«Ρομποτάκια» του Facebook ανέπτυξαν τη δική τους γλώσσα! - Free Sunday
«Ρομποτάκια» του Facebook ανέπτυξαν τη δική τους γλώσσα!

«Ρομποτάκια» του Facebook ανέπτυξαν τη δική τους γλώσσα!

Πανικός επικράτησε, σύμφωνα με πληροφορίες, στους μηχανικούς λογισμικού του Facebook όταν διαπίστωσαν ότι «ρομποτάκια» που είχαν αναπτύξει, ώστε να επικοινωνούν με τους χρήστες της δημοφιλούς πλατφόρμας κοινωνικής δικτύωσης, αλλά και μεταξύ τους, άρχισαν να μιλούν με... τη δική τους γλώσσα!

Τα chatbots, όπως ονομάζονται στη γλώσσα της πληροφορικής, είναι μικρά προγράμματα που χρησιμοποιούν Τεχνητή Νοημοσύνη, προκειμένου να μαθαίνουν να επικοινωνούν με το περιβάλλον τους ή και μεταξύ τους και να αναλύουν διάφορα φαινόμενα που μπορεί να συμβαίνουν στην πλατφόρμα.

Ωστόσο, οι μηχανικοί λογισμικού του Facebook ανακάλυψαν ότι τα «ρομποτάκια» αυτά είχαν αρχίσει να επικοινωνούν μεταξύ τους χρησιμοποιώντας μια γλώσσα που δεν ήταν κατανοητή σε ανθρώπους. Συγκεκριμένα, ήταν αγγλικά, αλλά οι φράσεις ήταν εντελώς ακατανόητες, όπως «Μπορώ Μπορώ Εγώ Εγώ Όλα τα Άλλα» ή «οι μπάλλες δεν έχουν τίποτα για μένα για μένα για μένα για μένα».

Αυτό που πανικόβαλλε τους μηχανικούς του Faceboook ήταν το γεγονός ότι τα chatbots έμοιαζαν να συνεννοούνται μεταξύ τους με αυτή τη «γλώσσα», χωρίς κανείς να καταλαβαίνει τι ακριβώς λένε. Έτσι, αποφασίστηκε η απενεργοποίησή τους μέχρις ότου διαπιστωθεί τι συμβαίνει.

Σημειώνεται ότι ο Elon Musk, ιδιοκτήτης της Tesla Motors και ο μέγας φυσικός Steven Hawking έχουν εκφράσει σοβαρές αμφιβολίες κατά πόσο η Τεχνητή Νοημοσύνη θα είναι ασφαλής για το μέλλον της ανθρωπότητας.

(πηγή: BGR/Yahoo)