Ουρές στα σουπερμάρκετ αλλά ο Μαδούρο βλέπει πόλεμο από το εξωτερικό... - Free Sunday
Ουρές στα σουπερμάρκετ αλλά ο Μαδούρο βλέπει πόλεμο από το εξωτερικό...

Ουρές στα σουπερμάρκετ αλλά ο Μαδούρο βλέπει πόλεμο από το εξωτερικό...

Ουρές έξω από τα σούπερ-μάρκετ σχηματίζονται καθημερινα στη Βενεζουέλα, όπου καταγράφονται ελλείψεις σε βασικά αγαθά και διαρκώς αυξανόμενες τιμές εξαιτίας του υψηλού πληθωρισμού, που εφέτος προβλέπεται να φτάσει το 1100%.

Τα στοιχεία που παρουσιάζουν οι οικονομολόγοι φανερώνουν συνθήκες εξαθλίωσης για μεγάλα στρώματα του πληθυσμού, ακόμη και στις αστικές τάξεις.

«Περίπου το 40% του πληθυσμού τρώει λιγότερο από 3 φορές την ημέρα, μπορεί να είναι 1 ή 2 φορές την ημέρα. Πολλοί στη Βενεζουέλα έχουν αναγκαστεί να τρώνε από τα σκουπίδια, το φαγητό που έχουν είναι από μέρα σε μέρα. Αυτό όχι μόνο σε εστιατόρια και χώρους εστίασης, αλλά και σε συγκροτήματα κατοικιών της μεσαίας τάξης», δήλωσε στο euronews ο οικονομολόγος, Αλεσάντρο Κρισάντι.

Παρά τις τρεις αυξήσεις μισθών που έκανε ο Μαδούρο, ο ελάχιστος μισθός μόλις που φθάνει τα 60 δολάρια, που δεν επαρκεί για να καλυφθούν οι βασικές ανάγκες του σε τρόφιμα και φάρμακα.

Η Πρόεδρος της Συντακτικής Συνέλευσης και πρώην υπουργός εξωτερικών, Ντέλσι Ροντριγκεζ χαρακτήρισε την κρίση “προϊόν οικονομικού πολέμου από το εξωτερικό.