Η Βόρεια Κορέα απειλεί εκ νέου της ΗΠΑ - Free Sunday
Η Βόρεια Κορέα απειλεί εκ νέου της ΗΠΑ

Η Βόρεια Κορέα απειλεί εκ νέου της ΗΠΑ

Η Βόρεια Κορέα προειδοποίησε σήμερα ότι θα λάβει «ισχυρά αντίμετρα» ως απάντηση στην πίεση των ΗΠΑ ή σε οποιεσδήποτε νέες κυρώσεις εναντίον της, κατηγορώντας την Ουάσιγκτον ότι επιζητεί τον πόλεμο.

Την προειδοποίηση αυτή έκανε η Πιονγιάνγκ μέσω της αντιπροσωπείας της στο οικονομικό φόρουμ που πραγματοποιείται στο Βλαδιβοστόκ της Ρωσίας. Λίγο νωρίτερα οι ΗΠΑ είχαν επισημάνει ότι επιθυμούν το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ να επιβάλει εμπάργκο στις εισαγωγές πετρελαίου στη Βόρεια Κορέα, να απαγορεύσει την εξαγωγή υφασμάτων από τη χώρα και την πρόσληψη Βορειοκορεατών εργαζόμενων στο εξωτερικό, αλλά και να παγώσει τα περιουσιακά στοιχεία του Βορειοκορεάτη ηγέτη Κιμ Γιονγκ Ουν στο εξωτερικό.

«Θα απαντήσουμε στα βάρβαρα σχέδια για την επιβολή κυρώσεων και την άσκηση πίεσης που απεργάζονται οι ΗΠΑ με δικά μας ισχυρά αντίμετρα», τονίζεται στην ανακοίνωση της Πιονγιάνγκ.

Η Βόρεια Κορέα κατηγόρησε επίσης τόσο τη Νότια Κορέα όσο και την Ιαπωνία ότι χρησιμοποιούν το ρωσικό φόρουμ για να παίξουν «βρώμικα πολιτικά παιχνίδια», επισημαίνοντας ότι στόχος του είναι να συζητηθεί η οικονομική συνεργασία στην περιοχή και όχι να επικριθεί το βαλλιστικό της πρόγραμμα.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