Ο Μαδούρο χάνει και τους υποστηρικτές του Τσάβεζ - Free Sunday
Ο Μαδούρο χάνει και τους υποστηρικτές του Τσάβεζ
Η Μαρία Κορίνα ΜΑτσάδο

Ο Μαδούρο χάνει και τους υποστηρικτές του Τσάβεζ

Στρατιωτικές δυνάμεις ανέπτυξε ο πρόεδρος της Βενεζουέλας Νικολάς Μαδούρο, μπροστά από το κτίριο της βουλής, καθώς η νέα εθνοσυνέλευση την οποία δεν αναγνωρίζουν ΗΠΑ, Ευρωπαϊκή Ένωση και οι περισσότερες -πλην Βολιβίας- χώρες της περιοχής αναμένεται να συγκροτηθεί σε σώμα. 

Από την πλευρά της η αντιπολίτευση καλεί σε μαζική κινητοποίηση στο κέντρο του Καράκας ώστε να εμποδίσει κάτι τέτοιο και να κάνει σαφές πως δεν θα δεχτεί την νέα Εθνοσυνέλευση.

Στο μεταξύ αποστάσεις από τον Νικολάς Μαδούρο, παίρνουν οι υποστηρικτές της πολιτικής κληρονομιάς του προκατόχου του Ούγκο Τσάβες, οι εκπρόσωποι των οποίων ζήτησαν ειρηνική μετάβαση της εξουσίας.

«Αν η αντιπολίτευση και η εκλογική επιτροπή συναντηθούν και συμφωνήσουν σε όλα τα βήματα τα οποία δεν τηρήθηκαν στις νοθευμένες εκλογές, τότε θα έχουμε κυβέρνηση που θα εκλέξει ο λαός» τονίζει η Γκαμπριέλα ντελ Μαρ Ραμίρεζ, πρώην διαμεσολαβητής ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Η εξέλιξη προκάλεσε ικανοποίηση στα στελέχη της αντιπολίτευσης τα οποία δηλώνουν πως η παραποίηση στοιχείων στις εκλογές είναι απλά η κορυφή του παγόβουνου.

«Ο λαός ζητά κοινωνική επανάσταση και επιτέλους φτάσαμε στο σημείο να λέει όλος ο κόσμος πως αυτή η δικτατορία της Βενεζουέλας πρέπει να πέσει. Πετύχαμε αυτό που προσπαθούσαμε για χρόνια: το διχασμό μεταξύ των οπαδών του Τσάβες» δήλωσε η επικεφαλής του κόμματος Vente Μαρία Κορίνα Ματσάδο,.