Ο Μαδούρο ανακάλυψε το ψηφιακό κρυπτονόμισμα - Free Sunday
Ο Μαδούρο ανακάλυψε το ψηφιακό κρυπτονόμισμα

Ο Μαδούρο ανακάλυψε το ψηφιακό κρυπτονόμισμα

Την απόφαση του να αντιμετωπίσει τον οικονομικό αποκλεισμό που έχει επιβληθεί στην χώρα του, λόγω της αυταρχικής διακυβέρνησης του, με όπλο ένα ψηφιακό κρυπτονόμισμα, ανακοίνωσε ο πρόεδρος της Βενεζουέλας, Νικολάς Μαδούρο.

«Ο 21ος αιώνας έφτασε!. Αυτό θα μας επιτρέψει να προχωρήσουμε σε νέες μορφές διεθνούς χρηματοδότησης για την οικονομική και κοινωνική ανάπτυξη της χώρας και θα γίνει με ένα κρυπτονόμισμα που θα υποστηρίζεται από τα αποθέματα χρυσού, πετρελαίου, φυσικού αερίου και διαμαντιών της Βενεζουέλας», είπε ο Μαδουρο, στο διάρκειας 5 ωρών διάγγελμά του το οποίο περιελάμβανε χριστουγεννιάτικα τραγούδια και χορούς

Το νέο νόμισμα θα ονομάζεται «petro» και θα στηρίζεται από τα αποθέματα φυσικών πόρων.

Από την πλευρά της η αντιπολίτευση υπενθύμισε ότι μια τέτοια κίνηση απαιτεί την έγκριση του Κογκρέσου και εξέφρασε αμφιβολίες για το αν το petro θα δει ποτέ το φως της ημέρας.

«Ο Μαδούρο έγινε ξανά ρεζίλι. Είναι κλόουν. Αυτό δεν έχει καμία αξιοπιστία» δήλωσε στo Reuters ο βουλευτής της αντιπολίτευσης Άνχελ Αλβαράδο.

Αναλυτές υποστηρίζουν ότι η κίνηση αυτή του Μαδούρο έρχεται μετά την εντυπωσιακή άνοδο στην ισοτιμία του bitcoin, εξέλιξη που δημιουργεί την αίσθηση ότι τα ψηφιακά νομίσματα κερδίζουν έδαφος στον παγκόσμιο χώρο των επενδύσεων.