Η Λατινική Αμερική χαρακτηρίζει επισήμως τον Μαδουρο δικτάτορα - Free Sunday
Η Λατινική Αμερική χαρακτηρίζει επισήμως τον Μαδουρο δικτάτορα
Η πρόεδρος της εθνοσυνέλευσης του ΜΑδούρο, Ντέλσι Ροντριγκεζ

Η Λατινική Αμερική χαρακτηρίζει επισήμως τον Μαδουρο δικτάτορα

Κοινή δήλωσή με την οποία καταδικάζουν την κατάργηση των δημοκρατικών θεσμών στη Βενεζουέλα, την οποία χαρακτηρίζουν ως δικτατορία, έκαναν οι υπουργοί Εξωτερικών των χωρών της Λατινικής Αμερικής που συναντήθηκαν στη Λίμα του Περού.

«Αυτό που συνέβη στη Βενεζουέλα με την ίδρυση της Συνταγματικής Συνέλευσης είναι ένα σίγουρο ρήγμα. Οι δημοκρατικές καταστάσεις που είχαν υπάρξει έως πρόσφατα καταστρατηγήθηκαν και έφτασαν σε σημείο ανατροπής. Αυτό που έχουμε στη Βενεζουέλα είναι δικτατορία», δήλωσε εκ μέρους της συνόδου, ο υπουργός Εξωτερικών του Περού, Ρικάρντο Λούνα.

Την ίδια ώρα στο Καράκας, η πρώην υπουργός εξωτερικών της Βενεζουέλας, Ντέλσι Ροντρίγκες, η οποία είναι πλέον πρόεδρος της Συντακτικής Συνέλευσης της Βενεζουέλας, η οποία έχει 544 μέλη, όλα προσκείμενα στο καθεστώς, με τη συνοδεία μελών της βολιβαριανής εθνικής φρουράς, κατέλαβε το κοινοβούλιο, όπου θα συνεδριάζει το όργανο, από το οποίο έχουν αποκλειστεί οι βουλευτές της αντιπολίτευσης που εξελέγησαν στις εκλογές του 2015, κερδίζοντας την πλειοψηφία των εδρών,

«Η Πρόεδρος της Συντακτικής Συνέλευσης με τη βοήθεια ενός σώματος της Εθνικής Φρουράς κατάλαβε με έφοδο το κτίριο όπου συνεδρίαζε το κοινοβούλιο», κατήγγειλε ο βουλευτής της αντιπολίτευσης Χοσέ Γκουέρα, ο οποίος μαζί με τους συναδέλφους του εμφανίζονται διατεθειμένοι να συνεδριάζουν στους δρόμους, αν δεν μπορούν να καθίσουν στην έδρανα του κοινοβουλίου.