Εμπλοκή Ιράν - Ισραήλ στον πόλεμο της Συρίας - Free Sunday
Εμπλοκή Ιράν - Ισραήλ στον πόλεμο της Συρίας

Εμπλοκή Ιράν - Ισραήλ στον πόλεμο της Συρίας

 

Ένα ισραηλινό μαχητικό αεροσκάφος τύπου F-16 κατέρριψαν οι συριακές ένοπλες δυνάμεις στο βόρειο Ισραήλ λίγη ώρα αφότου το Ισραήλ είχε πλήξει έναν ιρανικό στόχο στη Συρία από τον οποίο είχε εκτοξευθεί προς τον ισραηλινό εναέριο χώρο ένα μη επανδρωμένο αεροσκάφος.
«Οι Αμυντικές Δυνάμεις του Ισραήλ στοχοποίησαν τα ιρανικά συστήματα ελέγχου στη Συρία που έστειλαν το #UAV στον ισραηλινό εναέριο χώρο. Μαζικά συριακά αντιαεροπορικά πυρά, ένα F-16 συνετρίβη στο Ισραήλ, ο πιλότος είναι ασφαλής», έγραψε στο Twitter ο ισραηλινός στρατιωτικός εκπρόσωπος αντισυνταγματάρχης Τζόναθαν Κόνρικας.

Σύμφωνα πάντοτε με τον ισραηλινό στρατό, ως αντίποινα, το Ισραήλ έπληξε επίσης, ιρανικούς στόχους στη Συρία.

«Ένα μαχητικό ελικόπτερο αναχαίτισε με επιτυχία ένα ιρανικό UAV που είχε απογειωθεί από τη Συρία και διεισδύσει στο Ισραήλ. Το αεροσκάφος εντοπίστηκε εγκαίρως από τα συστήματα αεροπορικής άμυνας και βρισκόταν υπό παρακολούθηση μέχρι την αναχαίτισή του. Σε απάντηση, οι Ισραηλινές Αμυντικές Δυνάμεις έπληξαν ιρανικούς στόχους στη Συρία».

Τουρκία και συριακές δυνάμεις έχουν εξαπολύσει επιθετικές επιχειρήσεις σε

Ανατολική Γούτα, Ιντλίμπ και Αφρίν.

Στην Ιντλίμπ, ο συριακός στρατός προχωρά προς τα νότια με στόχο να ανακτήσει την πόλη από τον έλεγχο τρομοκρατικής οργάνωσης που στο παρελθόν συνεργαζόταν με την Αλ Κάιντα, όμως σύμφωνα με πληροφορίες στην πόλη έχουν εισέλθει τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους.

Ο τουρκικός στρατός συνεχίζει στην Αφρίν, την επιχείρηση που έχει ξεκινήσει από τις 20 Ιανουαρίου με στόχο εκδιωχθούν οι Κούρδοι από την περιοχή. Οι απώλειες των Τούρκων είναι μέχρι στιγμής επτά νεκρούς στρατιώτες.