Η αντισυμβατική νέα πριγκίπισσα της Βρετανίας - Free Sunday
Η αντισυμβατική νέα πριγκίπισσα της Βρετανίας

Η αντισυμβατική νέα πριγκίπισσα της Βρετανίας

 

Η Βρετανία δεν ησυχάζει ποτέ. Χορεύει σε ρυθμούς Brexit, σε ρυθμούς νέου διαδόχου και πλέον ακούγεται και το γαμήλιο εμβατήριο. Η ερχόμενη άνοιξη επιφυλάσσει διπλή χαρά για την πιο δημοφιλή βασιλική οικογένεια του κόσμου: εκτός από το τρίτο παιδί της Κέιτ και του Ουίλιαμ, που αναμένεται κάποια στιγμή τον Απρίλιο, τον Μάιο ο Χάρι θα παντρευτεί τη Μέγκαν Μαρκλ με τιμές και κάθε μεγαλοπρέπεια.

Από τη Γουόλις στη Μέγκαν

Όπως ανακοινώθηκε την περασμένη Δευτέρα, το ζευγάρι θα παντρευτεί στο εκκλησάκι του Αγίου Γεωργίου, αφού πρώτα η νύφη λάβει τη βρετανική υπηκοότητα και βαπτιστεί. Η Μέγκαν είναι ίσως η πιο αντισυμβατική γυναίκα που πρόκειται να γίνει μέλος της βασιλικής οικογένειας. Αμερικανίδα, μιγάδα, 36 ετών, διαζευγμένη, χειραφετημένη, θυμίζει έντονα τη Γουόλις Σίμπσον, για την οποία ο βασιλιάς Εδουάρδος αρνήθηκε τον θρόνο. Ευτυχώς, Μέγκαν και Χάρι βιώνουν τον έρωτά τους σε μια εποχή που ακόμη και το αυστηρό βασιλικό πρωτόκολλο μπορεί να παρακαμφθεί, ωστόσο η ανοχή της βασίλισσας στην επιλογή του Χάρι ενδέχεται να σχετίζεται και με το γεγονός ότι ο τελευταίος είναι πέμπτος στη σειρά διαδοχής του θρόνου –άρα είναι πολύ δύσκολο να γίνει βασιλιάς–, ως εκ τούτου και η σύζυγός του δεν θα κληθεί να υπηρετήσει τον αυστηρό ρόλο της συζύγου του βασιλιά. Ευθύνη η οποία θα βαρύνει την Κέιτ Μίντλετον, η οποία ωστόσο, αν και κοινή θνητή, μεγάλωσε αριστοκρατικά, είναι Βρετανίδα, δεν είναι διαζευγμένη και γνώριζε από 18 ετών τις επιταγές του βρετανικού πρωτοκόλλου.

Η Μέγκαν και ο Χάρι θα είναι ένα πιο ελεύθερο ζευγάρι στο πλαίσιο του παλατιού, με περιορισμένες ευθύνες, λιγότερη αυστηρότητα και συντηρητισμό, γεγονός που μόνο καλό θα τους κάνει. Το ενδιαφέρον του κόσμου και των μίντια για τη νέα «πριγκίπισσα», πάντως, έχει επισκιάσει όλα τα υπόλοιπα μέλη της βασιλικής οικογένειας, ακόμη και το νέο μωρό του Ουίλιαμ και της Κέιτ. Η Μέγκαν Μαρκλ έχει, αν μη τι άλλο, πολύ μεγάλο ενδιαφέρον ως άνθρωπος που έρχεται να ταράξει τα νερά του Μπάκιγχαμ. Φεμινίστρια, ανεξάρτητη, πολιτικοποιημένη, προερχόμενη από αστική οικογένεια, πάλευε για τα προς το ζην. Έκανε λάθη στη ζωή της που της κόστισαν σε χρόνο, ως λάτρης των social media τα τελευταία χρόνια εξωτερίκευε την προσωπικότητα και τον εαυτό της στους θαυμαστές της, είναι πράγματι το κορίτσι της διπλανής πόρτας που έχει διαμορφωθεί μέσα από τις εμπειρίες της και ακριβώς εκεί έγκειται η γοητεία της.

