Η προσπάθεια κατάργησης του Obamacare έληξε με δεινή ήττα του Τραμπ - Free Sunday
Η προσπάθεια κατάργησης του Obamacare έληξε με δεινή ήττα του Τραμπ

Η προσπάθεια κατάργησης του Obamacare έληξε με δεινή ήττα του Τραμπ

«Τρεις Ρεπουμπλικανοί και 48 Δημοκρατικοί απογοήτευσαν τον αμερικανικό λαό. Όπως είπα από την αρχή, αφήστε το ObamaCare να εκραγεί, μετά αντιμετωπίστε. Δείτε!», έγραψε σε ανάρτηση του στο twitter, ο πρόεδρος Τραμπ μετά την ψηφοφορία στη γερουσία στην οποία η πρόταση για κατάργηση του του προγράμματος πρόσβασης στις υπηρεσίες υγείας, το οποίο είναι γνωστό ως “Obamacare”, απορρίφθηκε με 51-49.

Η Βουλή των Αντιπροσώπων είχε ψηφίσει το νομοσχέδιο τον Μάιο, αλλά απορρίφθηκε από τη Γερουσία με αποτέλεσμα πλέον τον τερματισμό της επτάχρονης προσπάθειας των Ρεπουμπλικάνων να καταργήσουν το Obamacare.

Ανάμεσα στους τρεις ρεπουμπλικάνους ήταν και ο πρώην υποψήφιος πρόεδρος Τζον Μακέην, ο οποίος, όταν ρωτήθηκε γιατί ψήφισε κατά, απάντησε ότι αυτό θεωρούσε σωστό.

«Πρόκειται ξεκάθαρα για μία στιγμή απογοήτευσης,» δήλωσε χαρακτηριστικά ο ηγέτης της ρεπουμπλικανικής πλειοψηφίας στην Γερουσία, Μιτς Μακόνελ, μιλώντας την ολομέλεια του σώματος αμέσως μετά την διεξαγωγή της ψηφοφορίας ενώ πολιτικοί αναλυτές στην Ουάσινγκτον χαρακτηρίζουν το αποτέλεσμα άμεσο πολιτικό πλήγμα κατά του προέδρου Τραμπ.