Ο διευθυντής του γραφείου της Μέρκελ, προσωρινός υπ. Οικονομικών - Free Sunday
Ο διευθυντής του γραφείου της Μέρκελ, προσωρινός υπ. Οικονομικών

Ο διευθυντής του γραφείου της Μέρκελ, προσωρινός υπ. Οικονομικών

Τον 59χρονο διευθυντή του πολιτικού της γραφείου τα τέσσερα τελευταία χρόνια, Πέτερ Αλτμάϊερ, προορίζει η καγκελάριος Μέρκελ για υπηρεσιακό διάδοχο του Βόλφρανγκ Σόιμπλε στο Υπουργείο Οικονομικών, αν δεν έχει σχηματιστεί κυβέρνηση μέχρι τις 24 Οκτωβρίου που η ομοσπονδιακή βουλή θα εκλέξει τον επόμενο πρόεδρο της, θέση στην οποία αναμένεται να εκλεγεί, ο κ.Σόιμπλε.

Σύμφωνα με την γερμανική εφημερίδα «Süddeutsche Zeitung», ο κ.Ατλμάιερ θα ασκήσει καθήκοντα υπουργού οικονομικών ως τον σχηματισμό της νέας κυβέρνησης, ο οποίος χρονικά τοποθετείται αρκετά αργότερα, ίσως προς τα Χριστούγεννα.

Ο Εconomist έχει χαρακτηρίζει τον Αλτμάγιερ ως τον «ισχυρότερο άνθρωπο στο Βερολίνο», ενώ σύμφωνα με το Bloomberg έχει σταθερή φιλοευρωπαϊκή θέση και επιρροή στο εσωτερικό του κόμματος, περίπου όση και ο κ.Σόιμπλε. Δεν έχει ειδικές γνώσεις στην οικονομία, αλλά του είχε ανατεθεί η ενεργειακή στροφή στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, την οποία έφερε εις πέρας και διαχειρίστηκε την κρίση των προσφύγων.

Σε ότι αφορά στο BREXIT, πρόσφατα εξέφρασε την άποψη ότι πρέπει να εξασφαλιστεί καλή συνεργασία με τους Βρετανούς, προκειμένου να περιοριστούν οι αρνητικές επιπτώσεις του Brexit όσο το δυνατόν καλύτερα.