6

Ένα συνηθισμένο κορίτσι

Γεννήθηκε στο Λος Άντζελες, στην πλευρά του Χόλιγουντ, τον Αύγουστο του 1981, μια εποχή που η κοιτίδα του θεάματος είχε εμμονή με τις αδύνατες, λευκές, ξανθές «Μπάρμπι». Η Μέγκαν ήταν μιγάδα, με σγουρά σκούρα μαλλιά, εντελώς αταίριαστη με το status της περιοχής και της εποχής της. Η μητέρα της είναι κοινωνική λειτουργός και ψυχοθεραπεύτρια, ενώ εργάζεται και ως δασκάλα της γιόγκα. Ο πατέρας της είναι σκηνοθέτης, το κωμικό σίριαλ «Παντρεμένοι με παιδιά», μεγάλη επιτυχία της δεκαετίας του ’80, είναι η πιο γνωστή δουλειά του.

7

Η Μέγκαν Μαρκλ, μωρό, στην αγκαλιά του πατέρα της

Η Μέγκαν ταυτίστηκε με την εργασία του μπαμπά, τον επισκεπτόταν συχνά στο πλατό και έδειχνε κλίση προς τις θεατρικές σπουδές. Το πρώτο γερό «χτύπημα» ήρθε γι’ αυτήν όταν ήταν 6 ετών, οι γονείς της πήραν διαζύγιο και έμεινε με τη μητέρα της. Την ίδια ατυχία βίωσε και ο Χάρι, που ήταν μόλις 8 ετών όταν ο πρίγκιπας Κάρολος χώρισε με την Νταϊάνα.

5

Με τη μητέρα της

Η Μέγκαν σπούδασε σε πανεπιστήμιο του Σικάγου την τέχνη του θεάτρου και μόλις αποφοίτησε αναγκάστηκε να κάνει πολλές άσχετες δουλειές μέχρι να κερδίσει τους πρώτους της ρόλους. «Δεν ήμουν αρκετά μαύρη για τους ρόλους που ζητούσαν μαύρους ηθοποιούς και δεν ήμουν αρκετά λευκή για τους ρόλους που απαιτούσαν λευκές γυναίκες» έχει δηλώσει σε συνέντευξή της αναφορικά με τις δυσκολίες που αντιμετώπισε στο να καθιερωθεί ως ηθοποιός.

Η επιτυχία

Έπαιξε μικρούς ρόλους σε διάφορα σίριαλ, έκανε ένα από τα κορίτσια που κρατούσαν βαλίτσα στο τηλεπαιχνίδι «Deal», ώσπου κάποια στιγμή το 2010 κατάφερε να κερδίσει το ρόλο της Ρέιτσελ Ζέιν, της φιλόδοξης βοηθού δικηγόρου στο σίριαλ «Suits».

8

Με τις συμπρωταγωνίστριές της στο Suits

Ο ρόλος τής ταίριαξε γάντι, καθώς από το πρώτο κιόλας επεισόδιο ο τηλεθεατής κατάλαβε τη δυναμική του χαρακτήρα που ενσάρκωνε, ενώ δεν έλειψαν οι ερωτικές σκηνές. Όσο η Μαρκλ καθιερωνόταν μέσα από το «Suits» ως ένα από τα αγαπημένα κορίτσια της τηλεόρασης, επέκτεινε τις δραστηριότητές της στο διαδίκτυο και στη μόδα. Συνεργάστηκε με την εταιρεία ρούχων Reitmans σχεδιάζοντας τη δική της σειρά μόδας, εμπνευσμένης από την ηρωίδα που υποδυόταν, ενώ δημιούργησε και το lifestyle blog «The Tig», στο οποίο φιλοξενούσε συνταγές, συμβουλές υγείας και ομορφιάς, δυναμικές γυναίκες που έκαναν τη διαφορά μέσα από τη δουλειά τους.

Έντονα πολιτικοποιημένη, υποστήριξε τον Πρόεδρο Ομπάμα και κατά τις τελευταίες εκλογές ήταν ένθερμη υποστηρίκτρια της Χίλαρι Κλίντον. Στον λογαριασμό της στο Instagram, μάλιστα, λίγο πριν από το αποτέλεσμα του Brexit στη Βρετανία, είχε εκφράσει την άποψή της δημοσιεύοντας μια φωτογραφία υπέρ του Bremain.

