Οι ΗΠΑ επιβάλλουν κυρώσεις και ο Μαδούρο επιβάλλει τη σύζυγο του - Free Sunday
Οι ΗΠΑ επιβάλλουν κυρώσεις και ο Μαδούρο επιβάλλει τη σύζυγο του

Οι ΗΠΑ επιβάλλουν κυρώσεις και ο Μαδούρο επιβάλλει τη σύζυγο του

Προσωπικές κυρώσεις εναντίον του προέδρου της Βενεζουέλας Νικολάς Μαδούρο, επέβαλε η Ουάσιγκτον μετά την εκλογή συντακτικής συνέλευσης στην χώρα.
Οι κυρώσεις «παγώνουν» κάθε περιουσιακό στοιχείο του Μαδούρο σε περιοχές υπό αμερικανική διοίκηση και απαγορεύουν σε Αμερικανούς πολίτες και επιχειρηματίες να συνεργάζονται μαζί του.
«Ο Μαδούρο δεν αποτελεί απλώς κακό ηγέτη. Τώρα πιά είναι και δικτάτορας» δήλωσε ο σύμβουλος εθνικής ασφάλειας του Λευκού Οίκου, Χ. Ρ. Μακμάστερ.
Ο πρόεδρος της Βενεζουέλας είναι ο τέταρτος ηγέτης χώρας στον οποίο επιβάλλονται κυρώσεις απο τις ΗΠΑ μετά τον Μπασάρ Αλ Άσαντ της Συρίας, τον Κιμ Γιονγκ Ουν της Βόρειας Κορέας και τον Ρόμπερτ Μουγκάμπε της Ζιμπάμπουε .
«Δεν παίρνω εντολές από την αυτοκρατορία» είπε απαντώντας στις αμερικανικές κυρώσεις, που τις χαρακτήρισε δείγμα «της απόγνωσης και του μίσους» του Ντόναλντ Τραμπ για την σοσιαλιστική κυβερνηση της Βενεζουέλας .
Στο εσωτερικό της χώρας, η σύζυγος του Μαδούρο, Σίλια Φλόρε, η οποία έχει εκλεγεί στη Συντακτική Συνέλευση προανάγγειλε διώξεις εναντίον των πολιτικών αντιπάλων του ΜΑδούρο λέγοντας ότι η Συντακτική Συνέλευση αναμένεται να συστήσει επιτροπή για την τιμωρία «όσων είναι υπεύθυνοι για την πολιτική αναραραχή», αλλά η αντιπολίτευση επιμένει ότι θα συνεχίσει τις κινητοποιήσεις.