Η Βενεζουέλα μπροστά σε απομόνωση, ο Μαδούρο σκοτώνει για να μείνει στην εξουσία - Free Sunday
Η Βενεζουέλα μπροστά σε απομόνωση, ο Μαδούρο σκοτώνει για να μείνει στην εξουσία

Η Βενεζουέλα μπροστά σε απομόνωση, ο Μαδούρο σκοτώνει για να μείνει στην εξουσία

Επιτυχημένη εκδήλωση δημοκρατίας, χαρακτηρίζει η κυβέρνηση της Βενεζουέλας, την χθεσινή εκλογική διαδικασια για την εκλογή συντακτικής συνέλευσης, η οποία άφησε πίσω της δώδεκα νεκρούς, αν και η κυβέρνηση κάνει λόγο μόνο για ...7 νεκρούς.
Όπως μετέδωσε ο απεσταλμένος του euronews στο Καράκας, Εδουάρδο Σαλασάρ Ουρίμπε, «η αντιπολίτευση ανακοίνωσε ότι θα συνεχίσει τις διαδηλώσεις εναντίον της Συντακτικής Συνέλευσης, που θα συγκληθεί στις 3 Αυγούστου. Από εκείνη την ημέρα, σύμφωνα με τους ειδικούς, η Βενεζουέλα θα βρεθεί αντιμέτωπη με διεθνή απομόνωση και κυρώσεις.»

Ο Χοσέ Φέλιξ Πινέντα, που ήταν υποψήφιος στις εκλογές πυροβολήθηκε αρκετές φορές λίγες ώρες πριν ξεκινήσει η εκλογική διαδικασία, σύμφωνα με υπουργό της Βενεζουέλας. Ο Ρικάρντο Κάμπος, υπεύθυνος νεολαίας του αντιπολιτευτικού κόμματος Δράση για την Δημοκρατία, τραυματίστηκε θανάσιμα από πυρά κατά τη διάρκεια διαμαρτυρίας, όπως ανέφερε ο πρόεδρο της εθνοσυνέλευσης.

Eπικαλούμενο αυτόπτες μάρτυρες το πρακτορείο Reuters μετέδωσε πως σημειώθηκε έκρηξη μηχανισμού κατά τη διάρκεια διαδήλωσης στην πρωτεύουσα της χώρας με αποτέλεσμα να τραυματιστούν αρκετοί αστυνομικοί. Για τουλάχιστον 4 τραυματίες αστυνομικούς έκανε λόγο το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Παρά τη θύελλα αντιδράσεων στο εσωτερικό και το εξωτερικό ο Νικολάς Μαδούρο προχώρησε στην διεξαγωγή της εκλογικής διαδικασίας για την ανάδειξη νέας Συντακτικής Εθνοσυνέλευσης.στην οποία προσήλθε μόνο το 41,5% των εκλογέων.

Κολομβία και Παναμάς δήλωσαν πως δεν θα αναγνωρίσουν το αποτέλεσμα, ενώ οι Ηνωμένες Πολιτείες απειλούν με νέες κυρώσεις.

Με δεδομένη την έκκρυθμη κατάσταση που έχει διαμορφωθεί, τέσσερις αεροπορικές εταιρείες έχουν διακόψει προσωρινά τις πτήσεις τους για Βενεζουέλα.

Από τον Απρίλιο, όταν και ξεκίνησε το κύμα διαδηλώσεων κατά του προέδρου Μαδούρο περισσότεροι από 110 είναι οι νεκροι.