Μαζί κατά της δράσης των εξτρεμιστών στο ίντερνετ Μέι και Μακρόν - Free Sunday
Μαζί κατά της δράσης των εξτρεμιστών στο ίντερνετ Μέι και Μακρόν

Μαζί κατά της δράσης των εξτρεμιστών στο ίντερνετ Μέι και Μακρόν

Σε ανάληψη κοινής αντιτρομοκρατικής δράσης για τη διαγραφή από το διαδίκτυο του υλικού ριζοσπαστικοποίησης συμφώνησαν η Τερέζα Μέι και ο Εμανουέλ Μακρόν.
Ηγούμενοι χωρών που έχουν πληγεί βάναυσα από τρομοκρατικά χτυπήματα, η Βρετανίδα πρωθυπουργός και ο Γάλλος πρόεδρος εκπόνησαν ένα σχέδιο που ανακοίνωσαν από κοινού στο Παρίσι, σχετικά με την πρόληψη της δράσης εξτρεμιστών μέσω του διαδικτύου.


«Απόψε αποφασίσαμε μαζί να πάμε πιο μακριά. Για κάποιες μέρες συνεργαστήκαμε σε ένα πολύ συγκεκριμένο σχέδιο δράσης. Πρωτεύων σκοπός του είναι να ενισχυθούν οι δεσμεύσεις και οι υποχρεώσεις των παρόχων ίντερνετ, ώστε να διαγραφεί το υλικό που προωθεί το μίσος και την τρομοκρατία σε όλα τα μέσα», δήλωσε ο Γάλλος πρόεδρος.


Για την Τερέζα Μέι είναι ανεπίτρεπτο το διαδίκτυο να καταστρατηγείται για δολοφονικούς σκοπούς.


Όπως τόνισε η Βρετανίδα πρωθυπουργός, «ξεκινούμε μια κοινή γαλλοβρετανική εκστρατεία για να διασφαλίσουμε ότι το διαδίκτυο δεν μπορεί να αποτελεί καταφύγιο για τρομοκράτες και εγκληματίες και να φιλοξενεί ριζοσπαστικό υλικό που προκαλεί τόσο μεγάλο κακό».


Τερέζα Μέι και Εμανουέλ Μακρόν έδωσαν το «παρών» στο φιλικό ματς μεταξύ Γαλλίας και Αγγλίας στο Σταντ Ντε Φρανς.
Πριν την έναρξη του αγώνα οι φίλαθλοι έψαλλαν τον βρετανικό εθνικό ύμνο και εν συνεχεία τήρησαν ενός λεπτού σιγή για τα θύματα της τελευταίας επίθεσης στο Λονδίνο.

ΠΗΓΗ: EURONEWS