Ακτιβισμός

Η επιθυμία της να κάνει τη διαφορά δεν έμεινε στα χαρτιά. Ακόμα και όταν ήταν μικρή, αρνήθηκε να προχωρήσει σε διαφημιστικό της εταιρείας Procter & Gamble που της είχε προταθεί, για ένα απορρυπαντικό πιάτων, επειδή θα έπρεπε να εκφωνήσει την ατάκα «οι γυναίκες στις ΗΠΑ παλεύουν με τα λίπη στα κουζινικά σκεύη». Η Μαρκλ το θεώρησε σεξιστικό και έγραψε δύο επιστολές, μία στη δικηγόρο Γκλόρια Άλρεντ, η οποία αναλάμβανε τέτοιες νομικές υποθέσεις, και μία στην τότε πρώτη κυρία των ΗΠΑ Χίλαρι Κλίντον. Μερικούς μήνες αργότερα το διαφημιστικό βγήκε χωρίς τη Μαρκλ μεν, αλλάζοντας ωστόσο την ατάκα σε «οι άνθρωποι στις ΗΠΑ παλεύουν με τα λίπη στα κουζινικά σκεύη».

Το 2016 η Μέγκαν αποφάσισε να ασχοληθεί πιο ενεργά με τη φιλανθρωπία και τον ακτιβισμό. Έγινε πρέσβειρα του προγράμματος World Vision Canada, στο πλαίσιο του οποίου ταξίδεψε στη Ρουάντα προωθώντας την εκστρατεία για καθαρό, πόσιμο νερό στην Αφρική.

4

Έγινε μέλος της ευρύτερης ομάδας γυναικών του ΟΗΕ που μάχονται υπέρ της ισότητας των φύλων. Το 2014, μάλιστα, μίλησε στο διεθνές συνέδριο που πραγματοποιήθηκε στο Δουβλίνο κατά του σεξισμού και έκτοτε άρχισε να δημοσιεύει στο blog της άρθρα σημαντικών γυναικών που συμμετείχαν σε δράσεις υπέρ της ισότητας των φύλων.

Λάτρης του καλού φαγητού, των ταξιδιών και της γιόγκα, η σελίδα της στο Instagram παρουσιάζει μια ελεύθερη, γοητευτική γυναίκα που χαίρεται τη ζωή και διατηρεί μια θετική στάση. Φιλόζωη, ευχάριστη και εργατική, έχει πραγματοποιήσει πολλά νέα ξεκινήματα στη ζωή της και είναι πάντα έτοιμη για ένα ακόμη.

Όταν άρχισε να επιδιώκει μια καριέρα στο Χόλιγουντ, γνώρισε πολλούς άντρες. Μία από τις σημαντικότερες σχέσεις της ήταν το 2004 με τον ηθοποιό Τρέβορ Ένγκελσον, με τον οποίο παντρεύτηκε το 2011 και χώρισε το 2013.

Το παραμύθι

Το καλοκαίρι του 2016 μια φίλη της ίδιας και του πρίγκιπα Χάρι τούς έφερε κοντά. Ήταν ένα απλό ραντεβού στα τυφλά. Οι δυο τους είχαν περισσότερα κοινά απ’ όσα φαντάζονταν και έδεσαν από τα πρώτα ραντεβού. Όταν ο Χάρι έπρεπε να ταξιδέψει στην Μποτσουάνα, της ζήτησε να πάει μαζί του και κάπως έτσι έδεσαν. Μέγκαν και Χάρι κατόρθωναν να περνούν αρκετό χρόνο μαζί, είτε στο παλάτι του Κένσινγκτον είτε στον Καναδά, όπου έμενε η πρώτη για τις ανάγκες της σειράς «Suits». Άρχισαν να μιλούν ανοιχτά για τη σχέση τους από το 2017, ώσπου πριν από μερικές μέρες επισημοποιήθηκε.

