Ο Μαδούρο «δίνει» τον Υπουργό Δημόσιας Τάξης για να σωθεί - Free Sunday

Free Sunday skin left

Free Sunday skin left

Ο Μαδούρο «δίνει» τον Υπουργό Δημόσιας Τάξης για να σωθεί
Ο νέος γενικός εισαγγελέας της Βενεζουέλας, Τάρεκ Γουίλιαμ Σάαμπ

Ο Μαδούρο «δίνει» τον Υπουργό Δημόσιας Τάξης για να σωθεί

Νέες ρωγμές στο καθεστώς της Βεενζουέλας αποκάλυψε η αποπομπή της γενικής εισαγγελέως, Λουίζα Ορτέγα και η αντικατάσταση της από τον φιλικό στην κυβέρνηση Ταρέκ Ουίλιαμ Σάαμπ

.Όπως μεταδίδεται από το Καράκας, ο  νέος γενικός Εισαγγελέας ανακοίνωσε πως θα συνεργαστεί με την Επιτροπή Αλήθειας της Εθνοσυνέλευσης για να ξεκαθαρίσει ποιοι ευθύνονται για τις δολοφονίες κατά τις διαδηλώσεις εναντίον του Μαδούρο τους τέσσερις τελευταίους μήνες».

«Αυτό το οποίο δεν συμβάλει στην ειρήνη είναι η διατεταγμένη υπηρεσία του υπουργείου Δημόσιας Τάξης κατά τη διάρκεια των γεγονότων του Απριλίου, Μαΐου, Ιουνίου, Ιουλίου και Αυγούστου και η ολοκληρωτική ανοχή στους θανάτους και τους τραυματισμούς», δήλωσε ο Σάαμπ, αναφερόμενος στους περισσότερους από 120 νεκρούς των αντικυβερνητικών διαδηλώσεων που ξεκίνησαν την 1η Απριλίου.
Όμως ο σύζυγος της Λουίζα Ορτέγα, Χερμάν Φερέρ, ο οποίος είναι βουλευτής της αντιπολίτευσης κατάγγειλε εκφοβισμό της οικογένειάς τους.

«Η εισαγγελέας ήταν στόχος παρακολούθησης με στόχο τον εκφοβισμό της. Μέλη της οικογένειάς της ήταν επίσης υπό παρακολούθηση. Αυτοκίνητα στάθμευαν έξω από τα σπίτια τους με πολύ επιθετικό τρόπο. Είμαστε θύματα εκφοβισμού», είπε ο Φερέρ, διαβεβαιώνοντας όμως ότι δεν σκοπεύουν να φύγουν από τη χώρα.

Η κ.Ορτέγα είχε αποδώσει την αποπομπή της σε σκάνδαλα διαφθοράς τα οποία ερευνούσε.