Ο Τραμπ δεν αποδοκιμάζει τον ρατσισμό κι ενώνει την Αμερική εναντίον του - Free Sunday
Ο Τραμπ δεν αποδοκιμάζει τον ρατσισμό κι ενώνει την Αμερική εναντίον του

Ο Τραμπ δεν αποδοκιμάζει τον ρατσισμό κι ενώνει την Αμερική εναντίον του

Σφορδές αντιδράσεις έχει προκαλέσει στον Λευκό Οίκο, η επιλογή Τραμπ να μην καταδικάσει τους υπερασπιστές της “Λευκής Υπεροχής” που προκάλεσαν τα αιαμτηρά επεισόδια στο Σαρλοτσβιλ της Βιρτζίνια.

Ο πρόεδρος Τραμπ υποχρεώθηκε να διαλύσει δύο από τα οικονομικά του συμβούλια, μέλη των οποίων είχαν παραιτηθεί σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τις δηλώσεις του

«Αντί να ασκώ πιέσεις στα διευθυντικά στελέχη των επιχειρήσεων του Συμβουλίου για τη Βιομηχανία και του Φόρουμ Στρατηγικής και Πολιτικής, τα καταργώ και τα δύο. Σας ευχαριστώ όλους!» ήταν το μήνυμα που δημοσίευσε στο Twitter ο Αμερικανός Πρόεδρος.

Τα δύο συμβούλια, στο καθένα από τα οποία συμμετείχαν περίπου 20 διευθύνοντες σύμβουλοι εταιρειών, είχαν συσταθεί μετά την εκλογή του.

Οι δηλώσεις Τραμπ αποδοκιμάστηκαν και από τρεις πρώην προέδρους, τον πατέρα και τον υιό Τζορτζ Μπους και τον Μπαράκ Ομπάμα.

Οι Μπους σε μήνυμα τους, απευθύνουν έκκληση στους συμπατριώτες τους να «απορρίψουν το ρατσισμό, τον αντισημιτισμό και το μίσος σε κάθε του μορφή»

Την ώρα που προσευχόμαστε για το Σάρλοτσβιλ, ανακαλούμε στη μνήμη μας αυτές τις θεμελιώδεις αλήθειες που αναγράφονται στη Διακήρυξη της Ανεξαρτησίας από τον επιφανέστερο των πολιτών αυτής της πόλης (σ.σ. τον Τόμας Τζέφερσον): “όλοι οι άνθρωποι έχουν γεννηθεί ίσοι και έχουν προικιστεί από τον Δημιουργό με ορισμένα απαράγραπτα δικαιώματα“» αναφέρουν.

«Κανένας δεν γεννιέται μισώντας κάποιον άλλον εξαιτίας του χρώματός του, της καταγωγής του ή της θρησκείας του» η απάντηση του Μπαράκ Ομπάμα μέσω Twitter.

Μία σαφή αποδοκιμασία επεφύλαξε και η Βρετανίδα πρωθυπουργός, Τερέζα Μέι, η οποία δήλωσε ότι δε βλέπει «καμία αναλογία μεταξύ εκείνων που προβάλλουν φασιστικές απόψεις και εκείνων που αντιτίθενται σε αυτές.

Στο Βερολίνο περίπου 300 άτομα συγκεντρώθηκαν για να τιμήσουν την μνήμη της αδικοχαμένης Χέδερ Χάιερ.

«Ο μόνος τρόπος για να γίνουμε καλύτεροι ως κοινωνία, ώς άνθρωποι είναι η αγάπη. Δεν πρόκειται για τον άνθρωπο που είναι ο αποκαλούμενος πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών ή οτιδήποτε κι αν είναι…. Αφορά εμάς. Εμείς πρέπει να δραστηριοποιηθούμε. Εμείς οφείλουμε να κοιταχτούμε στον καθρέφτη και να αναρωτηθούμε τι μπορούμε να κάνουμε για να βοηθήσουμε στην αλλαγή», είπε ο κορυφαίος μπασκετμπολίστας του ΝΒΑ, Λεμπρόν Τζέιμς, από τους πιο σφοδρούς επικριτές του Αμερικανού Προέδρου.

Στο Σικάγο έξω από τον πύργο Τραμπ συγκεντρώθηκαν διαδηλωτές για να καταγγείλουν την αμφιλεγόμενη στάση του Αμερικανού προέδρου, στις δολοφονικές πράξεις των ρατσιστών στη Βιρτζίνια.

Προχθές με ανάρτηση της στο Facebook, η κορυφαία ηθοποιός της εποχής, Τζ'ένοφερ Λόρενς είχε ζητήσει από τους ακολούθους τους να κατονομάσουν όσους αναγνωρίζουν στις φωτογραφίες που ανάρτησε και απεικονίζουν μέλη ρατσιστικών και ακροδεξιών οργανώσεων που διαδήλωσαν στο Σάρλοτσβιλ.