Τραμπ: Ο Κιμ Γιονγκ Oυν έχει αρχίσει να μας σέβεται μετά την σκληρή μας αντίδραση - Free Sunday

Free Sunday skin left

Free Sunday skin left

Τραμπ: Ο Κιμ Γιονγκ Oυν έχει αρχίσει να μας σέβεται μετά την σκληρή μας αντίδραση

Τραμπ: Ο Κιμ Γιονγκ Oυν έχει αρχίσει να μας σέβεται μετά την σκληρή μας αντίδραση

Αισιόδοξος εμφανίστηκε ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ για την αποκλιμάκωση της έντασης με την Βόρεια Κορέα. Όπως δήλωσε χαρακτηριστικά ενώπιον χιλιάδων υποστηρικτών του η επιθετική ρητορική απέναντι στη Βόρεια Κορέα έχει αρχίσει να αποφέρει καρπούς και ότι ο Βορειοκορεάτης ηγέτης Κιμ Γιόνγκ Ουν έχει αρχίσει να «σέβεται» τις ΗΠΑ.

«Κάποιοι είπαν ότι αντέδρασα πολύ σκληρά. Δεν ήταν αρκετά σκληρά», δήλωσε ο Τραμπ ενώπιον χιλιάδων υποστηρικτών του στη διάρκεια συγκέντρωσης στο Φοίνιξ της Αριζόνα.

«Σέβομαι το γεγονός ότι (ο Κιμ Γιόνγκ Ουν) έχει αρχίσει να μας σέβεται», τόνισε. «Και ίσως, μάλλον όχι, αλλά ίσως μπορεί να βγει κάτι θετικό», πρόσθεσε ο Αμερικανός πρόεδρος.

Οι δηλώσεις Τραμπ βρίσκονται στην ίδια γραμμή με την εκτίμηση του υπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ Ρεξ Τίλερσον, ο οποίος εξέφρασε την ικανοποίησή του για «το επίπεδο αυτοσυγκράτησης» της Πιονγκγιάνγκ μετά την ομόφωνη απόφαση για την επιβολή νέων, ακόμη πιο σκληρών οικονομικών κυρώσεων σε βάρος της από το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ ενώ διατύπωσε την εκτίμηση πως η κίνηση της Βόρειας Κορέας να μην προχωρήσει σε κάποια «δοκιμή βαλλιστικού πυραύλου ή πυρηνικού όπλου» να αποτελεί ένδειξη της βούλησης της Πιονγκγιάνγκ να αρχίσει απευθείας συνομιλίες με την Ουάσινγκτον «κάποια στιγμή στο εγγύς μέλλον».

Την ίδια ώρα ο Κιμ Γιόνγκ Ουν ζήτησε την παραγωγή επιπλέον κινητήρων στερεών καυσίμων και κεφαλών διηπειρωτικών βαλλιστικών πυραύλων, όπως μετέδωσαν τα επίσημα μέσα ενημέρωσης της Βόρειας Κορέας.