Τραμπ: Δεν θα επιτρέψουμε να μας απειλεί ο Κιμ - Free Sunday
Τραμπ: Δεν θα επιτρέψουμε να μας απειλεί ο Κιμ

Τραμπ: Δεν θα επιτρέψουμε να μας απειλεί ο Κιμ

Αυστηρή προειδοποίηση στην Βόρεια Κορέα, την οποία χαρακτήρισε «απάνθρωπη δικτατορία», απηύθυνε ο ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ, κατά την διάρκεια μιας ομιλίας του ενώπιον των μελών του κοινοβουλίου της Νότιας Κορέας.

«Μην μας υποτιμάτε και μη μας δοκιμάζετε», είπε και κάλεσε τα μέλη του νοτιοκορεάτικου κοινοβουλίουνα «μην αφεθούν να εκφοβιστούν» από την Πιονγκγιάνγκ.

«Δεν θα επιτρέψουμε οι αμερικανικές πόλεις να απειλούνται με καταστροφή» είπε και διαβεβαίωσε ότι «έχει έρθει η ώρα της ισχύος» έναντι της Βόρειας Κορέας.

Ο Τραμπ προέτρεψε όλες τις χώρες του κόσμου να ενωθούν και να απομονώσουν την Πιονγκγιάνγκ αρνούμενες να της προσφέρουν «οποιαδήποτε μορφή υποστήριξης, ή αποδοχής» ή την «προμήθεια» οποιουδήποτε αγαθού.

«Δεν θα επιτρέψουμε οι χειρότερες ωμότητες στην ιστορία να επαναληφθούν εδώ, σε αυτό το έδαφος που πολεμήσαμε και πεθάναμε για να εξασφαλίσουμε», είπε παραπέμποντας ευθέως στην εμπλοκή των ΗΠΑ στον πόλεμο της Κορέας.

Ο Ντόναλντ Τραμπ επανήλθε έτσι στη σκληρή ρητορική του έναντι της Βόρειας Κορέας μία ημέρα αφού εμφανίστηκε να υιοθετεί μια κατά τι ηπιότερη προσέγγιση, αυτή του μαστιγίου και του καρότου.

Η ομιλία ακολούθησε την ακύρωση της κοινής, απρογραμμάτιστης επίσκεψης στην αποστρατιωτικοποιημένη ζώνη του Τραμπ και του προέδρου της Νότιας Κορέας Μουν Τζε-ιν, καθώς έπειτα από δύο προσπάθειες το ελικόπτερο που τον μετέφερε δεν μπόρεσε να προσεδαφιστεί λόγω της ομίχλης, σύμφωνα με αξιωματούχους.

Ο Τραμπ στπον επόμενο σταθμό της περιοδείας του, την Κίνα, φέρεται αποφασισμένος να ζητήσει από τον κινέζο πρόεδρο Σι Τζινπίνγκ να εντείνει την πίεση που ασκεί το Πεκίνο στην Πιονγκγιάνγκ.