Παγκόσμιο ρόλο με εφαλτήριο την κλιματική αλλαγή διεκδικεί ο Μακρόν - Free Sunday
Παγκόσμιο ρόλο με εφαλτήριο την κλιματική αλλαγή διεκδικεί ο Μακρόν

Παγκόσμιο ρόλο με εφαλτήριο την κλιματική αλλαγή διεκδικεί ο Μακρόν

Την ανάγκη να δράσουν όλοι, γιατί όλοι θα κληθούν να λογοδοτήσουν τόνισε ο πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν στην ομιλία του στη διεθνή σύνοδο για την κλιματική αλλαγή που έγινε χθες στο Παρίσι και στην οποία συμμετείχαν δεκάδες ηγέτες και στελέχη εταιρειών.

«Χάνουμε τη μάχη. Οι προκάτοχοί μας ήταν τυχεροί. Μπορούσαν να πουν ότι δεν γνώριζαν. Και ήταν αλήθεια. Εμείς το γνωρίζουμε εδώ και 20 χρόνια. Και κάθε φορά μαθαίνουμε όλο και περισσότερα. Όταν λέω ότι χάνουμε τη μάχη, θα ήθελα να καταλάβετε ότι πίσω από εμένα βρίσκονται επικεφαλής κρατών, κυβερνήσεις και σε 50 -60 χρόνια, 5-10-15 από αυτούς δεν θα μπορούν να βρίσκονται εδώ, γιατί η κλιματική αλλαγή θα έχει καταστρέψει τις χώρες τους. Είναι τόσο απλό» είπε ο πρόεδρος της Γαλλίας.

Στο Παρίσι βρέθηκε και ρεπουμπλικάνος πρώην κυβερνήτης της Καλιφόρνια, Άνρολντ Σβαρτσενέγκερ, που συμμετέχει ενεργά στη μάχη κατά της κλιματικής αλλαγή

«Όταν λοιπόν σας λένε ότι οι ΗΠΑ αποχώρησαν από τη Συμφωνία του Παρισιού μην δίνετε σημασία. Οι ΗΠΑ δεν αποχώρησαν από τη Συμφωνία του Παρισιού. Ο Ντόναλντ Τραμπ αποχώρησε από τη Συμφωνία του Παρισιού» δήλωσε ο .Σβαρτσενέγκερ ενω ο γενικός γραμματέας των Ηνωμένων Εθνών Αντόνιο Γκουτέρες, είπε ότι το να στηρίζει κανείς την ενέργεια που προέρχεται από ορυκτά καύσιμα, ισοδυναμεί με το να «επενδύει στο χαμό μας».