Ο Τραμπ απειλεί τον Μαδούρο με στρατιωτική επέμβαση - Free Sunday
Ο Τραμπ απειλεί τον Μαδούρο με στρατιωτική επέμβαση
Ο πρόεδρος Τραμπ και ο αντιπρόεδρος Πενς στο Λευκό Οίκο, με τη Λίλιαν Τιντόρι, σύζυγο του ηγέτη της αντιπολίτευσης στη Βενεζουέλα, Λεοπόλδο Λόπεζ

Ο Τραμπ απειλεί τον Μαδούρο με στρατιωτική επέμβαση

Σε διάψευση των διαρροών ότι έχει λάβει σχετικές εντολές προετοιμασίας για στρατιωτική δράση στη Βενεζουέλα, προχώρησε επισήμως το Υπουργείο Άμυνας των ΗΠΑ, δίνοντας διευκρινίσεις μετά από τις δηλώσεις του προέδρου Τραμπ, που άφησαν ανοιχτό ένα τέτοιο ενδεχόμενο.

«Έχουμε πολλές επιλογές για τη Βενεζουέλα. Και δεν θα αποκλείσω την στρατιωτική επιλογή. Έχουμε πολλές επιλογές για τη Βενεζουέλα. Είναι γείτονάς μας… ξέρετε ότι έχουμε στρατεύματα σε όλο τον κόσμο, σε μέρη που είναι πολύ πολύ μακριά. Η Βενεζουέλα δεν είναι πολύ μακριά και ο κόσμος εκεί υποφέρει, πεθαίνει. Έχουμε πολλές επιλογές για τη Βενεζουέλα, μεταξύ των οποίων και μία στρατιωτική πιθανότητα, αν είναι απαραίτητο.» είχε δηλώσει ο Αμερικανός Πρόεδρος, προκαλώντας αναστάτωση στο Καράκας.

«Η απειλή Τραμπ είναι η πιο σοβαρή που έχει γίνει ποτέ κατά της ακεραιότητας και της ανεξαρτησίας της Βενεζουέλας», σχολίασε ο υπουργός Επικοινωνίας, της χώρας Ερνέστο Βιγιέγκας, ο οποίος έκανε λόγο για μία «πράξη τρέλας». Η δήλωση Τραμπ έγινε λίγες ώρες αφότου ο πρόεδρος της χώρας Νικολάς Μαδούρο, είχε ξαφνικά αλλάξει την επιθετική ρητορική της νοτιοαμερικανικής αροστεράς κατα των ΗΠΑ και είχε ζητήσε να μιλήσει τηλεφωνικά με τον Αμερικανό Πρόεδρο και να τον συναντήσει όταν θα επισκεφτεί τη Νέα Υόρκη, για τη σύνοδο των Ηνωμένων Εθνών, τις επόμενες εβδομάδες.