμης στα «Ημερολόγια της φωτιάς», που κυκλοφορούν από τις εκδόσεις Κέδρος.


Μία από τις πιο επιτυχημένες αστυνομικές σειρές βιβλίων των τελευταίων ετών, που έχει προκύψει από τη συνεργασία του συγγραφέα των μπεστ σέλερ Τζέιμς Πάτερσον με τη Μαξίν Παέτρο, η «Γυναικεία Λέσχη Φόνων», συνεχίζεται με ένα ακόμη μυθιστόρημα. Με την «11η Ώρα» «ο Πάτερσον και η Παέτρο βρίσκονται στην καλύτερη στιγμή τους, συνυφαίνοντας διαφορετικές ιστορίες μαζί, για να δημιουργήσουν ένα μυθιστόρημα που βυθίζεται σε πολλά διαφορετικά συγγραφικά είδη» (BookReporter.com).


Κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις Μίνωας το νέο παραμύθι της Κέλλυς Αλχανάτη-Παπούλη, µε τίτλο «Το παρεάκι των λουλουδιών», ένα βιβλίο που θα αποτελέσει αφορμή για τις πιο εποικοδομητικές συζητήσεις μεταξύ γονιών και παιδιών. Φίλες αχώριστες και αγαπημένες είναι η Μαργαρίτα, η Ορτανσία και η Παπαρούνα. Μέχρι που ένα νέο µέλος μπαίνει στην παρέα και την κάνει άνω κάτω. Το Άφυλλο Τριαντάφυλλο συμπεριφέρεται άσχημα στα τρία κορίτσια µε µόνο σκοπό να τα χωρίσει. Μπορεί η πραγματική φιλία να νικήσει;