Ρήγμα στο AfD- Συμμετοχή στην εξουσία επιδιώκει μέρος του κόμματος - Free Sunday
Ρήγμα στο AfD- Συμμετοχή στην εξουσία επιδιώκει μέρος του κόμματος

Ρήγμα στο AfD- Συμμετοχή στην εξουσία επιδιώκει μέρος του κόμματος

Εκτός κοινοβουλευτικής Ομάδας της Εναλλακτικής για την Γερμανία (AfD) έθεσε εαυτήν η συναρχηγός του κόμματος Φράουκε Πέτρι, η οποία, αφού αποκάλυψε «εσωτερική διχογνωμία σε θέματα ουσίας» στο κόμμα, ανακοίνωσε ότι έπειτα «από πολλή σκέψη» αποφάσισε να μην συμμετέχει στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του κόμματος.

Η κυρία Πέτρι, η οποία εξελέγη με απευθείας ψήφο στην περιοχή της Σαξονίας όπου η AfD αναδείχθηκε πρώτο κόμμα, εγκατέλειψε την αίθουσα της συνέντευξης που παραχωρούσε με τον συμπρόεδρό της Γιεργκ Μόιτεν και τους δύο κεντρικούς υποψηφίους Αλεξάντερ Γκάουλαντ και Άλις Βάιντελ, χωρίς να δεχτεί ερωτήσεις.

«Πρέπει να είμαστε ειλικρινείς, στο εσωτερικό της AfD υπάρχει διχογνωμία σε ό,τι αφορά την ουσία. Δεν πρέπει να το αποκρύψουμε αυτό από την κοινωνία. Το AfD του 2013 και ως το 2015 ζητούσε καθαρά στο τέλος να καταστεί ικανό να κυβερνήσει. Αυτό παραμένει το δικό μου αίτημα. Ένα αναρχικό κόμμα, όπως λεγόταν τις τελευταίες εβδομάδες ότι είναι, μπορεί να είναι επιτυχές στην αντιπολίτευση, αλλά δεν μπορεί να υποβάλει αξιόπιστη πρόταση για την ανάληψη της διακυβέρνησης», είχει πει πριν αποχωρήσει.