Η Μέρκελ συνδέει τις χρηματοδοτήσεις με τις υποχρεώσεις των χωρών μελών της ΕΕ - Free Sunday
Η Μέρκελ συνδέει τις χρηματοδοτήσεις με τις υποχρεώσεις των χωρών μελών της ΕΕ

Η Μέρκελ συνδέει τις χρηματοδοτήσεις με τις υποχρεώσεις των χωρών μελών της ΕΕ

Την επανεξέταση της δημοσιονομικής πολιτικής της ΕΕ προτείνει η καγκελάριος της Γερμανίας, Ανγκελα Μέρκελ στη σημερινη άτυπη σύνοδο κορυφής της ΕΕ.

Μιλώντας χθες στη γερμανική Βουλή, η κ.Μέρκελ είπε ότι to BREXIT δίνει την δυνατότητα για την επανεξέταση καθώς, όπως υποστηρίζει η κατανομή των ευρωπαϊκών πόρων θα πρέπει να λαμβάνει υπόψιν η σημασία που έχουν οι χρηματοδοτήσεις για ολόκληρη την ΕΕ, δίνοντας ως παράδειγμα την χρηματοδότηση της FRONTEX.

Η καγκελάριος συνέδεσε τη στήριξη υποβαθμισμένων περιοχών της ΕΕ με την τήρηση των δεσμεύσεων αναφορικά με την κατανομή προσφύγων, παραπέμποντας εμμέσως πλην σαφώς στην Πολωνία και τη Σλοβακία, οι οποίες ενώ επωφελούνται από τα ταμεία συνοχής αρνούνται να δεχτούν πρόσφυγες.

«Η αλληλεγγύη στην ΕΕ δεν είναι μονόδρομος», είπε η κ.Μέρκελ, η οποία επανέφερε και την αναγκαιότητα ενός κοινού ευρωπαϊκού συστήματος ασύλου, «που θα πρέπει να είναι ανθεκτικό στην κρίση και επιτέλους αλληλέγγυο, ειδικά σε ότι αφορά τη δίκαιη κατανομή των προσφύγων στην ΕΕ».