«Ξέφυγε» ο Κιμ: Θέλει να... εκτελέσει την πρώην πρόεδρο της Νότιας Κορέας - Free Sunday

Free Sunday skin left

Free Sunday skin left

«Ξέφυγε» ο Κιμ: Θέλει να... εκτελέσει την πρώην πρόεδρο της Νότιας Κορέας

«Ξέφυγε» ο Κιμ: Θέλει να... εκτελέσει την πρώην πρόεδρο της Νότιας Κορέας

Σουρεαλιστικές -το λιγότερο...- καταστάσεις επικρατούν πλέον στην επικράτεια του Κιμ Γιονγκ Ουν.

Σύμφωνα με τα επίσημα ΜΜΕ της Βόρειας Κορέας, ο ηγέτης της χώρας αποφάσισε ότι θα εκδικηθεί και θα... εκτελέσει την πρώην πρόεδρο της Νότιας Κορέας Παρκ και τον αρχηγό των μυστικών υπηρεσιών της χώρας Ρι Πιόνγκ Χο, καθώς, όπως υποστηρίζει η Πιονγκγιάνγκ, είχαν σχεδιάσει τη δολοφονία του αρχηγού της Βόρειας Κορέας.

Τα ΜΜΕ της Πιονγκγιάνγκ ανέφεραν ότι η πρώην πρόεδρος Παρκ θα έχει τον «άθλιο θάνατο ενός σκύλου», χωρίς να το περιμένει και με μέθοδο που δεν θα μπορεί να προβλεφθεί. Μάλιστα, η Βόρεια Κορέα απαίτησε από τη Σεούλ να της παραδώσει την πρώην πρόεδρο και άλλους «προδότες», προκειμένου να «υπάρχει μέλλον» στις σχέσεις των δύο χωρών.

Μάλιστα, σύμφωνα με τα ΜΜΕ της Βόρειας Κορέας, αν αποκαλυφθούν κι άλλες συνωμοσίες κατά του Κιμ Γιονγκ Ουν, τότε η Πιονγκγιάνγκ θα εφαρμόσει «συνοπτική τιμωρία χωρίς προειδοποίηση» στα εμπλεκόμενα μέρη.

Όπως ήταν φυσικό, η Σεούλ καταδίκασε τις ανακοινώσεις αυτές, ωστόσο, όπως αναφέρει η ιαπωνική εφημερίδα Ασάχι Σιμπούν, η πρόεδρος Παρκ, λίγο πριν οδηγηθεί σε παραίτηση για υπόθεση δωροδοκίας, φέρεται να είχε εγκρίνει μια «αλλαγή ηγεσίας» στην Πιονγκγιάνγκ.