O Τραμπ καθησυχάζει Κίνα και Ρωσία πριν τη συνεδρίαση του Συμβουλίου Ασφαλείας - Free Sunday
O Τραμπ καθησυχάζει Κίνα και Ρωσία πριν τη συνεδρίαση του Συμβουλίου Ασφαλείας

O Τραμπ καθησυχάζει Κίνα και Ρωσία πριν τη συνεδρίαση του Συμβουλίου Ασφαλείας

Την πυρηνική δοκιμή της Βόρειας Κορέας εξετάζει σήμερα Δευτέρα στις 10 π.μ. ώρα Νέας Υόρκης (5:00 το απόγευμα ώρα Ελλάδας), το Συμβούλιο Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών.

'Όπως ανακοίνωσε η αντιπροσωπεία των ΗΠΑ στον ΟΗΕ, η συνεδρίαση θα πραγματοποιηθεί έπειτα από αίτημα των ΗΠΑ, της Ιαπωνίας, της Βρετανίας, της Γαλλίας και της Νότιας Κορέας.

Ο Αμερικανός Πρόεδρος ανέφερε ότι «οι Ηνωμένες Πολιτείες εξετάζουν τη δυνατότητα, επιπλέον άλλων επιλογών, να βάλουν τέλος σε όλες τις εμπορικές συναλλαγές με όλες τις χώρες που κάνουν δουλειές με τη Βόρεια Κορέα».

Ενόψει της συνεδρίασης, η δήλωση του κ.Τραμπ αποκτά μεγαλύτερο ενδιαφέρον, γιατί το 90% των βορειοκορεατικών εξαγωγών κατευθύνεται στην Κίνα.

Χθες ο αμερικανός υπουργός Άμυνας Τζιμ Μάτις καθησυχάζοντας Ρωσία και Κίνα, υποστήριξε ότι θα δοθεί «μαζική στρατιωτική απάντηση» σε οποιαδήποτε επίθεση εναντίον των ΗΠΑ ή των συμμάχων τους, διευκρινίζοντας ότι η Ουάσινγκτον δεν επιδιώκει την «πλήρη εξολόθρευση μιας χώρας, δηλαδή της Βόρειας Κορέας.

«Οποιαδήποτε απειλή για τις Ηνωμένες Πολιτείες ή τα εδάφη τους, περιλαμβανομένων του Γκουάμ ή των συμμάχων μας, θα αντιμετωπισθεί με μια μαζική στρατιωτική απάντηση, μια απάντηση τόσο αποτελεσματική όσο και σαρωτική, έχουμε πολλές στρατιωτικές επιλογές», είπε ο Μάτις έξω από τον Λευκό Οίκο.