Στον αέρα η συνεδρίαση της «ανεξαρτησίας» στη βουλή της Καταλονίας - Free Sunday
Στον αέρα η συνεδρίαση της «ανεξαρτησίας» στη βουλή της Καταλονίας

Στον αέρα η συνεδρίαση της «ανεξαρτησίας» στη βουλή της Καταλονίας

Πολιτικό πρόβλημα που δεν μπορεί να επιλυθεί στα δικαστήρια, χαρακτήρισε την ανεξαρτησία της Καταλονίας, η πρόεδρος του καταλανικού κοινοβουλίου, Κάρμε Φορκαντέλ, λίγη ώρα μετά την απόφαση του ισπανικού συνταγματικού δικαστηρίου να απαγορεύσει την συνεδρίαση του κοινοβουλίου της Καταλονίας που είχε συγκληθεί τη Δευτέρα 9 Οκτωβρίου με σκοπό την κήρυξη της ανεξαρτησίας.

Μέχρι στιγμής δεν υπάρχει απόφαση αν ο καταλανικό κοινοβούλιο θα αγνοήσει την απαγόρευση και προχωρήσει στη συνεδρίαση στην οποία ο πρόεδρος της περιοχής, Κάρλας Πουτζντεμόν αναμενόταν να ανακηρύξει την ανεξαρτησία της.

«Ως Λαϊκό Κόμμα πιστεύουμε ότι η δικαστική απόφαση αποτελεί ιδανική δικαιολογία για τον Πουτζντεμόντ. Πρέπει να σταματήσει, να κάνει ένα βήμα πίσω από την τρελή περιπέτεια της μονομερούς δήλωσης ανεξαρτησίας», είπε ο ηγετής του Λαϊκού Κόμματος στην Καταλονία Χαβιέρ Γκαρθία Αλμπιόλ ενώ την ίδια στιγμή η κ.Φορκαντέλ περιορίστηκε να πει ότι «τίθεται σε κίνδυνο η ελευθερία της έκφρασης. Οι βουλευτές στερούνται των δικαιωμάτων τους. Για ακόμη μια φορά, τα δικαστήρια χρησιμοποιούνται για την επίλυση πολιτικών προβλημάτων» .

Στους δρόμους της Βαρκελώνης και άλλων καταλανικών πόλεων, χιλιάδες άνθρωποι διαδήλωσαν και χθες τόσο κατά και υπερ της ανεξαρτησίας.