Ο Χαρίρι επέστρεψε στο Λίβανο κι ανέστειλε την παραίτηση του - Free Sunday
Ο Χαρίρι επέστρεψε στο Λίβανο κι ανέστειλε την παραίτηση του

Ο Χαρίρι επέστρεψε στο Λίβανο κι ανέστειλε την παραίτηση του

Σε αναστολή έθεσε ο Σάαντ αλ-Χαρίρι την παραίτησή του από την πρωθυπουργία του Λιβάνου, μετά από αίτημα του προέδρου της χώρας Μισέλ Αούν που του ζήτησε να δοθεί περιθώριο στον διάλογο.

.«Υπέβαλα σήμερα την παραίτησή μου στον πρόεδρο Αούν και εκείνος μου ζήτησε να περιμένω για να υπάρξει περαιτέρω διάλογος για τους λόγους (για τους οποίους υποβλήθηκε) και για το πολιτικό υπόβαθρο και ανταποκρίθηκα», δήλωσε σε τηλεοπτικό του μήνυμα ο Χαρίρι.

Ο κ.Χαρίρι, ο οποίος είχε παραιτηθεί με δήλωση του από τη Σαουδική Αραβία, επέστρεψε χθες στη Βηρυτό κάτω από έκτακτα μέτρα ασφαλείας και με εκατοντάδες οπαδούς τους να τον περιμένουν,.

Της άφιξης του στη Βηρυτό, είχαν προηγηθεί επαφές του στο Κάιρο και στη Λευκωσία, όπου συναντήθηκε με τους προέδρους της Αιγύπτου Αμπντέλ Φάταχ Αλ Σίσι και της Κύπρου, Νίκο Αναστασιάδη με τους οποίους συζήτησε σχετικά με την πολιτική κρίση που προκάλεσε η ξαφνική παραίτησή του.

Το γεγονός ότι ο Χαρίρι, είχε ανακοινώσει την παραίτησή του από το Ριάντ της Σαουδικής Αραβίας, όπου παρέμεινε επί δύο βδομάδες, είχε δώσει έναυσμα για φήμες οτι είχε απαχθεί, τις οποίες διέψευσε ο ίδιος.

Στην κυβέρνηση Χαρίσι συμμετέχει και η ισλαμιστική Χεζμπολάχ.