Ο πρόεδρος βάζει στη δουλειά την κόρη του... - Free Sunday
Ο πρόεδρος βάζει στη δουλειά την κόρη του...

Ο πρόεδρος βάζει στη δουλειά την κόρη του...

Την θέση του πατέρα της πήρε δύο φορές κατά τη διάσκεψη των ηγετών των 20 ισχυροτέρων οικονομιών του κόσμου, κόρης και σύμβουλος του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ, Ιβάνκα.
Η πρώτη ήταν όταν σε εκδήλωση με ομιλητή τον πρόεδρο της Παγκόσμιας Τράπεζας, κάθισε, χωρίς να μιλήσει, στη θέση του προέδρου των ΗΠΑ κατά τη διάρκεια συνάντησης στρογγυλής τραπέζης στο τραπέζι που κάθονταν μεταξύ άλλων η Βρετανίδα πρωθυπουργός, ο Ρώσος, ο Κινέζος πρόεδρος και η Γερμανίδα καγκελάριος.
Το θέμα της εκδήλωσης ήταν πρόγραμμα υπό την αιγίδα της Παγκόσμιας Τράπεζας για την υποστήριξη γυναικών επιχειρηματιών σε αναπτυσσόμενες χώρες, στο οποίο συμμετέχει και η Ιβάνκα Τραμπ (η οποία, τυπικά, στο Λευκό Οίκο έχει θέση άμισθης συμβούλου και ασχολείται με θέματα οικογένειας και γυναικών).
Σύμφωνα με το Bloomberg, είχε πάρει το Σάββατο τουλάχιστον δύο φορές τη θέση του Τραμπ χωρίς να μιλήσει.
Η δεύτερη ήταν η παρουσία της σε φωτογραφία των ηγετών -στην οποία είναι το μοναδικό πρόσωπο που δεν είναι ηγέτης.
Η γερουσιαστής των Δημοκρατικών Μαξίν Γουότερς είπε ότι η Ιβάνκα «δεν μπορεί με κανέναν τρόπο να συνομιλήσει με αντιπροσώπους ξένων χωρών, δεν γνωρίζει απολύτως τίποτα για αυτά τα ζητήματα» ενώ η «οικοδέσποινα» της G20 Άνγκελα Μέρκελ είπε ότι είναι ζήτημα των ξένων αντιπροσωπειών ποιος θα καθίσει στο τραπέζι επισημαίνοντας ότι η κόρη του αμερικανού προέδρου είναι, ως σύμβουλος στο Λευκό Οίκο, μέλος της αμερικανικής αντιπροσωπείας.
«Το μόνο κακό που έχει η Ιβάνκα είναι ότι είναι κόρη μου» είπε o πρόεδρος Τραμπ, υποστηρίζοντας πως η Ιβάνκα γίνεται στόχος επικρίσεων ακριβώς επειδή είναι κόρη του αμερικανού προέδρου και μεγιστάνα.