Ο Τραμπ υποχωρεί στην πίεση για τους ανήλικους μετανάστες - Free Sunday
Ο Τραμπ υποχωρεί στην πίεση για τους ανήλικους μετανάστες

Ο Τραμπ υποχωρεί στην πίεση για τους ανήλικους μετανάστες

Ανοιχτο αφήνει ο πρόεδρος Τραμπ το ενδεχόμενο αλλαγών στην απόφαση του για την κατάργηση του προγράμματος προστασίας ανηλίκων μεταναστών, το οποίο είχε εισαχθεί το 2012 από τον τότε πρόεδρο Ομπάμα και προστάτευε από την απέλαση περίπου 800.000 νέους που έφτασαν στις ΗΠΑ όταν ήταν ακόμη ανήλικοι.

Μετα τις σφοδρές αντιδράσεις επιχειρηματιών, πολιτικών και εκπροσώπων οργανώσεων ανθρωπίνων δικαιωμάτων, ο κ.Τραμπ, ο οποίος είχε υποσχεθεί κατά τη διάρκεια της προεκλογικής του εκστρατείας να καταργήσει το πρόγραμμα, καθώς πολλοί ρεπουμπλικάνοι θεωρούσαν ότι τέθηκε σε εφαρμογή καθ’ υπέρβαση εξουσίας. δήλωσε ότι έχει «μεγάλη καρδιά» για τους παράτυπους μετανάστες που ήρθαν ως ανήλικοι στις ΗΠΑ και επιθυμεί το Κογκρέσο να καταλήξει σε μια νομοθετική επίλυση για αυτούς.

Την προσωπική εμπλοκή του αμερικανού προέδρου για την εξεύρευση λύσης ζήτησε ο Ρεπουμπλικάνος γερουσιαστής Λίντσι Γκράχαμ που προωθεί από κοινού σχετικό νομοσχέδιο με τον γερουσιαστή των Δημοκρατικών Ντικ Ντούρμπιν.

Ο προκάτοχος του Μπαράκ Ομπάμα είχε χαρακτηρίσει την κίνηση «βάρβαρη», «αυτοκαταστροφική» και «λανθασμένη». «Το να βάζει κανείς στο στόχαστρο νέους μαχητές της ζωής είναι λάθος γιατί δεν έκαναν τίποτα κακό», έγραψε ο πρώην αμερικανός πρόεδρος στο twitter.