Εκδοχή δολοφονίας των Σέρμαν εξετάζει η καναδική αστυνομία - Free Sunday
Εκδοχή δολοφονίας των Σέρμαν εξετάζει η καναδική αστυνομία

Εκδοχή δολοφονίας των Σέρμαν εξετάζει η καναδική αστυνομία

 

Την εκδοχή της δολοφονίας εξετάζουν οι αρχές του Καναδά, αναφορικά με τους θανάτους του 75χονου Μπάρι Σέρμαν, ιδρυτή της APOTEX, μιας από τις μεγαλύτερες φαρμακευτικές βιομηχανίες και της 70χρονης συζύγου του, Χάνι.

Το ζευγάρι βρέθηκε την Παρασκευή κρεμασμένο πλάι στην πισίνα από έναν μεσίτη που είχε αναλάβει να πουλήσει την έπαυλή του στο Τορόντο, χωρίς καμία ένδειξη διάρρηξης.
Η νεκροψία-νεκροτομή που έγινε το Σάββατο και την Κυριακή έδειξε ότι η αιτία των θανάτων ήταν ο στραγγαλισμός και οι αρχές έχουν ζητήσει από οποιονδήποτε διαθέτει πληροφορίες για την υπόθεση να επικοινωνήσει μαζί τους.
Σύμφωνα με καναδικά ΜΜΕ, η αστυνομία εκτίμησε αρχικά οτι ο Σέρμαν σκότωσε τη σύζυγο του και κατόπιν αυτοκτόνησε, αλλά τα τέσσερα παιδιά του ζευγαριού απέρριψαν την εκδοχή καταλογίζοντας στην αστυνομία «ανευθυνότητα» για τις διαρροές στις εφημερίδες.
Ο Σέρμαν είχε αποχωρήσει από τη θέση του διευθύνοντος συμβούλου το 2012, αλλά παρέμεινε πρόεδρος του διοικητικού της συμβουλίου της εταιρείας, η οποία προωθεί στην αγορά γενόσημα σκευάσματα χαμηλού κόστους κι αποσπώντας μερίδιο αγοράς από καθιερωμένες εταιρείες.
Το περιοδικό Forbes έχει υπολογίσει ότι η περιουσία του Μπάρι Σέρμαν έφθανε τα 3,2 δισ. δολάρια ενώ το σπίτι είχε κοστολογηθεί περίπου 7 εκατομμύρια δολάρια Καναδά (σχεδόν 4,6 εκατ. ευρώ) .