Το «ευχαριστώ» του Μαδούρο στον Τσίπρα για την στήριξή του - Free Sunday
Το «ευχαριστώ» του Μαδούρο στον Τσίπρα για την στήριξή του

Το «ευχαριστώ» του Μαδούρο στον Τσίπρα για την στήριξή του

«Η Ελλάδα καταδικάζει την τρομοκρατική επίθεση που δέχθηκαν οι θεσμοί στη Βενεζουέλα», αναφέρει με ανάρτηση της στο twitter η κυβέρνηση Μαδούρο ως ένδειξη αναγνώρισης της στήριξης του ΣΥΡΙΖΑ στην κυβέρνηση της Βενεζουέλας με αφορμή την επίθεση που πραγματοποιήθηκε με ελικόπτερο στο Ανώτατο Δικαστήριο της χώρας, που βρίσκεται στο Καράκας.  

Ο ΣΥΡΙΖΑ στην ανακοίνωση του η οποία αναρτήθηκε στην ιστιοσελίδα της κυβέρνησης Μαδούρο, τόνιζε ότι υποστηρίζει την ειρηνική επίλυση των διαφορών της αντιπολίτευσης με τη νόμιμη κυβέρνηση Μαδούρο με δημοκρατικό διάλογο και προσήλωση στις διεθνείς διαμεσολαβητικές πρωτοβουλίες που έχουν αναληφθεί.

 




Ολόκληρη η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ

«Ο ΣΥΡΙΖΑ εκφράζει την έντονη ανησυχία του για τη νέα κλιμάκωση της βιαιότητας της αντιπολίτευσης στη Βενεζουέλα με κατάληψη ελικοπτέρου της αστυνομίας και εναέρια επίθεση με ρίψη χειροβομβίδων στο κτίριο του Ανωτάτου Δικαστηρίου της χώρας.

Οι προβοκάτσιες και οι διαρκώς αυξανόμενες βίαιες επιθέσεις πρέπει να σταματήσουν εδώ.

Ο ΣΥΡΙΖΑ υποστηρίζει την ειρηνική επίλυση των διαφορών της αντιπολίτευσης με τη νόμιμη κυβέρνηση Μαδούρο με δημοκρατικό διάλογο και προσήλωση στις διεθνείς διαμεσολαβητικές πρωτοβουλίες που έχουν αναληφθεί.

Η δημοκρατία στη Βενεζουέλα, που κατακτήθηκε με τόσες θυσίες από τον λαό της χώρας αυτής, πρέπει να γίνει σεβαστή και να προστατευτεί από όλες τις πλευρές εντός της χώρας και διεθνώς».