Ο Μαδούρο αρνείται να παραδώσει τη σορό του «Ράμπο της Βενεζουέλας» - Free Sunday
Ο Μαδούρο αρνείται να παραδώσει τη σορό του «Ράμπο της Βενεζουέλας»

Ο Μαδούρο αρνείται να παραδώσει τη σορό του «Ράμπο της Βενεζουέλας»

 

Έκκληση στις αρχές της Βεβεζουέλας να της δώσουν τη σορό του γιού της απηύθυνε η μητέρα του Όσκαρ Πέρες, του αποκαλούμενου «Ράμπο της Βενεζουέλας», ο οποίος τ προηγούμενο καλοκαίρι έκανε επίθεσή του με ελικόπτερο σε κυβερνητικά κτίρια.

«Ζητώ, με όλον τον πόνο που νιώθω, να ταυτοποιήσουν τον γιό μου, αν είναι πράγματι στο νεκροτομείο. Θέλω να μου τον δώσουν για να τον θάψω. Αν δεν το επιτρέψουν, τότε θα εξακολουθώ να τον θεωρώ ζωντανό», δήλωσε η μητέρα του, Αμίντα Πέρες, η οποία μαζί με συγγενείς και άλλους πολίτες συγκεντρώθηκαν έξω από νεκροτομείο στο Καράκας, όπου ανακοίνωσε το Υπουργείο Εσωτερικών ότι βρίσκεται η σορός του, Πέρες, ο οποίος σκοτώθηκε τη Δευτέρα σε επιχείρηση των ειδικών δυνάμεων.

«Δεν ήταν τρομοκράτης, ήταν πολίτης» φώναξαν οργισμένοι πολίτες για τον πρώην αστυνομικό που φέρεται να σκοτώθηκε σε επιχείρηση για τη σύλληψή του, μαζί με άλλα έξι μέλη του «τρομοκρατικού πυρήνα» που κατηγορείται ότι είχε συγκροτήσει.

Σε βίντεο που ανάρτησε ο Πέρες στο Instagram κατά τη διάρκεια της επιχείρησης, κατηγορούσε τις αρχές ότι ήθελαν να τον σκοτώσουν, παρότι ζήτησε να παραδοθεί. «Εκτοξεύουν χειροβομβίδες εναντίον μας, ελεύθεροι σκοπευτές μας πυροβολούν. Υπάρχουν πολίτες εδώ μέσα. Είπαμε ότι θα παραδοθούμε, αλλά δεν θέλουν να παραδοθούμε. Θέλουν να μας σκοτώσουν», ήταν η μαρτυρία του Όσκαρ Πέρες.

Ο 36χρονος Πέρες, πιλότος ελικοπτέρου και ερασιτέχνης ηθοποιός σε ταινίες δράσης, έγινε γνωστός στις 27 Ιουνίου 2017, κατά τη διάρκεια των διαδηλώσεων με αίτημα την παραίτηση του προέδρου της Βενεζουέλας Νικολάς Μαδούρο. Εκείνη την ημέρα πέταξε με ένα ελικόπτερο που είχε κλέψει από την αστυνομία και εκτόξευσε τέσσερις χειροβομβίδες στο Ανώτατο Δικαστήριο ενώ άνοιξε πυρ και εναντίον του κτιρίου του υπουργείου Εσωτερικών, χωρίς να τραυματιστεί κανείς.