Ο αρραβώνας, σύμφωνα με τη συνέντευξη που έδωσαν οι δυο τους, ήταν ρομαντικός. Ο Χάρι σχεδίασε το δαχτυλίδι, στο οποίο πρόσθεσε δύο διαμάντια από την προσωπική συλλογή της Νταϊάνα. Έτσι, η Μέγκαν παρουσιάστηκε στη Βρετανία και στον κόσμο ως η νέα πριγκίπισσα του Μπάκιγχαμ. Γνωρίζοντας τις απαιτήσεις του κόκκινου χαλιού, η απαστράπτουσα Μέγκαν στάθηκε αέρινη και κομψή στον κήπο του Κένσινγκτον για την πρώτη επίσημη φωτογράφιση. Το κατάλευκο παλτό που φορούσε, της εταιρείας Line the Label, έγινε ανάρπαστο μέσα σε λίγες ώρες. Η ιστοσελίδα της εταιρείας «έπεσε» από την υπερφόρτωση, γεγονός που οδήγησε πολλούς να λένε ότι το «Meghan effect» θα είναι πιο ισχυρό από το «φαινόμενο Κέιτ». Η συνέντευξη που έδωσαν δεν ήταν αποκαλυπτική, ωστόσο η Μέγκαν ανακοίνωσε επίσημα ότι εγκαταλείπει το σπίτι και τη δουλειά της ως ηθοποιού για να ασχοληθεί με ό,τι πρέπει να ασχολείται η σύζυγος ενός πρίγκιπα. Μαζί με αυτά εγκαταλείπει το blog της και τους λογαριασμούς στα κοινωνικά δίκτυα. H Μέγκαν, όμως, δεν είναι άβγαλτο κορίτσι. Τα έχει ζήσει όλα αυτά και με το παραπάνω και η επιλογή της να παντρευτεί τον Χάρι και μαζί με αυτόν να ακολουθήσει ό,τι επιτάσσει το βασιλικό πρωτόκολλο είναι συνειδητή.

Από την Παρασκευή το ζευγάρι έχει ξεκινήσει επισήμως τις περιοδείες προκειμένου να γνωρίσουν οι Βρετανοί το νέο μέλος της βασιλικής οικογένειας. Δημοσιεύματα αναφέρουν ότι η Μέγκαν, καθώς δεν είναι γαλαζοαίματη, δεν μπορεί να λάβει τον τίτλο της πριγκίπισσας, όπως ακριβώς συνέβη με την Καμίλα Πάρκερ Μπόουλς και την Κέιτ Μίντλετον. Πιθανότατα ο τίτλος της θα είναι «δούκισσα του Σάσεξ» και θα της δοθεί λίγες μέρες πριν από τον γάμο από τη βασίλισσα Ελισάβετ.

Το «Meghan effect» άρχισε

Η Βρετανία έχει πολλούς λόγους να γιορτάζει, καθώς τα κέρδη αναμένεται να είναι μπόλικα. Στο eBay κυκλοφορούν και πωλούνται ήδη πολλά σουβενίρ για τον επικείμενο γάμο, ενώ ό,τι φοράει η Μαρκλ απλώς ξεπουλάει. Την περασμένη εβδομάδα η μνηστή του Χάρι εθεάθη στο δυτικό Λονδίνο με γυαλιά ηλίου μάρκας Finlay & Co και η εταιρεία αποκάλυψε ότι οι πωλήσεις της αυξήθηκαν κατά 1.000% μέσα σε λίγες μέρες. Το λευκό παλτό Line the Label ονομάστηκε από την εταιρεία «Meghan coat»προς τιμήν της. Οικονομικοί αναλυτές αναφέρουν ότι αναμένεται σημαντική αύξηση του τουρισμού ενόψει του γάμου, ιδίως από Αμερικανούς, όχι μόνο γιατί η Μαρκλ είναι από τις ΗΠΑ αλλά και γιατί οικονομικά πλέον η Βρετανία έχει γίνει πιο προσιτή για μεγάλη μερίδα τουριστών. Το μυστήριο της υπόθεσης είναι ότι, εκτός από τα ρούχα και τα αξεσουάρ που επιλέγει η Μαρκλ, τεράστια άνοδο έχει τις τελευταίες μέρες και η ιστοσελίδα πορνό Pornhub, όπου δημοσιεύονται βιντεάκια απ’ όλες τις ερωτικές σκηνές της Μαρκλ στο «Suits». Οι χρήστες σπεύδουν να αναζητήσουν τα βίντεο της νέας πριγκίπισσας στο Pornhub προφανώς για να δουν τι της βρήκε ο πρίγκιπας Χάρι και είναι σχεδόν βέβαιο ότι θα του δώσουν συγχαρητήρια για την επιλογή.