Ρωσία: Το χιόνι δυσχεραίνει τις έρευνες στην περιοχή που συνετρίβη το Antonov An-148 - Free Sunday
Ρωσία: Το χιόνι δυσχεραίνει τις έρευνες στην περιοχή που συνετρίβη το Antonov An-148

Ρωσία: Το χιόνι δυσχεραίνει τις έρευνες στην περιοχή που συνετρίβη το Antonov An-148

Οι Ρώσοι ερευνητές συνεχίζουν με εντατικούς ρυθμούς τις έρευνες, τις οποίες δυσχεραίνουν οι άσχημες μετεωρολογικές συνθήκες και το παχύ στρώμα χιονιού που έχει καλύψει το έδαφος, επιχειρώντας να διευκρινίσουν τα ακριβή αίτια της συντριβής του επιβατικού αεροσκάφους Antonov An-148, που οδήγησε στον θάνατο του 71 επιβαίνοντές του.

Εκατοντάδες άνθρωποι, φορώντας ειδικές στολές, χτενίζουν τη χιονισμένη περιοχή της συντριβής του αεροπλάνου, αναζητώντας τις σορούς των επιβαινόντων αλλά και συντρίμμια του. Στις έρευνες συνδράμουν σκούτερ χιονιού, εκχιονιστικά μηχανήματα και ελικόπτερο, όπως μετέδωσε δημοσιογράφος του Γαλλικού Πρακτορείου που βρίσκεται επί τόπου.

Το δικινητήριο Αντόνοφ της αεροπορικής εταιρείας Saratov Airlines συνετρίβη κοντά στη Μόσχατην Κυριακή, λίγο μετά την απογείωσή του από το αεροδρόμιο Ντομοντέντοβο.

«Ο καιρός ήταν πολύ νεφελώδης και έπεφτε χιόνι. Όταν προσέκρουσε στο έδαφος, ακούσαμε έναν τεράστιο κρότο. Είδαμε μια μεγάλη πύρινη σφαίρα να υψώνεται από το σημείο, σκεφτήκαμε ότι πρόκειται για μετεωρίτη», περιέγραψε στο Γαλλικό Πρακτορείο η Τατιάνα Γιούκοβα, που είδε το δυστύχημα από το παράθυρό της.

Οι αρχές επισημαίνουν ότι εξετάζουν όλα τα σενάρια, από τις καιρικές συνθήκες που επικρατούσαν έως τον ανθρώπινο παράγοντα και την πιθανότητα μηχανικής βλάβης, χωρίς να προκρίνουν την υπόθεση μιας τρομοκρατικής επίθεσης.

«Φάνηκε πως το αεροσκάφος ήταν ακέραιο τη στιγμή της πτώσης, χωρίς να έχει προκληθεί φωτιά και η έκρηξη δεν σημειώθηκε παρά αφότου κατέπεσε», σημείωσε η Επιτροπή Ερευνών σε δελτίο Τύπου που εξέδωσε.

Σύμφωνα με τον υπουργό Μεταφορών Μαξίμ Σοκόλοφ, το μαύρο κουτί που εμπεριέχει τα δεδομένα της πτήσης έχει περισυλλεχθεί.

Το αεροσκάφος Antonov An-148 της αεροπορικής εταιρείας Saratov Airlines συνετρίβη χθες λίγο μετά την απογείωσή του από το αεροδρόμιο Ντομοντέντοβο της Μόσχας με προορισμό την πόλη Ορσκ στα Ουράλια, περίπου 1.500 χιλιόμετρα νοτιοανατολικά της ρωσικής πρωτεύουσας.

Το αεροσκάφος εξαφανίστηκε από τις οθόνες των ραντάρ στις 14:28 τοπική ώρα, τέσσερα λεπτά μετά την απογείωσή του. Κατέπεσε στην περιοχή Ραμένσκι, περίπου 70 χιλιόμετρα νοτιοανατολικά της Μόσχας.

«65 επιβάτες και έξι μέλη του πληρώματος βρίσκονταν στο αεροσκάφος, όλοι είναι νεκροί», ανακοίνωσε η υπηρεσία της εισαγγελίας που είναι αρμόδια για τις μεταφορές. 

 

Στο βίντεο που δείχνει την περιοχή της πτώσης του αεροσκάφους Saratov Airlines κοντά στη Μόσχα φαίνονται καθαρά τα συντρίμμια του Antonov An-148 που διασκορπίστηκαν πάνω στο χιόνι:

Στο βίντεο-ντοκουμέντο φαίνεται στο βάθος του χιονισμένου τοπίου μία πυρκαγιά και στη συνέχεια μία στήλη καπνού:,