Νέο στυλ πολιτικής για κυβέρνηση συμφωνούν να αναζητήσουν στη Γερμανία - Free Sunday
Νέο στυλ πολιτικής για κυβέρνηση συμφωνούν να αναζητήσουν στη Γερμανία

Νέο στυλ πολιτικής για κυβέρνηση συμφωνούν να αναζητήσουν στη Γερμανία

 

Την διαβεβαίωση ότι οι Χριστιανοδημοκράτες θα εργαστούν πολύ στενά και εντατικά με τους Σοσιαλδημοκράτες για να πετύχουν τον σχηματισμό ενός μεγάλου κυβερνητικού συνασπισμού, έδωσε σήμερα η καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ.

Την ίδια ώρα ο επικεφαλής των Σοσιαλδημοκρατών, Μάρτιν Σουλτς δήλωσε ότι το κόμμα του δεν βάζει κόκκινες γραμμές αλλά θα επιδιώξουν να εφαρμόσουν όσες περισσότερες κόκκινες πολιτικές ενώ ο πρόεδρος των Χριστιανοκοινωνιστών είπε ότι «δεν μπορούμε απλά να πούμε ότι θα συνεχίσουμε έτσι», προσθέτοντας ότι »χρειαζόμαστε νέο στυλ πολιτικής»

Η συμμαχία των Χριστιανοδημοκρατών και των Χριστιανοκοινωνιστών κυβερνούν τη χώρα με εταίρο τους Σοσιαλδημοκράτες τα τελευταία δώδεκα χρόνια.

Η οικονομική ανάπτυξη που έχει ως προτεραιότητα το μπλοκ της Μέρκελ έναντι της κοινωνικής ισότητας που προτάσσει ο Μάρτιν Σουλτς είναι ένα από τα βασικά σημεία τριβής.

Παράλληλα, διαφωνία υπάρχει και στο σχέδιο ενοποιημένης κοινωνικής ασφάλισης για όλους που προωθούν οι Σοσιαλδημοκράτες με χρηματοδότηση από εργοδότες και εργαζόμενους.