Ο Μαδούρο μένει μόνος με τον Τσίπρα (;) και τον ΣΥΡΙΖΑ - Free Sunday
Ο Μαδούρο μένει μόνος με τον Τσίπρα (;) και τον ΣΥΡΙΖΑ
Η συνάντηση του προέδρου της εθνοσυνέλευσης, Χούλιο Μπόρχες με 7 δυτικούς πρεσβευτές από την ανάρτηση του κ.Μπόρχες

Ο Μαδούρο μένει μόνος με τον Τσίπρα (;) και τον ΣΥΡΙΖΑ

«Προσωπικά υπεύθυνο» για την υγεία και την ασφάλεια του ηγέτη της αντιπολίτευσης Λεοπόλδο Λόπεζ και του πρώην δημάρχου του Καράκας Αντόνιο Λεντέσμα, οι οποίοι έχουν συλληφθεί από τις αρχές ασφαλείας της Βενεζουέλας, χαρακτήρισε τον πρόεδρο της χώρας, Νικολάς Μαδούρο ο αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ με επίσημη δήλωση που εκδόθηκε χθες.

Την άμεση αποφυλάκιση των δύο ζήτησε και ο Ύπατος Αρμοστής του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα Ζάιντ Ράαντ αλ Χουσέιν με δήλωση της εκπροσωώπου του ΟΗΕ για τα ανθρώπινα δικαιώματα Ραβίνα Σαμντασάνι, η οποία ανέφερε: «Υπάρχουν αναφορές για υπέρμετρη χρήση βίας κατά τη διάρκεια των διαδηλώσεων. Επίσης, υπάρχουν αναφορές ότι οι υπηρεσίες ασφαλείας έκαναν εφόδους σε σπίτια, προσαγωγές και κρατήσεις. Καλούμε την κυβέρνηση να σταματήσει αυτές τις ενέργειες που κάνουν την ήδη κακή κατάσταση ακόμη χειρότερη».

Την επάνοδο της Βενεζουέλας στην κανονικότητα και τη διακοπή των δικτατορικών συμπεριφορών του Μαδούρο, ζήτησαν με αναρτήσεις τους στο twitter οι πρωθυπουργοί της Ισπανίας Μαριάνο Ραχόι και της Ιταλίας Πάολο Τζεντιλόνι καθώς και ο υπουργός Εξωτερικών της Βρετανίας Μπόρις Τζόνσον. 

Χθες επτά πρεσβευτές δυτικών χωρών στο Καράκας μεταξύ των οποίων η Γαλλία, η Ισπανία και η Βρετανία, συναντήθηκαν με μέλη της Εθνοσυνέλευσης που ελέγχεται από την αντιπολίτευση ζητώντας ενημέρωση.