Η ερωτική απογοήτευση όπλισε το χέρι του 19χρονου ακροδεξιού ρατσιστή στη Φλόριντα - Free Sunday
Η ερωτική απογοήτευση όπλισε το χέρι του 19χρονου ακροδεξιού ρατσιστή στη Φλόριντα

Η ερωτική απογοήτευση όπλισε το χέρι του 19χρονου ακροδεξιού ρατσιστή στη Φλόριντα

Μία ερωτική απογοήτευση οδήγησε τον 19χρονο Νίκολα Κρουζ στην δολοφονία 17 και στον τραυματισμό άλλων 15 μαθητών του λυκείου του Παρκλαντ, στη Φλόριντα των ΗΠΑ.

Σύμφωνα με πληροφορίες από το σχολείο, ο Κρουζ είχε σχέση με μια 17χρονη μαθήτρια, από την οποία χώρισε. Ως αντίδραση σε αυτό, ξυλοκόπησε το νέο φίλο της πρώην φίλης, ο οποίος ήταν επίσης μαθητής του σχολείου με αποτέλεσμα να αποβληθεί.

Ο Κρουζ είχε παρελθόν βίαιων αντιδράσεων και συμμετείχε στις δραστηριότητες μιας πολιτοφυλακής λευκών οργανώσεων «λευκής υπεροχής» στη Φλόριντα.

«Είχε κάποια ανάμιξη με τον πυρήνα της Republic of Florida του Κλιαργουότερ, κάποια στιγμή» δήλωσε ο αρχηγός της ομάδας, Τζόρνταν Τζέρεμπ στο πρακτορείο Reuters.

Η οργάνωση Republic of Florida είναι παραστρατιωτική και ανήκει στον χώρο της «λευκής υπεροχης». Έχει ως στόχο την απόσχιση της πολιτείας της Φλόριντα από τις ΗΠΑ. Τοποθετείται στον χώρο της ακρας δεξιάς και εντάσσεται στο κίνημα της Εθνικιστικής Ευρωπαϊκής ταυτότητας.

Παράλληλα το FBI επιβεβαίωσε ότι είχε προειδοποιηθεί πέρσι για ένα «δυσοίωνο» σχόλιο που είχε γράψει στο διαδίκτυο ο 19χρονος, αλλά δεν κατάφερε να τον εντοπίσει.

Ο Κρουζ οδηγήθηκε στη στη δικαστική αίθουσα, ντυμένος μια πορτοκαλί φόρμα φυλακής, με τα χέρια του δεμένα με χειροπέδες και περιορίστηκε να πει «μάλιστα κυρία», όταν η δικαστής του ζήτησε να επιβεβαιώσει το όνομά του.