Στους 100 οι νεκροί στις διαδηλώσεις κατά Μαδούρο - Free Sunday
Στους 100 οι νεκροί στις διαδηλώσεις κατά Μαδούρο

Στους 100 οι νεκροί στις διαδηλώσεις κατά Μαδούρο

Δύο νεαροί διαδηλωτές έχασαν τη ζωή τους στα επεισόδια που έγιναν χθες κατά τη διάρκεια της γενικής απεργίας που κήρυξε η αντιπολίτευση, με αίτημα την απομάκρυνση της κυβέρνησης Μαδούρο από την εξουσία στη Βενεζουέλα.

Η αστυνομία απάντησε με δακρυγόνα και πλαστικές σφαίρες στους διαδηλωτές που είχαν στήσει οδοφράγματα και πετούσαν πέτρες, μετατρέποντας την πρωτεύουσα Καράκας σε πεδίο μάχης.

Οι δύο νεκροί ανέβασαν σε 100 τον αριθμό των θυμάτων από τις διαδηλώσεις που ξεκίνησαν την 1η Απριλίου αλλά ο Πρόεδρος της Βενεζουέλας επιμένει ότι η συνταγματική αναθεώρηση θα προχωρήσει ό,τι και να γίνει «για την ειρήνη και την οικονομική ανάκαμψη» της χώρας.

Υπέρ της απομάκρυνσης του Μαδούρο τάχθηκε μεταξύ άλλων το εμπορικό και βιομηχανικό επιμελητήριο της χώρας ενώ η κυβέρνηση έχει στο πλευρό της τον δημόσιο τομέα και την στρατηγικής σημασίας πετρελαϊκή βιομηχανία, αλλά έχει αρχίσει να έχει ρωγμές καθώς ένα μέλος της παραιτήθηκε: 

«Με ρωτήσατε τι πυροδότησε την αντίδρασή μου. Ήταν η βία, ο θάνατος φοιτητών. Η επιθετική απάντηση της κυβέρνησης σε μια ειρηνική διαδήλωση. Δεν υπάρχει σημείο επιστροφής, δεν είναι διαπραγματεύσιμο», δήλωσε ο Ισαϊας Μεδίνα, πρώην διπλωμάτης της Βενεζουέλας στον Ο.Η.Ε.