«Πράσινο φως» από το SPD για τις διαπραγματεύσεις Σουλτς με Μέρκελ - Free Sunday
«Πράσινο φως» από το SPD για τις διαπραγματεύσεις Σουλτς με Μέρκελ

«Πράσινο φως» από το SPD για τις διαπραγματεύσεις Σουλτς με Μέρκελ

Την απόφαση να συμμετάσχει σε διερευνητικές συνομιλίες με την Χριστιανική Ένωση (CDU/CSU) για την συγκρότηση «μεγάλου» συνασπισμού, ανακοίνωσε πριν από λίγο ο αρχηγός του SPD Μάρτιν Σουλτς.

Τα κόμματα θα πραγματοποιήσουν την επόμενη Τετάρτη συνάντηση σε επίπεδο αρχηγών και επικεφαλής Κοινοβουλευτικών Ομάδων προκειμένου να καθοριστεί το χρονοδιάγραμμα των συνομιλιών.

Σύμφωνα με τον Μ.Σουλτς, οι διερευνητικές συνομιλίες θα ξεκινήσουν αρχές Ιανουαρίου και θα πρέπει να έχουν ολοκληρωθεί σε δύο εβδομάδες.

Κατόπιν θα πραγματοποιηθεί έκτακτο Συνέδριο του SPD προκειμένου να αποφασιστεί η έναρξη των προγραμματικών διαπραγματεύσεων.

Το Συνέδριο θα μπορούσε να οριστεί για τις 14 Ιανουαρίου, δήλωσε ο επικεφαλής των Σοσιαλδημοκρατών και υπενθύμισε ότι οι διερευνητικές συνομιλίες δεν ισοδυναμούν με προγραμματικές διαπραγματεύσεις.

«Παραμένει ανοιχτό το αν οι συνομιλίες θα οδηγήσουν στον σχηματισμό κυβέρνησης. Θέλουμε μια διαφορετική κουλτούρα διακυβέρνησης. Δεν θα υπάρξει συνέχεια όπως μέχρι τώρα», δήλωσε ο αρχηγός του SPD.